ΑρχικήGamingΛύθηκε μετά από 35 χρόνια: Πώς προφέρεται το Bubble Lead;

Λύθηκε μετά από 35 χρόνια: Πώς προφέρεται το Bubble Lead;

Bubble Lead
Mega Man 2

Μετά από 35 χρόνια, ο πιο ανόητος διάλογος για το Bubble Lead, το όπλο απο ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια NES, το Mega Man 2, επιτέλους λύθηκε από τον αρχικό σκηνοθέτη.

Ξεχάστε τους Led Zeppelin, μιλάμε για Bubble Lead!

Δείτε επίσης: Eικονική πραγματικότητα: Πώς επηρεάζει τον κόσμο του gaming

Για 35 χρόνια, οι αγγλόφωνοι παίκτες NES συζητούσαν για ένα σημαντικό θέμα: πώς προφέρεται το όπλο Bubble Lead από το Mega Man 2; Τώρα, τόσα χρόνια αργότερα, ο αρχικός σκηνοθέτης του παιχνιδιού έβαλε τέλος στο ζήτημα.

Η δεύτερη λέξη του Bubble Lead, φυσικά, θα μπορούσε να προφερθεί είτε ως “led” σαν το μόλυβδο, είτε ως “leed” που σημαίνει να οδηγείς κάποιον μπροστά. Η σωστή προφορά ήταν θέμα ατέρμονων παιδικών διαφωνιών, αλλά τώρα, τελικά, ο συνταξιούχος σκηνοθέτης Akira Kitamura εξέφρασε τη γνώμη του.

Το ‘lead’ σημαίνει να οδηγείς“, λέει ο Kitamura σε μια απάντηση στο Twitter σε έναν θαυμαστή που ρώτησε για την προφορά. “Το bubble lead είναι ένα όπλο που σέρνεται στο έδαφος και ανιχνεύει τον κίνδυνο μπροστά. Δεν είναι φτιαγμένο από μόλυβδο.” Τώρα μπορείτε ελεύθερα να καλέσετε τους παλιούς σας φίλους από τα παιδικά σας χρόνια και να λύσετε οριστικά τους παλιούς καβγάδες. (Ή να κρατήσετε σιγή και να μην το ξαναπείτε ποτέ, αν ήσασταν άτομο του “led”.)

Δείτε ακόμα: Το Grand Theft Auto 6 κυκλοφορεί το φθινόπωρο 2025

Τεχνικά, αυτή η συζήτηση είχε λυθεί πριν καν ξεκινήσει πραγματικά, αφού στην αρχική ιαπωνική έκδοση του παιχνιδιού, η μεταγραφή της αγγλικής λέξης δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι ήταν “lead” που σημαίνει “οδηγώ”. Αλλά, όπως σημειώνει ο Protodude του fansite Rockman Corner του Mega Man, “η πρόσβαση στο JPN παιχνίδι (ιαπωνέζικη έκδοση), που εμπόδιζε τους θαυμαστές να επιβεβαιώσουν τη χρήση του ‘リ-ド’ και ‘Lead’, ήταν πολύ περιορισμένη από το 1989 έως τη δεκαετία του ’90. Ακόμα και τότε, οι αγγλόφωνοι είχαν ελάχιστη πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες online. Έτσι, η συζήτηση ‘Lead’ εναντίον ‘led’ συνεχίστηκε για το Bubble Lead“.

Πηγή: gamesradar

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS