ΑρχικήHow ToGoogle Docs: Πώς να κατεβάσετε μια εικόνα από ένα έγγραφο;

Google Docs: Πώς να κατεβάσετε μια εικόνα από ένα έγγραφο;

Χρησιμοποιείτε το Google Docs και θέλετε να κατεβάσετε στη συσκευή σας μια εικόνα; Συνήθως, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε μια εικόνα στο διαδίκτυο για να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, αλλά αυτό δεν ισχύει στην υπηρεσία επεξεργασίας κειμένου της Google. Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε πώς μπορείτε να κατεβάσετε μια εικόνα από ένα έγγραφο στην υπηρεσία Google Docs.

Google Docs πώς να κατεβάσετε εικόνα

Τρόπος 1: Λήψη εικόνας ως ιστοσελίδα

Αυτή είναι ίσως η καλύτερη μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ο πρώτος λόγος είναι ότι συλλέγει όλες τις εικόνες του εγγράφου μαζί και τις τοποθετεί σε έναν φάκελο, ώστε να μην χρειάζεται λήψη της κάθε εικόνας ξεχωριστά. Επίσης, μειώνει μόνο την κλίμακα των εικόνων με πλάτος ή ύψος μεγαλύτερο από 2000 pixel, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να λάβετε την αληθινή αρχική εικόνα (σε σύγκριση με άλλες μεθόδους που μειώνουν την κλίμακα πιο εύκολα).

Δείτε επίσης: Οκτώ προηγμένα χαρακτηριστικά των Google Docs που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε

Για να κατεβάσετε ένα Google Doc ως ιστοσελίδα, επιλέξτε “File” από το επάνω μενού και στη συνέχεια επιλέξτε Download > Web Page (.html, zipped). Αποθηκεύεται ένα αρχείο ZIP στον προεπιλεγμένο φάκελο λήψεων.

Ανοίξτε το φάκελο των λήψεων, βρείτε το αρχείο ZIP (που πήρε το όνομά του από το έγγραφό σας) και αποσυμπιέστε το. Μέσα υπάρχει ένας φάκελος που ονομάζεται “images” και περιέχει όλες τις εικόνες από το έγγραφο Google Docs.

Τρόπος 2: Αποθήκευση στο Google Keep

Αυτή η μέθοδος είναι καλή όταν χρειάζεται να κάνετε λήψη μόνο μίας ή δύο εικόνων από το έγγραφο.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Docs όταν είστε offline

Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα στο Google Docs και επιλέξτε View More Actions > Save to Keep.

Θα ανοίξει η πλαϊνή γραμμή Keep, με την εικόνα σας στη σημείωση στο επάνω μέρος. Μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ και να αποθηκεύσετε την εικόνα σε αυτό το σημείο, αλλά θα κατέβει σε μέγεθος thumbnail. Αντί αυτού, μπορείτε να κάνετε κλικ στο “Open In New Tab” από το επάνω μέρος της πλαϊνής γραμμής Keep.

Αυτό ανοίγει το Keep ξεχωριστά, εκτός του Docs. Εκεί, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στην εικόνα και να κάνετε κλικ στο “Save Image As“.

Τρόπος 3: Λήψη screenshot

Μια άλλη απλή μέθοδος για να κατεβάσετε μια εικόνα από το Google Docs είναι να τραβήξετε ένα screenshot της εικόνας. Αυτό δεν είναι ιδανικό γιατί στην πραγματικότητα δεν πραγματοποιείτε λήψη της εικόνας, ακριβώς όπως εμφανίζεται στη σελίδα. Επομένως, μπορεί να επηρεαστεί το αρχικό μέγεθος ή η ποιότητά της. Ωστόσο, είναι μια γρήγορη λύση και κάποιες φορές μπορεί να είναι χρήσιμη.

Δείτε επίσης: Βελτιώστε τη γραφή σας στο Google Docs με το Proofread

Ακολουθώντας τις παραπάνω μεθόδους, μπορείτε να κατεβάσετε εύκολα μια εικόνα από ένα έγγραφο στο Google Docs. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν θέλετε να επαναχρησιμοποιήσετε μια εικόνα ή να την προσθέσετε σε άλλο έγγραφο. Το Google Docs συνεχίζει να είναι ένα βολικό και φιλικό προς τον χρήστη εργαλείο, για όλες τις ανάγκες επεξεργασίας κειμένου, και πολλοί άνθρωποι το επιλέγουν. Έτσι, την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να κατεβάσετε μια εικόνα, απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα και θα την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας σε ελάχιστο χρόνο!

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS