ΑρχικήUpdatesProject Starline: Φέρνει Νέα Εποχή στις Βιντεοδιασκέψεις

Project Starline: Φέρνει Νέα Εποχή στις Βιντεοδιασκέψεις

Project Starline

Η Google συνεργάζεται με την HP για να φέρει την εξελιγμένη τεχνολογία βίντεο-διασκέψεων Project Starline στους επαγγελματικούς καταναλωτές. Η εταιρεία ξεκίνησε πρώτα να παρουσιάζει αυτήν την υπηρεσία το 2021, με την πρώτη εκδοχή να περιλαμβάνει μια καμπίνα 3D βιντεοκλήσης με προβολή του άλλου ατόμου που μιλάτε. Εντυπωσιαστήκαμε ιδιαίτερα από την ολοκληρωμένη τεχνολογία ολογραφικής απεικόνισης, σημειώνοντας πόσο ρεαλιστικά φαινόταν όλα και ότι ο άλλος φαινόταν σαν να ήταν στο δωμάτιο μαζί σας.

Δείτε επίσης: Το WhatsApp παρουσιάζει ανανεωμένο σχεδιασμό

Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία δεν είναι ακριβώς ίδια με αυτή που δοκιμάσαμε πριν από μερικά χρόνια. Από τότε, η Google έχει απλοποιήσει και βελτιστοποιήσει το σύστημα αρκετά. Δεν υπάρχει πλέον καμπίνα βιντεοκλήσης, καθώς όλο το σύστημα έχει μεταφερθεί σε ένα σύστημα που περιλαμβάνει μεγάλη τηλεόραση και κάμερες. Αυτό μειώνει κάπως τον εντυπωσιασμό, αλλά καθιστά πολύ πιο εύκολη την υλοποίηση.

Δείτε ακόμα: Η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το AI chip M2 Ultra στο cloud

Με αυτόν τον τρόπο, η Google και η HP θα ενσωματώσουν το Project Starline με δημοφιλείς εφαρμογές βίντεο-διασκέψεων όπως το Google Meet και το Zoom. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πόσο θα κοστίζει στις εταιρείες να εγγραφούν για να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία, ή οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με την αρχική εγκατάσταση. Η Google δηλώνει ότι περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν αργότερα φέτος, με την πραγματική εμπορική εφαρμογή να ξεκινά το 2025.

Η HP το αποκαλεί “εμβληματική εμπειρία συνεργασίας” και σίγουρα φαίνεται να είναι μια καλύτερη λύση τηλεπαρουσίας από μια μικρή οθόνη smartphone. Στο τέλος, όμως, είναι απλώς μια μεγάλη οθόνη. Η ενημερωμένη τεχνολογία Project Starline δεν περιλαμβάνει τίποτα που να μοιάζει με ολογραφική προβολή.

Πηγή: engadget

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS