ΑρχικήBusinessΟι μέτοχοι της Tesla αποφασίζουν για την αποζημίωση 55 δισ.$ του Elon...

Οι μέτοχοι της Tesla αποφασίζουν για την αποζημίωση 55 δισ.$ του Elon Musk

Η Tesla ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επενδύει χρηματικά για να ενισχύσει την υποστήριξη των μετόχων της αναφορικά με την έγκριση του πακέτου αποζημίωσης των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Elon Musk.

tesla elon musk

Το 2018, οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια αποζημίωσης όλων των εποχών: ένα σχέδιο αποζημίωσης CEO 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Elon Musk, το οποίο βασίζεται πλήρως σε μετοχές.

Τον Ιανουάριο, ένας δικαστής στήριξε τη θέση των δικηγόρων που αντιπροσώπευαν έναν μέτοχο της Tesla, καταλογίζοντας στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας παραπλανητική παρουσίαση του πακέτου αποζημίωσής του στους μετόχους.

Δείτε επίσης: Tesla: Πελάτες αντιμέτωποι με διπλές χρεώσεις-Δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση

Παρά την πολυπλοκότητα του θέματος, συνοπτικά ο δικαστής κατέληξε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Tesla και ο Elon Musk δεν ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες μιας δημόσιας εταιρείας κατά την παρουσίαση του σχεδίου στους μετόχους.

Ο δικαστής κατέληξε ότι η Tesla αντιμετώπιζε θέματα διακυβέρνησης κατά τη διαμόρφωση του σχεδίου αποζημίωσής της, ζητήματα τα οποία δεν είχαν επικοινωνηθεί στους μετόχους πριν ψηφίσουν για το σχέδιο.

Αντιθέτως, ο Tesla υποστήριξε ότι τη διαδικασία διαπραγμάτευσης του σχεδίου την ανέλαβαν «ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου», αυτό αποκαλύφθηκε μετά τη διαπίστωση ότι μερικοί από τους διευθυντές είχαν προσωπικές οικονομικές εμπλοκές με τον Musk και εκτός των δραστηριοτήτων της Tesla.

Το δικαστήριο στο Ντέλαγουερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ψηφοφορία ήταν άκυρη, με αποτέλεσμα η Tesla να υποχρεωθεί να ανακαλέσει το πρόγραμμα αποζημίωσης.

Τον προηγούμενο μήνα, η Tesla ανακοίνωσε στους μετόχους της την πρόθεση να τους καλέσει να ψηφίσουν για τη μετεγκατάσταση της έδρας της εταιρείας στο Τέξας και στη συνέχεια θα τους ζητηθεί να επανεξετάσουν το πακέτο αποζημίωσης του Elon Musk, χωρίς να προτείνονται αλλαγές σε αυτό.

Από εκείνη τη στιγμή, η Tesla έχει αφιερώσει σημαντικές προσπάθειες για να πείσει τους μετόχους της να στηρίξουν αυτές τις δύο προτάσεις. Δημιούργησε έναν ειδικό ιστότοπο για να τις προωθήσει, έχει επικοινωνήσει με τους μετόχους της ενημερώνοντάς τους για το θέμα και πλέον, το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης προχωρά ακόμα ένα βήμα πέρα, ενισχύοντας την προσπάθεια.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η Tesla ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να αγοράζει διαφημιστικούς χώρους, με σκοπό να προτρέψει τους μετόχους της να συμμετάσχουν ενεργά στην ψηφοφορία σχετικά με κρίσιμα θέματα.

Η Tesla υποχρεούται να υποβάλλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) λεπτομερή αναφορά των επικοινωνιών της με τους μετόχους όταν πρόκειται για θέματα ψηφοφορίας. Σημαντικό είναι πως αυτή τη φορά, οι εν λόγω επικοινωνίες χαρακτηρίζονται ως «χορηγούμενες» από το Google, δηλαδή η Tesla επέλεξε να επενδύσει σε διαφημίσεις Google για την προβολή τους.

tesla elon musk

Διαβάστε περισσότερα: Elon Musk: Παρότρυνε την OpenAI να συγκεντρώσει 1 δισ. $

Η αυτοκινητοβιομηχανία επένδυσε ακόμα και στον Elon Musk, αγοράζοντας διαφημιστικό χώρο στο X, με τις διαφημίσεις να εμφανίζονται ως “προωθημένες”. Οι μέτοχοι της Tesla έχουν προθεσμία μέχρι τις 13 Ιουνίου για να ψηφίσουν για τις μετοχές τους.

Πηγή: electrek

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS