ΑρχικήinetΗ εξαγορά του TikTok θα μπορούσε να κοστίσει 100 δισεκατομμύρια

Η εξαγορά του TikTok θα μπορούσε να κοστίσει 100 δισεκατομμύρια

Η εξαγορά του TikTok από μια αμερικανική εταιρεία φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η εφαρμογή στις ΗΠΑ και ενδεχομένως στην Ευρώπη. Αλλά οι πιθανοί αγοραστές θα μπορούσαν να βρουν τον εαυτό τους να πληρώνει πολλά χρήματα και να μην αγοράζουν τελικά τον αλγόριθμο της εφαρμογής.

Δείτε επίσης: ByteDance: Υπερτερεί στη μάχη των κινέζικων AI Chatbots

εξαγορά TikTo

Ο δισεκατομμυριούχος ακινήτων Frank McCourt και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin είναι μεταξύ εκείνων που επιβεβαίωσαν ότι σχεδιάζουν προσφορές για την εφαρμογή.

Αναγκαστική πώληση του TikTok σε αμερικανική εταιρεία

Τον Μάρτιο, η Βουλή ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία είτε την απαγόρευση του TikTok από τις ΗΠΑ είτε την επιβολή της εξαγοράς της εφαρμογής από μια αμερικανική εταιρεία.

Οι γερουσιαστές φαινόταν λιγότερο πεπεισμένοι για την ανάγκη σχετικά με τη νομοθεσία, έτσι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώθησε την επιλογή πώλησης αντί για την απαγόρευση. Ο Πρόεδρος Biden την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε το νομοσχέδιο, το οποίο δίνει στον Κινέζο ιδιοκτήτη ByteDance έως και εννέα μήνες για να την πουλήσει σε αμερικανική εταιρεία – αν και αυτή η προθεσμία θα μπορούσε να παραταθεί στους 12 μήνες.

Με τόσο το ίδιο το TikTok όσο και ορισμένους από τους δημιουργούς του, που υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση είναι αντισυνταγματική, δεν είναι καθόλου σίγουρη η εξαγορά της εφαρμογής. Αλλά ακόμα κι αν γίνει, οι επενδυτές θα μπορούσαν εύκολα να αναγκαστούν να πληρώσουν πολλά λεφτά.

Δείτε ακόμα: TikTok: Δοκιμάζει τη δυνατότητα μεταφόρτωσης βίντεο 60 λεπτών

TikTok

Το TikTok είναι φυσικά, μια πολύτιμη εφαρμογή. Αλλά αυτό που το έκανε επιτυχημένο – και ίσως είναι το κλειδί για τη συνεχιζόμενη δημοτικότητά του – είναι ο αλγόριθμός του. Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστικούς ιστότοπους βίντεο όπως το YouTube, το TikTok δεν αφήνει τους χρήστες να επιλέξουν τι θα παρακολουθήσουν. Αντίθετα, ένας εξαιρετικά εξελιγμένος αλγόριθμος προσπαθεί να καταλάβει τα ενδιαφέροντά τους και στη συνέχεια, σας παρουσιάζει μια ροή βίντεο.

Η εμπειρία δεν καθοδηγείται ωστόσο 100% από αυτό. Μπορείτε να ακολουθήσετε συγκεκριμένους δημιουργούς και να αναζητήσετε περιεχόμενο, αλλά η ροή παραμένει η κύρια διεπαφή.

Η ασφάλεια του αλγορίθμου έχει αμφισβητηθεί πολλές φορές. Μια πολύ ανησυχητική ανάλυση το 2022 προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι το κλειδί για την επιτυχία της εφαρμογής.

Μια αναφορά του Wired λέει ότι οι πιθανοί επενδυτές θα μπορούσαν να πληρώσουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά του TikTok.

Δείτε επίσης: TikTok creators: Μήνυση κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την πιθανή απαγόρευση

Ένας από τους κύριους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει μια εξαγορά είναι η υπερτίμηση της αξίας της εταιρείας-στόχου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική πληρωμή και να μειώσει την απόδοση της επένδυσης. Η πολιτισμική σύγκρουση μεταξύ των δύο εταιρειών αποτελεί μια σημαντική πρόκληση. Οι διαφορές στην εταιρική κουλτούρα μπορούν να επηρεάσουν την ενσωμάτωση και να προκαλέσουν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία. Η αβεβαιότητα των εργαζομένων σχετικά με το μέλλον τους μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγικότητα και αυξημένη αποχώρηση προσωπικού. Η διαχείριση των ανθρώπινων πόρων είναι κρίσιμη για την επιτυχία της εξαγοράς. Η διαχείριση των νομικών και ρυθμιστικών ζητημάτων είναι επίσης ένας σημαντικός κίνδυνος. Οι εξαγορές συχνά απαιτούν έγκριση από ρυθμιστικές αρχές και μπορεί να αντιμετωπίσουν νομικές προκλήσεις που καθυστερούν ή ακυρώνουν τη συμφωνία.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS