ΑρχικήBusinessΓιατί οι επιχειρήσεις διοργανώνουν εσωτερικά hackathons;

Γιατί οι επιχειρήσεις διοργανώνουν εσωτερικά hackathons;

Οι επιχειρήσεις πάντα αναζητούν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προσπαθούν να ενισχύσουν την καινοτομία στους υπαλλήλους τους. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να το επιτύχουν αυτό είναι να διοργανώσουν εσωτερικά hackathons με συγκεκριμένο θέμα, καλώντας τους υπαλλήλους να συνεργαστούν για την επίλυση ενός προβλήματος.

hackathon

Η μέθοδος αυτή όχι μόνο προσφέρει νέες ιδέες και καινοτόμες λύσεις για την εταιρεία και τους πελάτες της, αλλά και προάγει τη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ του προσωπικού.

Διαβάστε περισσότερα: Το hack στην Post Millennial διέρρευσε 26 εκατομμύρια δεδομένα

Ο Brandon Kessler, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της DevPost, μιας εταιρείας που βοηθά τους πελάτες να οργανώνουν και να διαχειρίζονται εσωτερικά και εξωτερικά hackathons, αναφέρει ότι έχει παρατηρήσει πώς τα hackathons ενισχύουν την ικανότητα των εταιρειών να εμπνέουν τους υπαλλήλους τους στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων.

«Η καινοτομία και η συνεργασία είναι αναμφισβήτητα τα κύρια πλεονεκτήματα των εσωτερικών hackathons, και αυτά ακριβώς επιδιώκει σχεδόν κάθε συμμετέχων», δήλωσε ο Kessler στο TechCrunch. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημιουργία νέων ιδεών αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων.

«Ας αφήσουμε τον καθένα να έχει κάποια υπηρεσία για να βρει ιδέες και να λύσει προβλήματα, να γίνει πιο αποτελεσματικός», είπε. «Αυτές τις μέρες, η καινοτομία κατά την άποψή μου είναι συνώνυμη με την τεχνητή νοημοσύνη. Από τα 1.200 hackathon που κάναμε πέρυσι, νομίζω ότι ίσως τα 10 να μην αφορούσαν την τεχνητή νοημοσύνη. Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο με αυτό που έχω δει με την άνοδο των hackathon της τεχνητής νοημοσύνης».

Όταν συγκεντρώσεις ένα πλήθος ατόμων σε έναν χώρο (ή ακόμη και εικονικά) και τους επιτρέψεις να επικεντρωθούν σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, συνήθως προκύπτουν θετικά αποτελέσματα. «Η διεπιστημονική συνεργασία, η καινοτομία, και οι ιδέες που προκύπτουν από ανθρώπους που συνεργάζονται με διαφορετικούς ενδιαφερόμενους από εσάς, είναι τα κύρια οφέλη των hackathons», ανέφερε.

Η Netta Retter, διευθύντρια προγραμμάτων καινοτομίας στην Okta, ανακάλυψε την αξία των εσωτερικών hackathons κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εργασίας της στο Facebook, και έκτοτε την αξιοποιεί στον τρέχοντα ρόλο της.

«Το Facebook συνειδητοποίησε πολύ νωρίς τη δύναμη των hackathons στο να καλλιεργούν μια κουλτούρα καινοτομίας, επηρεάζοντας σημαντικά τον τρόπο που χτίζεται. Αυτό που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο στην Okta είναι ο τρόπος που έχουν ενσωματώσει και ενισχύσει αυτή την προσέγγιση στην κουλτούρα των hack μας», δήλωσε ο Retter στο TechCrunch.

Αυτό εκδηλώθηκε πρόσφατα μέσω της αναζήτησης τρόπων αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας. Τα hackathons βοηθούν στην ενίσχυση της συνεργασίας, επιτρέποντας στην εταιρεία να επιλύει αυτά τα προβλήματα απομακρυσμένα.

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια πραγματικά ισχυρή παγκόσμια κουλτούρα hack, και πιστεύω ότι η ενασχόληση με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη ήταν ένα από τα πεδία όπου φάνηκε, πως τα hackathons είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός τρόπος για να εισάγουμε νέα εργαλεία και να παρέχουμε σε όλους την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσουν», δήλωσε ο Retter.

Ο Chris Aidan, Αντιπρόεδρος Καινοτομίας, Ένταξης και Αναδυόμενων Τεχνολογιών στην Estée Lauder, βλέπει αυτά τα hackathons με παρόμοιο τρόπο. Ωστόσο, λόγω του ρόλου του, τείνουν να επικεντρώνονται περισσότερο σε θέματα ανθρώπινου ενδιαφέροντος παρά σε επιχειρηματικά ζητήματα. Εξετάζουν, για παράδειγμα, τρόπους βελτίωσης της ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού ή την υποστήριξη ατόμων με προβλήματα όρασης να κάνουν μακιγιάζ χωρίς βοήθεια. Η μέθοδος παραμένει η ίδια, ανεξάρτητα από τον στόχο.

Δείτε ακόμη: Η Μαλαισία ξεχώρισε στο διαγωνισμό ACS Hacking

«Διοργανώνουμε έναν ετήσιο hackathon όπου συμμετέχουν τόσο το κοινό όσο και οι εργαζόμενοι. Στη συνέχεια, πραγματοποιούμε εσωτερικά hackathon με βάση μια πρόκληση που αφορά συγκεκριμένη επιχειρηματική μονάδα ή μία από τις επωνυμίες μας, με στόχο την επίλυση ενός προβλήματος», δήλωσε ο Aiden. Επιπλέον, διοργανώνουν συνεδρίες καταιγισμού ιδεών, τις οποίες ονομάζει idea-a-thons, όπου αναπτύσσουν λύσεις χωρίς κώδικα ή με χαμηλό κώδικα.

hackathon

Ο Retter υποστηρίζει ότι η συνένωση ατόμων από μια ευρεία γκάμα ρόλων, τόσο τεχνικών όσο και μη τεχνικών, συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση νέων ιδεών. «Πιστεύω ότι η ύπαρξη πιο ποικιλόμορφων ρόλων οδηγεί σε καλύτερα προϊόντα και σε βελτιωμένη καινοτομία. Και θεωρώ ότι η ποικιλομορφία στα hackathons είναι πραγματικά κρίσιμη», δήλωσε.

«Δεν έχει σημασία πόσο τεχνικά καταρτισμένοι είναι οι άνθρωποι ή πόσο εκπληκτικό είναι το δημιούργημά σου. Χρειάζονται διαφορετικές οπτικές γωνίες και εμπειρίες ζωής για να αναδειχθούν οι ποικίλοι τρόποι χρήσης του. Μόνο έτσι μπορεί να έχει τον επιθυμητό αντίκτυπο», είπε.

Πηγή: techcrunch

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS