ΑρχικήUpdatesGoogle: Αναζήτηση στο web και κουμπί εξαίρεσης από την AI

Google: Αναζήτηση στο web και κουμπί εξαίρεσης από την AI

Google Ιστός

Google προσφέρει τώρα αναζήτηση στον ιστό – και ένα κουμπί αποχής από την τεχνητή νοημοσύνη

Για μερικούς, το νέο κουμπί “ιστός” θα είναι η μεγαλύτερη βελτίωση εδώ και χρόνια.

Δείτε επίσης: Google Pixel 8a: Νέα widget ‘Snapshot’ και ταπετσαρίες ‘Inside Out’

Αυτό δεν είναι αστείο: Τώρα η Google θα σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στον “ιστό”. Αυτή τη στιγμή, ξεκινά τις αναζητήσεις στον “ιστό” και στις πρώτες μου δοκιμές στον υπολογιστή, φαίνεται ότι μπορεί να είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής αλλαγή στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Η προαιρετική ρύθμιση φιλτράρει σχεδόν όλα τα άλλα τμήματα περιεχομένου που η Google γεμίζει σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης, αφήνοντάς σας με συνδέσμους και κείμενο – και η Google επιβεβαιώνει στο The Verge ότι θα αποκλείσει επίσης τα νέα της AI Overviews.

Δεν είναι κάθε αναζήτηση μια αναζήτηση στον ιστό; Τι είναι το Google Search αν όχι ο ίδιος ο ιστός;” θα μπορούσατε δικαιωματικά να ρωτήσετε.

Αλλά ανεξάρτητες ιστοσελίδες όπως η HouseFresh και η Retro Dodo έχουν επισημάνει πώς οι επιχειρήσεις τους έχουν “θαφτεί βαθιά κάτω από χορηγούμενες δημοσιεύσεις, συμβουλές Quora από το 2016, λίστες με τα καλύτερα από μεγάλο μεσαίες εταιρείες, και όχι λιγότερο από 64 καταχωρήσεις προϊόντων Google Shopping“, όπως δήλωσε η επιμελής σύμβουλος Gisele Navarro της HouseFresh.

Τώρα, με ένα κλικ, μερικά από αυτά τα blockers φαίνεται να εξαφανίζονται.

Δείτε ακόμα: Project Starline: Φέρνει Νέα Εποχή στις Βιντεοδιασκέψεις

Αν αναζητήσετε “καλύτερα arcade για το σπίτι“, μια από τις βασικές ερωτήσεις της Retro Dodo, δεν θα ξανά-θαφτεί- εμφανίζεται στη σελίδα 1.

Το HouseFresh δεν λαμβάνει ακόμη προτεραιότητα στη 1η σελίδα για το “budget καθαριστές αέρα” – αλλά είναι ψηλότερα, και δεν είστε πλέον επιτεθειμένοι από έναν εκπληκτικό αριθμό αποτελεσμάτων Google Shopping καθώς κυλάτε.

Google Ιστός

Εάν αναζητήσετε κάμερες Wyze, τώρα θα λάβετε μια υπόδειξη για τις χαλαρές πρακτικές ασφάλειας τους στη σελίδα 2 αντί για τη σελίδα 3.

Google Ιστός

Δεν είναι βέβαιο το αν αυτό είναι μια βελτίωση για κάθε αναζήτηση, εν μέρει επειδή οι ενότητες της Google μπορεί να είναι χρήσιμες, και εν μέρει επειδή η εταιρεία δεν εγκαταλείπει την αυτό-προώθηση απλώς επειδή πατάτε το κουμπί “ιστός“. Εδώ, μπορείτε να δείτε ότι η Google δίνει ακόμη προτεραιότητα στον εαυτό της για τα “γυαλιά AR της Google“, και το “Κορυφαίες ιστορίες” της είναι αμφισβητήσιμα μια χρήσιμη προσθήκη.

Δείτε επίσης: Βελτιωμένα Παιχνίδια N64 στο PC με το N64Recomp

Google Ιστός

Ποια από αυτά τα αποτελέσματα σας βοηθά περισσότερο να μάθετε για τις φωτιές στο Maui της Hawaii;

Δεν είναι σίγουρο:

Και όταν ρωτήσετε την Google ποιος έγραψε τον ‘Άρχοντα των Δαχτυλιδιών’, υπάρχει κάποιος λόγος που δεν θα θέλατε το πλήρες γράφημα της Google στη διάθεσή σας;

Παραδόξως, είναι μια απάντηση που η Google δεν πρόκειται να κάνει λάθος λάθος.

Όσον αφορά την τάξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google, φαίνεται ότι είναι η ίδια ανεξάρτητα από το αν επιλέξετε “ιστός” ή “όλα”. Εξακολουθεί να μπλοκάρει τους συνδέσμους προς βίντεο YouTube ή αναρτήσεις Reddit ή εργοστάσια SEO … και είδα ακόμη (μικρότερα!) χορηγημένα διαφημιστικά από την Amazon και την Verkada και την Wyze να πιέζουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης μου προς τα κάτω.

Δείτε ακόμα: OpenAI: Κυκλοφορεί το νέο AI μοντέλο GPT-4o σε όλους τους χρήστες

Ο “ιστός” είναι απλώς ένα φίλτρο που αφαιρεί τα πάνελ γνώσης της Google και τα προτεινόμενα αποσπάσματα και τα modules Αγοράς – και επίσης τα νέα AI Overviews της Google, επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος της Google, Ned Adriance. “Τα AI Overviews είναι μια λειτουργία στην αναζήτηση, όπως ένα πάνελ γνώσης ή ένα προτεινόμενο απόσπασμα, οπότε δεν θα εμφανιστούν όταν κάποιος χρησιμοποιεί το φίλτρο ιστόςγια αναζήτηση.”

Δεν διορθώνει μαγικά μερικά από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η μηχανή αναζήτησης της Google. Αλλά είναι ένα γιγαντιαίο κουμπί αποχώρησης για άτομα που έχουν ενοχληθεί από κάποιες από τις φαινομενικά εγωκεντρικές κινήσεις της εταιρείας, και ένας τρόπος να διατηρήσουν το πνεύμα των 10 μπλε συνδέσμων ακόμα και όταν οι προσπάθειες της τεχνητής νοημοσύνης της Google προσπαθούν να τους αφήσουν πίσω.

Ο Danny Sullivan, ο Δημόσιος Σύνδεσμος της Google για την Αναζήτηση, λέει ότι ζητά κάτι τέτοιο εδώ και χρόνια.

Ως επόμενο βήμα, η Google θα έπρεπε να προωθεί το κουμπί για να το κάνει πιο ορατό. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία προειδοποιεί ότι ενδέχεται να μην εμφανίζεται πάντα στο κύριο καρουσέλ στον υπολογιστή – μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κλικ στο “Περισσότερα” πρώτα και στη συνέχεια να επιλέξετε “ιστός”.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό λειτουργεί καλά και σε άλλες συσκευές (smartphones, tablets, smart TVs) επίσης, διότι ακόμα δεν είναι ορατό.

Πηγή: theverge

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS