ΑρχικήsecurityΗ Μαλαισία ξεχώρισε στο διαγωνισμό ACS Hacking

Η Μαλαισία ξεχώρισε στο διαγωνισμό ACS Hacking

Τέσσερις ομάδες από τη Μαλαισία επέδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις στον Διαγωνισμό Hacking ASEAN Cyber Shield (ACS) από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου.

Μαλαισία ACS Hacking

Το εθνικό σώμα, που συμμετείχε στις κατηγορίες μαθητών και επαγγελματιών, κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα σε αμφότερες τις κατηγορίες και προκρίθηκε στον τελικό. Στη δήλωσή της, η Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας, Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NACSA, NSC) αναφέρει ότι η ομάδα “Cincai” κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία των φοιτητών και κέρδισε ένα χρηματικό έπαθλο 5.000 δολάρια ΗΠΑ.

Ο αρχηγός της ομάδας Choo Chi Siang εξέφρασε τον ενθουσιασμό της ομάδας για την επιτυχή ολοκλήρωση μοναδικών προκλήσεων, ειδικά στον Διαγωνισμό «Cyber ​​Warzone: Capture The Flag Competition», ο οποίος θεωρήθηκε ιδιαίτερα απαιτητικός σε σύγκριση με προηγούμενες προκλήσεις.

Η ομάδα εξασφάλισε την πρώτη θέση στην διοργάνωση CYDES2023 τον Ιούλιο στην Κουάλα Λουμπούρ, που διοργανώθηκε από το NACSA, NSC.

Δείτε επίσης: Octo Tempest: Μια πολύ επικίνδυνη hacking ομάδα

Ο Δρ. Megat Zuhairy Megat Tajuddin, διευθυντής εκτελεστικός σύμβουλος της NACSA, υπογράμμισε την πρόσφατη πρωτοβουλία του, η οποία συμβάλλει στην προώθηση των ικανοτήτων και των ταλέντων της νεότερης γενιάς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

“Μια καριέρα σε αυτό τον τομέα όχι μόνο προσφέρει πολλές ευκαιρίες, αλλά εξασφαλίζει επίσης υψηλά εισοδήματα. Ελπίζουμε να δούμε περισσότερους νέους ταλαντούχους ανθρώπους να συμμετέχουν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρέχονται”, είπε.

Υπογραμμίζεται ότι έως το 2025, η χώρα θα απαιτεί περισσότερους από 25.000 επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας, σε σύγκριση με τους περίπου 13.000 που ασχολούνται σήμερα στην εγχώρια αγορά. Έτσι, η συμμετοχή της Μαλαισίας στο ACS προσέφερε μια πολύτιμη ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν δεξιότητες, γνώσεις και να ενισχύσουν τις σχέσεις με τις περιφερειακές χώρες για την αντιμετώπιση των απειλών στον κυβερνοχώρο.

Το ACS διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Ασφάλειας Διαδικτύου της Κορέας και την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας και Κυβερνοασφάλειας της Ινδονησίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ASEAN-Korea Cooperation Fund.

Διαβάστε περισσότερα: Στέλεχος εταιρείας κυβερνοασφάλειας ήταν υπεύθυνο για το hacking νοσοκομείων

Μαλαισία ACS Hacking

Εκτός από το ACS, επιπλέον δραστηριότητες περιλάμβαναν συνέδρια για την κυβερνοασφάλεια, όπως εργαστήρια για την ανάπτυξη ικανοτήτων ψηφιακής εγκληματολογίας, συναντήσεις μεταξύ εταιρειών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Νότιας Κορέας, ανοιχτές εκθέσεις και Hackathons. – Bernama

Πηγή :thesun.my

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS