ΑρχικήinetHAJJ 2024: Με ιπτάμενα ταξί & drones το Ισλαμικό προσκύνημα

HAJJ 2024: Με ιπτάμενα ταξί & drones το Ισλαμικό προσκύνημα

HAJJ 2024

HAJJ 2024: Δοκιμές πτήσεων ιπτάμενων ταξί και drones υπό εξέλιξη για τη μεταμόρφωση της Προσκυνηματικής πορείας της Σαουδικής Αραβίας.

Το Βασίλειο έλαβε επίσης την πρώτη πτήση για το Ισλαμικό προσκύνημα Χατζ.

Δείτε επίσης: Alef Model A: Το ιπτάμενο αυτοκίνητο έχει ήδη 2000 προπαραγγελίες

Ο Υπουργός Μεταφορών της Σαουδικής Αραβίας, Saleh bin Naseer Al-Jasser, αποκάλυψε σχέδια για δοκιμές πτήσεων ιπτάμενων ταξί και drones κατά τη διάρκεια της προσεχούς σεζόν Χατζ 1445 AH-2024, καθιστώντας το ένα σημαντικό άλμα στην τεχνολογία μεταφορών για τους προσκυνητές. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη τύπου, ο Al-Jasser τόνισε τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ ειδικευμένων εταιρειών μεταφορών που αναζητούν να προσφέρουν τις πιο αποδοτικές και καινοτόμες επιλογές για τις μελλοντικές προσκυνήσεις.

Είμαστε αφοσιωμένοι στο να εξερευνήσουμε αυτές τις τελευταίες τεχνολογίες και να δημιουργήσουμε ένα βέλτιστο περιβάλλον για τη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της περιόδου Hajj 2024. Αυτή η πρωτοβουλία υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την αποδοτική υιοθέτηση προηγμένων υπηρεσιών, με την περίοδο Hajj να είναι ένα σημείο εστίασης για την εφαρμογή τους,” δήλωσε ο Al-Jasser, όπως αναφέρει η Saudi Gazette.

Δείτε ακόμα: Η νέα τεχνολογία 6G είναι 500 φορές ταχύτερη από το 5G

Η έκδοση θεώρησης για τη σεζόν Hajj 2024 ξεκίνησε στις 1 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 29 Απριλίου, με τις προετοιμασίες ήδη υπό εξέλιξη για την εισροή των προσκυνητών. Η πρώτη πτήση που μετέφερε 283 προσκυνητές έφτασε από τη Χιουντεραμπάντ, Ινδία, το πρωί της Πέμπτης, σηματοδοτώντας την έναρξη της περιόδου προσκυνήματος.

Δείτε επίσης: Η τιμή του Bitcoin παρουσίασε πτώση στα 57.000 δολάρια

HAJJ 2024

Προγραμματίζεται να ξεκινήσει ενδεχομένως στις 14 Ιουνίου, η ημερομηνία έναρξης της Hajj παραμένει εξαρτημένη από την επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής της Σαουδικής Αραβίας για την παρατήρηση της σελήνης τις ημέρες πριν από το προσκύνημα, υπογραμμίζοντας τον προσεκτικό σχεδιασμό και τον συντονισμό που απαιτείται για την οργάνωση αυτού του ιερού ταξιδιού.

Πηγή: me.mashable

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS