ΑρχικήinetΟ George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center for Justice, υποστηρίζει την ταχυδρομική ψηφοφορία και τη χρήση γραμματοκιβωτίων για τη συλλογή ψηφοδελτίων τον Νοέμβριο.

Ο οργανισμός υποστηρίζει την ευρεία χρήση των ταχυδρομικών ψηφοδελτίων ως μέρος αυτού που αποκαλεί «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των εκλογών του 2020 από τον COVID-19» – ενώ ιστορικά έχει γίνει αντιληπτό πως όταν γίνεται λόγος για την προστασία μιας συνθήκης, συνήθως αυτό σημαίνει την εκμετάλλευση της.

Η πρόταση για την χρήση γραμματοκιβωτιών έγινε ώστε να βοηθήσουν στη συλλογή των ταχυδρομικών ψηφοδελτίων. Η Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Όρεγκον και η Ουάσινγκτον έχουν ήδη γραμματοκιβώτια, αλλά δεν βρίσκονται όλα στις περιφέρειες ψηφοφορίας.

Με την ημέρα των εκλογών να βρίσκεται επτά μήνες μακριά, κάποιες παρατάξεις είναι αποφασισμένες να μην αφήσουν την εθνική κρίση να πάει χαμένη, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την πανδημία του κορονοϊού για να μετασχηματίσουν τους εκλογικούς νόμους υπέρ τους, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για τους ψηφοφόρους να μεταβούν στις κάλπες.

Από την άλλη πλευρά, η επιλογή της καθολικής ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου αυξάνει σημαντικά την προοπτική της απάτης των ψηφοδελτίων.

Το Brennan Center παρουσίασε προϋπολογισμό 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εφαρμογή του λεπτομερούς σχεδίου του “για να διασφαλίσει ότι η πανδημία δεν εμποδίζει την ελεύθερη και δίκαιη εκλογική διαδικασία”. Ο προϋπολογισμός προορίζει 82 με 117 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά και την εγκατάσταση των γραμματοκιβωτίων, και άλλα 35 με 47 εκατομμύρια δολάρια για την λειτουργία και την συντήρηση τους ώστε να είναι αποτελεσματική η ταχυδρομική ψηφοφορία.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα κοστίσει 4,2 εκατομμύρια δολάρια, για να “δημιουργήσει μια υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων για την παρακολούθηση των ψηφοφοριών, η οποία θα παρέχει στους ψηφοφόρους υπενθυμίσεις, επιβεβαιώσεις παραλαβής και επιβεβαιώσεις αποδοχής”.

Επίσης το συγκεκριμένο σχέδιο προϋποθέτει επιπλέον εκατομμυρία δολάρια για την αυξημένη εκτύπωση ψηφοδελτίων και μια εκστρατεία δημόσιας ενημέρωσης που “πρέπει να περιλαμβάνει τις διαφήμισεις σε άλλες γλώσσες”. Ο στόχος είναι η ενίσχυση της ηλεκτρονικής εγγραφής ψηφοφόρων και η διασφάλιση την έγκαιρης ψηφοφορίας.

George Soros

Η ομάδα πίσω από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία δήλωσε στους Los Angeles Times:

«Για τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων που θα αδυνατούν ή δεν επιθυμούν να μεταβούν σε κάποιο εκλογικό τμήμα φέτος, πρέπει να υπάρχει μια οικουμενική επιλογή για την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου. Σε κράτη όπου οι εκλογικοί αξιωματούχοι δεν έχουν ήδη την εξουσία να παρέχουν αυτή την επιλογή, αυτό απαιτεί δράση από την κρατική νομοθεσία ή το Κογκρέσο ή με εντολές έκτακτης ανάγκης από κρατικά στελέχη. Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ζητούν ταχυδρομικά ψηφοδέλτια με πολλούς τρόπους – τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά, με επιστολή. Οι υπεύθυνες αρχές πρέπει να εκτυπώσουν αρκετά ψηφοδέλτια ώστε όλοι οι ψηφοφόροι να μπορούν να πάρουν ένα.

Η ασφάλεια για τα ψηφοδέλτια στα γραμματοκιβώτια είναι επίσης σημαντική. Τα γραμματοκιβώτια θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε κυβερνητικά γραφεία ή σε άλλες τοποθεσίες για να αποφευχθεί η παραβίαση τους και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη. Οι προθεσμίες θα πρέπει να παραταθούν ώστε να υπολογιστούν όλα τα ταχυδρομικά ψηφοδέλτια από την ταχυδρομική ψηφοφορία. Ενώ η ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει να είναι διαθέσιμη για όλους, η δια ζώσης ψηφοφορία εξακολουθεί να είναι η πιο προσιτή και ασφαλής επιλογή για πολλούς Αμερικανούς.»

Όσον αφορά την έννοια της συλλογής ψήφων, το Ίδρυμα Heritage την ονομάζει “το εργαλείο που θα επέλεγαν οι ψηφοθήρες”.

Η Καλιφόρνια επιτρέπει τη ταχυδρομική ψηφοφορία και την συλλογή ψήφων, η οποία επιτρέπει σε οποιονδήποτε να συλλέγει και να υποβάλλει ψηφοδέλτια απόντων ή ψήφους ταχυδρομικών αποστολών. Αυτή η πρακτική βοήθησε ώστε επτά έδρες των Ρεπουμπλικανών να περάσουν στους Δημοκρατικούς το 2018, σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή Jason Chaffetz που μίλησε για την ταχυδρομική ψηφοφορία.

“Η ασφάλεια των εκλογών είναι κάτι περισσότερο από ρώσους χάκερς που προσπαθούν να αλλάξουν ψήφους”, έγραψε το 2019. “Πρέπει να εξασφαλίσουμε την φύλαξη των ψηφοδελτίων, να επικυρώσουμε την ταυτότητα των ψηφοφόρων και να διατηρήσουμε ενημερωμένους τους καταλόγους”.

Ο συντηρητικός ηθοποιός James Woods χαρακτήρισε το όλο σχέδιο ως «δημοκρατικό όνειρο ψεύτικων ψήφων» σε πρόσφατο tweet, επιμένοντας ότι θα το μόνο που θα πετύχει είναι ο θάνατος της δημοκρατίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS