ΑρχικήsecurityGoogle Meet: Κρυπτογραφημένες κλήσεις και για χρήστες εκτός Google

Google Meet: Κρυπτογραφημένες κλήσεις και για χρήστες εκτός Google

Η Google ενημερώνει τον μηχανισμό κρυπτογράφησης από την πλευρά του πελάτη για το Google Meet, ώστε να επιτρέπει σε εξωτερικούς συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν διαθέτουν λογαριασμούς Google, να συμμετέχουν σε κρυπτογραφημένες κλήσεις.

Δείτε επίσης: Companion Mode: Η νέα λειτουργία του Google Meet για κινητά

Google Meet

Η κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη διασφαλίζει ότι μόνο τα άτομα στη σύσκεψη έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που παρέχονται μέσω της εφαρμογής.

Το Google Meet αποτελεί μέρος της σουίτας Google Workspace και παρέχει στους χρήστες ασφαλείς βιντεοσυνεδριάσεις και κλήσεις μέσω Διαδικτύου. Η εφαρμογή έχει πάνω από πέντε δισεκατομμύρια λήψεις στο Google Play.

Αν και η Google είχε ήδη εφαρμόσει κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη στο Meet, η εφαρμογή δεν είχε την επιλογή για εξωτερικούς χρήστες να συμμετέχουν σε ασφαλείς κρυπτογραφημένες κλήσεις.

Το Meet κρυπτογραφεί ήδη όλα τα δεδομένα σας κατά τη μεταφορά μεταξύ των εγκαταστάσεων μας. Η κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη δίνει στους χρήστες άμεσο έλεγχο των κλειδιών κρυπτογράφησης και της υπηρεσίας ταυτότητας που επιλέγουν να ελέγχουν για αυτά τα κλειδιά“, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Google.

Δείτε ακόμα: Google Pixel: Εναλλαγή από φωνητική σε βίντεο κλήση με one-tap

Η Google ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα να κυκλοφορεί ενημερώσεις κρυπτογράφησης από την πλευρά του πελάτη για πελάτες του Workspace με άδειες Enterprise Plus, Education Standard και Education Plus.

Κρυπτογραφημένες κλήσεις

Για να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα, οι διαχειριστές πρέπει να ενημερώσουν τις διαμορφώσεις IdP/KACLS τους για να ανοίξουν την πρόσβαση σε εξωτερικούς συμμετέχοντες και να καθορίσουν τρίτους παρόχους ταυτότητας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συμμετοχή στη σύσκεψη.

Οι εξωτερικοί χρήστες που προσκαλούνται σε μια κρυπτογραφημένη διάσκεψη Google Meet, πρέπει πρώτα να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που υποστηρίζεται από τον τρίτο πάροχο ταυτότητας (IdP) που έχει διαμορφώσει ο διαχειριστής της σύσκεψης.

Οι υποστηριζόμενες μέθοδοι περιλαμβάνουν τη χρήση υπάρχοντος λογαριασμού Google ή Microsoft, καθώς και έναν κωδικό πρόσβασης μίας χρήσης που παρέχεται μέσω SMS ή email.

Πρόσθετες λεπτομέρειες για την κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη στο Google Meet (CSE) είναι διαθέσιμες εδώ. Οι διαχειριστές μπορούν να ακολουθήσουν αυτές τις οδηγίες για να παρέχουν στους εξωτερικούς συμμετέχοντες πρόσβαση σε κρυπτογραφημένο περιεχόμενο από την πλευρά του πελάτη.

Δείτε επίσης: Διανομή trojans μέσω ψεύτικων sites Google Meet, Zoom, Skype

Η κρυπτογράφηση είναι ζωτικής σημασίας για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια, καθώς προστατεύει τα δεδομένα από παραβιάσεις. Με την κρυπτογράφηση, τα προσωπικά δεδομένα και οι πληροφορίες μετατρέπονται σε ακατανόητο κείμενο που μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί μόνο με τη χρήση ενός ειδικού ψηφιακού κλειδιού. Η κρυπτογράφηση, όπως στην περίπτωση του Google Meet, επιτρέπει την ασφαλή μετάδοση πληροφοριών στο διαδίκτυο, προστατεύοντας τα δεδομένα από την παρακολούθηση ή την παρεμβολή τρίτων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την προστασία της ιδιωτικότητας κατά την επικοινωνία μέσω κρυπτογραφημένων κλήσεων. Επιπλέον, η κρυπτογράφηση παίζει κεντρικό ρόλο στην ασφάλεια των δικτυακών συναλλαγών, όπως η διαδικασία πληρωμής σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Χωρίς κρυπτογράφηση, οι πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας θα μπορούσαν να παραβιαστούν και να χρησιμοποιηθούν παράνομα.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS