Τρίτη, 26 Μαΐου, 04:02
Αρχική inet Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center for Justice, υποστηρίζει την ταχυδρομική ψηφοφορία και τη χρήση γραμματοκιβωτίων για τη συλλογή ψηφοδελτίων τον Νοέμβριο.

Ο οργανισμός υποστηρίζει την ευρεία χρήση των ταχυδρομικών ψηφοδελτίων ως μέρος αυτού που αποκαλεί «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των εκλογών του 2020 από τον COVID-19» – ενώ ιστορικά έχει γίνει αντιληπτό πως όταν γίνεται λόγος για την προστασία μιας συνθήκης, συνήθως αυτό σημαίνει την εκμετάλλευση της.

Η πρόταση για την χρήση γραμματοκιβωτιών έγινε ώστε να βοηθήσουν στη συλλογή των ταχυδρομικών ψηφοδελτίων. Η Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Όρεγκον και η Ουάσινγκτον έχουν ήδη γραμματοκιβώτια, αλλά δεν βρίσκονται όλα στις περιφέρειες ψηφοφορίας.

Με την ημέρα των εκλογών να βρίσκεται επτά μήνες μακριά, κάποιες παρατάξεις είναι αποφασισμένες να μην αφήσουν την εθνική κρίση να πάει χαμένη, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την πανδημία του κορονοϊού για να μετασχηματίσουν τους εκλογικούς νόμους υπέρ τους, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για τους ψηφοφόρους να μεταβούν στις κάλπες.

Από την άλλη πλευρά, η επιλογή της καθολικής ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου αυξάνει σημαντικά την προοπτική της απάτης των ψηφοδελτίων.

Το Brennan Center παρουσίασε προϋπολογισμό 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εφαρμογή του λεπτομερούς σχεδίου του “για να διασφαλίσει ότι η πανδημία δεν εμποδίζει την ελεύθερη και δίκαιη εκλογική διαδικασία”. Ο προϋπολογισμός προορίζει 82 με 117 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά και την εγκατάσταση των γραμματοκιβωτίων, και άλλα 35 με 47 εκατομμύρια δολάρια για την λειτουργία και την συντήρηση τους ώστε να είναι αποτελεσματική η ταχυδρομική ψηφοφορία.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα κοστίσει 4,2 εκατομμύρια δολάρια, για να “δημιουργήσει μια υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων για την παρακολούθηση των ψηφοφοριών, η οποία θα παρέχει στους ψηφοφόρους υπενθυμίσεις, επιβεβαιώσεις παραλαβής και επιβεβαιώσεις αποδοχής”.

Επίσης το συγκεκριμένο σχέδιο προϋποθέτει επιπλέον εκατομμυρία δολάρια για την αυξημένη εκτύπωση ψηφοδελτίων και μια εκστρατεία δημόσιας ενημέρωσης που “πρέπει να περιλαμβάνει τις διαφήμισεις σε άλλες γλώσσες”. Ο στόχος είναι η ενίσχυση της ηλεκτρονικής εγγραφής ψηφοφόρων και η διασφάλιση την έγκαιρης ψηφοφορίας.

George Soros

Η ομάδα πίσω από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία δήλωσε στους Los Angeles Times:

«Για τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων που θα αδυνατούν ή δεν επιθυμούν να μεταβούν σε κάποιο εκλογικό τμήμα φέτος, πρέπει να υπάρχει μια οικουμενική επιλογή για την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου. Σε κράτη όπου οι εκλογικοί αξιωματούχοι δεν έχουν ήδη την εξουσία να παρέχουν αυτή την επιλογή, αυτό απαιτεί δράση από την κρατική νομοθεσία ή το Κογκρέσο ή με εντολές έκτακτης ανάγκης από κρατικά στελέχη. Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ζητούν ταχυδρομικά ψηφοδέλτια με πολλούς τρόπους – τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά, με επιστολή. Οι υπεύθυνες αρχές πρέπει να εκτυπώσουν αρκετά ψηφοδέλτια ώστε όλοι οι ψηφοφόροι να μπορούν να πάρουν ένα.

Η ασφάλεια για τα ψηφοδέλτια στα γραμματοκιβώτια είναι επίσης σημαντική. Τα γραμματοκιβώτια θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε κυβερνητικά γραφεία ή σε άλλες τοποθεσίες για να αποφευχθεί η παραβίαση τους και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη. Οι προθεσμίες θα πρέπει να παραταθούν ώστε να υπολογιστούν όλα τα ταχυδρομικά ψηφοδέλτια από την ταχυδρομική ψηφοφορία. Ενώ η ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει να είναι διαθέσιμη για όλους, η δια ζώσης ψηφοφορία εξακολουθεί να είναι η πιο προσιτή και ασφαλής επιλογή για πολλούς Αμερικανούς.»

Όσον αφορά την έννοια της συλλογής ψήφων, το Ίδρυμα Heritage την ονομάζει “το εργαλείο που θα επέλεγαν οι ψηφοθήρες”.

Η Καλιφόρνια επιτρέπει τη ταχυδρομική ψηφοφορία και την συλλογή ψήφων, η οποία επιτρέπει σε οποιονδήποτε να συλλέγει και να υποβάλλει ψηφοδέλτια απόντων ή ψήφους ταχυδρομικών αποστολών. Αυτή η πρακτική βοήθησε ώστε επτά έδρες των Ρεπουμπλικανών να περάσουν στους Δημοκρατικούς το 2018, σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή Jason Chaffetz που μίλησε για την ταχυδρομική ψηφοφορία.

“Η ασφάλεια των εκλογών είναι κάτι περισσότερο από ρώσους χάκερς που προσπαθούν να αλλάξουν ψήφους”, έγραψε το 2019. “Πρέπει να εξασφαλίσουμε την φύλαξη των ψηφοδελτίων, να επικυρώσουμε την ταυτότητα των ψηφοφόρων και να διατηρήσουμε ενημερωμένους τους καταλόγους”.

Ο συντηρητικός ηθοποιός James Woods χαρακτήρισε το όλο σχέδιο ως «δημοκρατικό όνειρο ψεύτικων ψήφων» σε πρόσφατο tweet, επιμένοντας ότι θα το μόνο που θα πετύχει είναι ο θάνατος της δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....