ΑρχικήHow ToiPhone: Πώς να καταργήσετε τις προτεινόμενες επαφές στην "κοινή χρήση";

iPhone: Πώς να καταργήσετε τις προτεινόμενες επαφές στην “κοινή χρήση”;

Όταν προσπαθείτε να μοιραστείτε κάτι μέσω του iPhone σας, το iOS προσπαθεί να σας βοηθήσει, εμφανίζοντας στον πάνω μέρος του μενού “Κοινή χρήση” μια λίστα με προτεινόμενες επαφές.

iphone κοινή χρήση

Δείτε παρακάτω, πώς μπορείτε να καταργήσετε αυτές τις προτάσεις.

Όταν χρησιμοποιείτε το κουμπί Κοινή χρήση στο iPhone ή το iPad σας για να μοιραστείτε κάτι, το iOS σας παρουσιάζει ένα μενού κοινής χρήσης. Στο πάνω μέρος αυτού του μενού, θα βρείτε μια σειρά από επαφές με τις οποίες είχατε πρόσφατη αλληλεπίδραση. Με μια απλή σάρωση, αποκαλύπτονται περισσότερες επαφές, ενώ το εικονίδιο στη γωνία κάθε εικόνας προφίλ σας ενημερώνει για την εφαρμογή που προτιμάτε για επικοινωνία με το συγκεκριμένο άτομο.

Δείτε επίσης: Δείτε τις 10 νέες δυνατότητες του iOS 18!

Οι προτεινόμενες επαφές μπορούν να είναι πολύ βολικές όταν συνηθίζετε να μοιράζεστε περιεχόμενο συχνά με τους ίδιους ανθρώπους. Ωστόσο, ίσως υπάρχουν περιπτώσεις που θα προτιμούσατε ορισμένες επαφές να μην εμφανίζονται σε αυτές τις προτάσεις, είτε επειδή κάποιος εμφανίζεται επαναλαμβανόμενα σε διάφορες εφαρμογές, είτε επειδή δεν επιθυμείτε να ενισχύσετε την προβολή των συχνών σας συνομιλιών με κάποιο ιδιαίτερο άτομο. Ό,τι και αν σας ωθεί σε αυτή την επιλογή, έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τις προτάσεις κοινής χρήσης έτσι ώστε να εμφανίζονται λιγότερο ή καθόλου. Ας δούμε πώς.

  • Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις ώστε οι επαφές να εμφανίζονται λιγότερο συχνά στο μενού κοινής χρήσης.
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο κοινής χρήσης (αυτό με το βέλος που δείχνει προς τα έξω) σε οποιαδήποτε εφαρμογή για να ανοίξει το μενού κοινής χρήσης.
  • Κρατήστε πατημένη την επαφή που επιθυμείτε να εμφανίζεται λιγότερο στο μενού Κοινή Χρήση για να προσαρμόσετε τη συχνότητα εμφάνισής της.
  • Επιλέξτε «Πρόταση Λιγότερων» από το εμφανιζόμενο μενού.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ενέργεια δεν εξασφαλίζει την αποφυγή επανεμφάνισης της επαφής στην κοινή χρήση στο μέλλον. Ωστόσο, εάν επιμείνετε στην επανάληψη της διαδικασίας κάθε φορά που συμβαίνει, το iOS θα το αντιληφθεί και δεν θα σας το εμφανίσει ξανά.

Κατάργηση όλων των επαφών από το μενού κοινής χρήσης του iPhone

Για να εξασφαλίσετε ότι ένας επαφή δεν θα εμφανίζεται πλέον στην Κοινή Χρήσης, εκτός από τη διαγραφή της από την εφαρμογή Επαφές, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε εξ ολοκλήρου τη λειτουργία προτάσεων επαφών.

  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Siri & Αναζήτηση.
  • Στο μενού “Προτάσεις από την Apple”, απενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση κατά την κοινή χρήση” μετακινώντας τον διπλανό διακόπτη.
iPhone κοινή χρήση

Δείτε ακόμη: Apple: Κυκλοφορεί την τρίτη beta έκδοση του iOS 17.5 και του iPadOS 17.5

Τόσο απλό! Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε την Κοινή Χρήση, δεν θα εμφανιστούν επαφές στην κορυφή. Η διαδικασία αυτή μπορεί να αναιρεθεί εύκολα, απλώς ενεργοποιώντας πάλι την επιλογή για Εμφάνιση κατά την Κοινή Χρήση.

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS