ΑρχικήGamingProteus Controller: Η Microsoft φέρνει ένα χειριστήριο για gamers με ειδικές ανάγκες

Proteus Controller: Η Microsoft φέρνει ένα χειριστήριο για gamers με ειδικές ανάγκες

Η Microsoft δίνει περισσότερη έμφαση στον τομέα της προσβασιμότητας, αποκαλύπτοντας ένα ολοκαίνουργιο χειριστήριο, το Proteus Controller, σχεδιασμένο για να καλύπτει τις ανάγκες των gamers με ειδικές ανάγκες.

Proteus Controller Microsoft

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Προσβασιμότητα, η εταιρεία ανέφερε ότι: “η προσβασιμότητα είναι ένα συνεχές ταξίδι στο οποίο το Xbox παραμένει αφοσιωμένο“. Η Microsoft έχει φέρει νέες ενημερώσεις στο Xbox Adaptive Controller και μια σειρά βιντεοπαιχνιδιών ειδικά για τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, αλλά τώρα ανακοίνωσε και το επερχόμενο Proteus Controller.

Δείτε επίσης: Το Shin Megami Tensei V: Vengeance κυκλοφορεί στις 14 Ιουνίου

Σχεδιασμένο από την ιρλανδική εταιρεία ηλεκτρονικών ByoWave, το Proteus Controller διαθέτει στοιχεία “snap and play” που προσφέρουν πλήρως modular λειτουργικότητα. Μοιάζει με ένα περίεργο σετ μπάλες υψηλής τεχνολογίας. Η ByoWave περιγράφει κάθε μία από αυτές ως μεμονωμένο «Power Cube» και μπορεί να προσαρμοστεί με έως και έξι προσαρτήματα. Αυτά κυμαίνονται από τυπικές λειτουργίες ελέγχου, όπως ένα D-pad έως λαβές πλήρους μεγέθους και μικρούς κύβους που επιτρέπουν τη δημιουργία γωνιών 45 ή 90 μοιρών.

Τα Power Cubes μπορούν να συνδεθούν με διάφορους τρόπους, σχηματίζοντας συμβατικά σχήματα χειριστηρίων ή κάτι εντελώς μοναδικό, ανάλογα με τις ανάγκες του gamer. Η ByoWave δηλώνει ότι το Proteus Controller λειτουργεί καλά για παίκτες με ειδικές ανάγκες, όπως “gamers με ένα χέρι, παίκτες με χρόνιο πόνο και γενικά για όποιον εξακολουθεί να μπορεί να πατήσει τυπικά κουμπιά, αλλά βρίσκει τη διάταξη των τυπικών χειριστηρίων προβληματική ή δεν μπορεί να κρατήσει ένα χειριστήριο“.

Δείτε επίσης: Gamma Emulator: Φέρνει το classic PS1 gaming σε iPhone και iPad

gamers με ειδικές ανάγκες

Ωστόσο, η τιμή του είναι λίγο υψηλή, αφού το Proteus Controller διατίθεται στην εντυπωσιακή τιμή των 299 $. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους και θα είναι συμβατό με Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC.

Η εισαγωγή του Proteus Controller είναι μόνο ένα παράδειγμα της δέσμευσης της Microsoft για την προσβασιμότητα στη gaming βιομηχανία. Η εταιρεία έχει κάνει σημαντικά βήματα σε αυτόν τον τομέα και οι προσπάθειές της αναγνωρίζονται από gamers με ειδικές ανάγκες σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Fake game cheat διαδίδει info-stealer malware (σε gamers και τους φίλους τους)

Καθώς γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Προσβασιμότητα, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Microsoft και άλλες εταιρείες στην προώθηση της προσβασιμότητας στα παιχνίδια, αλλά και να συνεχίσουμε τη συζήτηση και να πιέσουμε για ακόμα πιο ολοκληρωμένες λύσεις. Σε τελική ανάλυση, η κοινότητα του gaming αποτελείται από διαφορετικά άτομα με διαφορετικές ανάγκες και ικανότητες και είναι ζωτικής σημασίας όλοι να έχουν ίση πρόσβαση στη χαρά του παιχνιδιού.

Πηγή: www.techradar.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS