ΑρχικήinetΣυνέντευξη - Ανδρέας Κωνσταντινίδης/ Giveaway - Cybersecurity 101: Fundamentals for Junior Engineers...

Συνέντευξη – Ανδρέας Κωνσταντινίδης/ Giveaway – Cybersecurity 101: Fundamentals for Junior Engineers and Job Seekers

Ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης, cybersecurity expert και Director of Managed Services στην Odyssey Cybersecurity έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στο SecNews στην οποία μας παρουσίασε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Cybersecurity 101: Fundamentals for Junior Engineers and Job Seekers», μας μίλησε για τις τελευταίες τάσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας καθώς και για τις κύριες προκλήσεις στην εκπαίδευση των νέων επαγγελματιών στον τομέα του cybersecurity.

Ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης αρχικά μας μίλησε για την δική του πορεία στον κόσμο της κυβερνοασφάλειας: «Ασχολούμαι επαγγελματικά με την κυβερνοασφάλεια εδώ και είκοσι χρόνια. Ξεκινήσα κάνοντας κάποια research μόνος μου βρίσκοντας ευπάθειες, δημοσιεύοντας άρθρα σε σχετικά blogs, τοπικά περιοδικά και εφημερίδες. Στην επαγγελματική μου καριέρα ξεκίνησα ως security engineer, ασχολιόμουν με υλοποιήσεις, παραμετροποιήσεις, penetration tests, vulnerability assessments, σχεδιασμούς δικτύων. Αργότερα ήμουν αναλυτής SOC χτίζοντας το πρώτο SOC σε Ελλάδα και Κύπρο, στην συνέχεια έγινα manager και πλέον είμαι ο Director of Managed Services στην Odyssey Cybersecurity.»

Στην συνέχεια, ο Ανδρέας μας μίλησε για το βραβείο Senior Professional Award για την περιοχή του EMEA που έλαβε στο ISC2 Security Congress που πραγματοποιήθηκε στο Nashville: «Το βραβείο με έπιασε εξ απροόπτου καθώς στην αρχή δεν κατάλαβα τι τιμή ήταν για μένα. Όταν δημοσιεύσα το βραβείο και ξεκίνησα να λαμβάνω ευχαριστήρια από ανθρώπους που βρίσκονταν σε διάφορες σημαντικές θέσεις παγκόσμια, αντιλήφθηκα πόσο μεγάλη αναγνώριση ήταν για μένα.»

Κωνσταντινίδης Cybersecurity 101

Σε ότι αφορά το άκρως εντυπωσιακό γεγονός ότι πραγματοποιεί σεμινάρια κυβερνοασφάλειας σε παιδιά δημοτικού, ο Ανδρέας μας μίλησε για τις προκλήσεις που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα, για τον τρόπο που έχει βρει να προσεγγίζει τα παιδιά και πως θα περιέγραφε όλη αυτή την εμπειρία: «Ήταν μια πολύ μεγάλη πρόκληση για μένα το να σχεδιάσω ένα τέτοιο σεμινάριο για μικρά παιδιά καθώς αν και κάνουμε security awareness session σε εταιρείες δεν είμαι δάσκαλος. Έπρεπε να συγκεντρώσω τα θέματα που απειλούν τα μικρά παιδιά και τους κινδύνους που τα απειλούν. Τα μικρά παιδιά χρησιμοποιούν πάρα πολύ τις ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά, tablets, οπότε πρέπει να μάθουν να προστατεύονται. Έπρεπε για παράδειγμα τα παιδιά να κατανοήσουν τι είναι τα προσωπικά δεδομένα και γιατί δεν πρέπει να μοιραστούμε. Επίσης, με τα παιδιά συζητήσαμε για το cyber-bulling και όλους τους κινδύνους του διαδικτύου. Όλα τα παραπάνω concepts, παρουσιάστηκαν με μορφές παραμυθιών έτσι ώστε να γίνει μια διαδραστική συζήτηση με τα παιδιά και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.»

Cybersecurity 101: Fundamentals for Junior Engineers and Job Seekers – Εγχειρίδιο για τους νέους επαγγελματίες στον κόσμο της κυβερνοασφάλειας από τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη

Ο Ανδρέας μας μίλησε για την ιδέα πίσω από το πρώτο του βιβλίο «Cybersecurity 101: Fundamentals for Junior Engineers and Job Seekers» λέγοντας ότι έχει σκοπό να διδάξει τα βασικά για την κυβερνοασφάλεια, να φρεσκάρει τις γνώσεις ή να εκπαιδεύσει εν νέου τον αναγνώστη του και να τον κατευθύνει. Συνέχισε λέγοντας πως το βιβλίο είναι ένα μικρό εγχειρίδιο το οποίο δεν μπαίνει εις βάθος και γράφτηκε επειδή υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που σπουδάζουν computer science ή διάφορους κλάδους κυβερνοασφάλειας, πολλοί IT που δουλεύουν εκεί έξω και θέλουν να μπουν στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και δεν ξέρουν από που να ξεκινήσουν. «Σε αυτά τα άτομα λείπουν οι βασικές γνώσεις είτε γιατί στις σπουδές τους τις έμαθαν παπαγαλία, είτε δεν τα έμαθαν καθόλου με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμοι για μια δουλειά. Επίσης, μπορεί να τους λείπουν οι βασικές γνώσεις και δεν ξέρουν από που να αρχίσουν να διαβάζουν για να μάθουν τις βασικές έννοιες» τονίζει ο Ανδρέας.

Που μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο του Ανδρέα Κωνσταντινίδη, Cybersecurity 101: Fundamentals for Junior Engineers and Job Seekers;

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ένα αποκλειστικό giveaway που κάνει το SecNews σε συνεργασία με τον καταξιωμένο ειδικό σε θέματα κυβερνοασφάλειας, Ανδρέα Κωνσταντινίδη! Εάν είστε νέος μηχανικός ή ψάχνετε δουλειά και θέλετε να ενισχύσετε τις γνώσεις σας στην κυβερνοασφάλεια, αυτή είναι η χρυσή σας ευκαιρία. Προσφέρουμε 2 ΔΩΡΕΑΝ αντίγραφα του βιβλίου “CyberSecurity 101 — Fundamentals for Junior Engineers and Job Seekers.” Αυτός ο ολοκληρωμένος οδηγός περιέχει σημαντικές γνώσεις, στρατηγικές και πρακτικές συμβουλές για να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε μέσα στον περίπλοκο κόσμο της κυβερνοασφάλειας. Μη χάσετε αυτή την ευκαιρία να ενισχύσετε τις δεξιότητές σας και να εξασφαλίσετε το ψηφιακό σας μέλλον. Καλή τύχη σε όλους τους συμμετέχοντες!

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και μπορεί να είστε εσείς ο/η τυχερός/ή που θα κερδίσει:

1)Like στο YouTube video

2)Εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

3)Κάντε ένα σχόλιo στο βίντεο ανακοίνωσης του διαγωνισμού

Το giveaway ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 29/04/24 και λήγει την Κυριακή 12/05/24 και ώρα 20:00. Η επιλογή των νικητών θα γίνει σε Live μετάδοση, με τυχαίο τρόπο, με την βοήθεια πιστοποιημένης εφαρμογής ώστε να είναι δίκαιη για όλους και να έχουν όλοι ίσες πιθανότητες.

Όροι και προϋποθέσεις εδώ.

Follow Andreas Konstantinides:

Twitter: @oandreasc
LinkedIn: @andreasc1

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS