ΑρχικήBusinessByteDance: Υπερτερεί στη μάχη των κινέζικων AI Chatbots

ByteDance: Υπερτερεί στη μάχη των κινέζικων AI Chatbots

Η ByteDance έχει ξεπεράσει την Baidu — τουλάχιστον όσον αφορά τη δημοτικότητα, στον αγώνα για την ανάπτυξη της κινέζικης εκδοχής του ChatGPT.

ByteDance

Το Doubao, το chatbot με τεχνητή νοημοσύνη που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο, ξεπέρασε πέρυσι το Ernie Bot της Baidu σε αριθμό λήψεων και πλέον έχει περισσότερους τακτικούς μηνιαίους χρήστες στο iOS στην Κίνα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Sensor Tower. Παρόλο που το Ernie είχε την πιο δυναμική αρχή στη χώρα, το ByteDance έχει πλέον πάρει το προβάδισμα, ενώ άλλοι ανταγωνιστές βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Διαβάστε ακόμη: ChatGPT: Το AI chatbot έρχεται στα ακουστικά της Nothing

Η ByteDance, με έδρα το Πεκίνο, έχει θέσει ως προτεραιότητα την πρόοδο στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, Liang Rubo, ζητά να επικρατεί αίσθηση επείγοντος στην εταιρεία, η οποία απέκτησε παγκόσμια δημοτικότητα χάρη στις υπηρεσίες σύντομων βίντεο, TikTok και Douyin. Το Doubao, το chatbot AI της ByteDance, ήταν η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στο iOS της Apple, με σχεδόν 9 εκατομμύρια λήψεις μέχρι τον Απρίλιο, ακολουθούμενο από το Ernie με 8 εκατομμύρια λήψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Sensor Tower. Επιπλέον, το Doubao κατείχε την πρώτη θέση σε μηνιαίους ενεργούς χρήστες, οι οποίοι φτάνουν πάνω από 4 εκατομμύρια.

Αν και η έρευνα δεν περιλαμβάνει τα καταστήματα εφαρμογών για κινητά Android, αποκαλύπτει μια ευρύτερη τάση στην κινέζικη αγορά. Η ByteDance ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Doubao έχει πλέον 26 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως σε κινητά και υπολογιστές. Συγκριτικά, η εφαρμογή για κινητά ChatGPT της OpenAI έχει 6,7 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Similarweb.

Οι πρωτοπόροι της τεχνολογίας στην Κίνα, από την Alibaba Group Holding Ltd. μέχρι την Tencent Holdings, έχουν ενωθεί με τους συναδέλφους τους στη Silicon Valley, όπως η Microsoft, ποντάροντας μεγάλα ποσά στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Εκτός από την ανάπτυξη των δικών τους βασικών μοντέλων εντός εταιρείας, επενδύουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ανερχόμενες εταιρείες, όπως η Baichuan και η Zhipu AI.

Διαβάστε περισσότερα: Ernie Bot: Το AI chatbot της Baidu έχει 200 εκατ. χρήστες

Ο αναδυόμενος ανταγωνισμός στον τομέα των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα περιλαμβάνει νέες επιχειρήσεις όπως το Moonshot AI με έδρα το Πεκίνο και το bot του, Kimi, αναδεικνύοντας το «χαμηλό εμπόδιο εισόδου στον κλάδο», σύμφωνα με έκθεση των αναλυτών του Bloomberg Intelligence, συμπεριλαμβανομένου του Robert Lea. «Ο έντονος ανταγωνισμός στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα – ο οποίος εξακολουθεί να κυριαρχείται από δωρεάν υπηρεσίες – σε συνδυασμό με τους εμπορικούς περιορισμούς των ΗΠΑ σε προηγμένα chip τεχνητής νοημοσύνης, πιθανότατα θα συνεχίσει να δυσκολεύει τις προσπάθειες δημιουργίας εσόδων για όλους», ανέφεραν.

Το Ernie είναι το μοναδικό από τα πέντε κορυφαία κινέζικα chatbot AI που προσφέρει συνδρομή επί πληρωμή. Παρόλα αυτά, από την κυκλοφορία του τον Μάρτιο του 2023, έχει αποφέρει λιγότερα από 500.000 $ από αγορές εντός εφαρμογής και συνδρομές, σύμφωνα με τα ευρήματα της Sensor Tower.

ByteDance

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη αναμένεται να προέλθει από διαφημίσεις και υπηρεσίες cloud, μέσω των οποίων η Baidu εκτιμά ότι το Ernie θα συνεισφέρει αρκετά δισεκατομμύρια γιουάν, ώστε να αυξήσει τα φετινά έσοδα.

Δείτε επίσης: OpenAI: Κυκλοφορεί το νέο AI μοντέλο GPT-4o σε όλους τους χρήστες

Πηγή: bnnbloomberg

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS