ΑρχικήinetTikTok: Δοκιμάζει τη δυνατότητα μεταφόρτωσης βίντεο 60 λεπτών

TikTok: Δοκιμάζει τη δυνατότητα μεταφόρτωσης βίντεο 60 λεπτών

Το TikTok δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφορτώνουν βίντεο διάρκειας 60 λεπτών στην πλατφόρμα. Σε αυτή τη δοκιμαστική περίοδο, η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε μια περιορισμένη ομάδα χρηστών, σε επιλεγμένες αγορές. Το TikTok λέει ότι δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ευρέως τη δυνατότητα στο άμεσο μέλλον.

TikTok βίντεο 60 λεπτών

Το χαρακτηριστικό εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον Matt Navarra, social media consultant, και σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική αλλαγή από την αρχική μορφή του TikTok, που ήταν μια εφαρμογή σύντομων βίντεο. Όταν κυκλοφόρησε, το TikTok επέτρεπε στους χρήστες να ανεβάζουν βίντεο 15 δευτερολέπτων και σταδιακά άρχισε να αυξάνει το χρόνο. Και ενώ η εταιρεία έγινε δημοφιλής μέσω αυτής της προσέγγισης, σιγά σιγά φαίνεται πως στρέφεται σε περιεχόμενο μεγάλης μορφής για να χτυπήσει έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές: το YouTube.

Δείτε επίσης: TikTok creators: Μήνυση κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την πιθανή απαγόρευση

Το TikTok έχει παρατηρήσει ότι ενώ υπάρχει η δυνατότητα να συνδυαστούν πολλαπλά βίντεο, όπου οι δημιουργοί λένε στους θεατές να πάνε στο δεύτερο μέρος για να δουν μια ιστορία, πολλοί creators έχουν σχολιάσει ότι θέλουν περισσότερο χρόνο για βίντεο όπως επιδείξεις μαγειρικής, μαθήματα ομορφιάς, κωμικό περιεχόμενο και άλλα.

Η αύξηση του χρονικού ορίου έχει στόχο να δώσει στους δημιουργούς την ευκαιρία να πειραματιστούν με νέους ή διευρυμένους τύπους περιεχομένου. Αυτό θα θέσει το TikTok σε ακόμη πιο άμεσο ανταγωνισμό με το YouTube. Οι creators θα μπορούν να ανεβάζουν βίντεο διάρκειας 60 λεπτών στο TikTok και η εταιρεία ελπίζει ότι οι creators που συνήθως δημοσιεύουν το περιεχόμενό τους στο YouTube, θα δημοσιεύουν τα βίντεό τους και στη δική της πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Το TikTok θα επισημαίνει AI-generated περιεχόμενο (και από άλλες πλατφόρμες)

Το διευρυμένο χρονικό όριο θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει τη δημοσίευση ενός νέου τύπου περιεχομένου στο TikTok: ολόκληρα επεισόδια τηλεοπτικών εκπομπών. Εάν γίνει ευρέως διαθέσιμη η μεταφόρτωση βίντεο 60 λεπτών, τα δίκτυα δεν θα χρειάζεται να χωρίζουν ένα επεισόδιο σε πολλά μέρη. Πολλά δίκτυα ανεβάζουν συχνά το πρώτο επεισόδιο μιας τηλεοπτικής εκπομπής στο YouTube για να προσελκύσουν περισσότερους θεατές. Τα δίκτυα χρησιμοποιούν ήδη το TikTok για να προσεγγίσουν τους θεατές και το διευρυμένο χρονικό όριο θα μπορούσε να τους δελεάσει να μοιραστούν περισσότερο περιεχόμενο στο TikTok.

Δείτε επίσης: Το TikTok μηνύει την κυβέρνηση των ΗΠΑ και λέει ότι η απαγόρευση είναι αντισυνταγματική

Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις. Οι δημιουργοί περιεχομένου στο YouTube θα μπορούσαν να δουν μείωση της επισκεψιμότητας και των προβολών τους, καθώς οι χρήστες ενδέχεται να προτιμήσουν την πλατφόρμα του TikTok για την παρακολούθηση μεγαλύτερου περιεχομένου.

Οι δημιουργοί περιεχομένου στο YouTube θα πρέπει να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους για να διατηρήσουν την αφοσίωση του κοινού τους, ενδεχομένως επενδύοντας περισσότερο σε ποιοτικό και μοναδικό περιεχόμενο. Επίσης, η αύξηση του ανταγωνισμού από το TikTok μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη πίεση για παραγωγή πιο συχνών βίντεο.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS