ΑρχικήGamingAnother Crab's Treasure: Ελληνικό Review

Another Crab’s Treasure: Ελληνικό Review

Another Crab's Treasure

Το Another Crab’s Treasure, όπως υποδηλώνει το όνομά του ολοκαίνουργιου τίτλου, είναι ένας κόσμος γεμάτος περιπέτεια, χιούμορ και λογοπαίγνια. Όμως εδώ η θάλασσα είναι ο Soulslike κόσμος σας. Ένα πιρούνι λειτουργεί ως το όπλο σας στη μάχη, ενώ διάφορα άλλα απομεινάρια από το πάνω μέρος, όπως σφηνοπότηρα, κουτάκια αναψυκτικών και άλλα, λειτουργούν ως η ασπίδα σας. Με το πιρούνι στο χέρι και το κουτάκι στην πλάτη, ο Κριλ, ένα ντροπαλό αλλά φιλικό καβούρι ερημίτης, ξεκινάει στο υδάτινο βασίλειο για να βρει το αγαπημένο του κοχύλι, που του έχει κλαπεί από έναν δανειστή εισφορών καρχαρία. Αυτό που ακολουθεί είναι μια περιπέτεια που ξεχωρίζει για την αστεία και φωτεινή ανάσα από το σκοτεινό και τρομακτικό είδος του Soulslike. Ωστόσο, η δράση δεν φτάνει τα ίδια υψηλά επίπεδα. Ενώ είναι μοναδική και εκτεταμένη μερικές φορές, αισθάνεται πολύ “αέρινη”, πολύ αδιάκριτη και πολύ ενοχλητική πολύ συχνά, μολύνοντας μια αλλιώς διασκεδαστική περιπέτεια 15 ωρών μέσα από έναν ωκεανό γεμάτο σκουπίδια.

Πλατφόρμες: PC, PlayStation, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch

Κυκλοφορία: 25 Απριλίου 2024

Δείτε επίσης: Metaphor: ReFantazio – Κυκλοφορία, Trailer, Συλλεκτική Έκδοση

Η εταιρεία ανάπτυξης Aggro Crab στηρίζεται έξυπνα στην πρόθεση του παιχνιδιού, και τα αποτελέσματα θα σας κάνουν συχνά να γελάτε. Είτε πρόκειται για τα αστεία στον κόσμο, για εκτροπές σε πραγματικά και ανθρώπινα προβλήματα με τον ωκεανό, είτε για απλά λογοπαίγνια, θα είστε με ένα πλατύ χαμόγελο όταν θα αλληλεπιδράτε με τα διάφορα πλάσματα του ωκεανού. Η σταθερή φωνητική ερμηνεία και ο σχεδιασμός κάνουν κάθε NPC και BOSS μια απόλαυση.

Δείτε ακόμα: Tales of Kenzera: Zau Ελληνικό Review

Αυτή η κλίση στην πρόθεση του παιχνιδιού εκτείνεται και στη δράση του, αλλά είναι λιγότερο επιτυχημένη. Προς τιμήν της Aggro Crab, ο αγώνας προχωράει με νόημα με ξεχωριστούς, εκκεντρικούς μηχανισμούς και ικανότητες. Για παράδειγμα αντί για το συνηθισμένο weapon parry, πρέπει να κρυφτείτε μέσα στο κοχύλι σας και να βγείτε από αυτό ακριβώς την στιγμή πριν σας χτυπήσει ένας εχθρός για να παρατηρήσετε σωστά. Επίσης νικώντας ένα μεγάλο καρκινοειδές boss σας χαρίζεται ένα σφυρί με μια ειδική ικανότητα, για μεγάλες καθαρές κινήσεις. Η ικανότητα “Umami” σε κάθε κοχύλι εκδηλώνεται με ενδιαφέρον, όπως ένα σφηνοπότηρο που σπάει σε κομμάτια όταν του επιτεθούν, η “bowling” κίνηση μέσα σε ένα μπαλάκι του τένις, ή ακόμα και οι διαθέσιμες φυσαλίδες που πετάγονται από το κουτάκι αναψυκτικού.

Another Crab's Treasure

Δείτε επίσης: Embracer Group: Διαιρείται σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες

Η όλη μαγεία της μάχης και των mechanics προήλθε κυρίως από τις νέες κινήσεις και ικανότητες – η μαγεία Umami σε ένα νέο κοχύλι, η νέα ικανότητα που αποκτήθηκε μετά τη νίκη ενός main boss, ή ο νέος stowaway που αυξάνει την αντοχή ή την άμυνα, για παράδειγμα. Δεν υπάρχει κάποια ιδιομορφία όσο αφορά την μάχη, και υπάρχει μια αξιοσέβαστη ποσότητα υλικού που λειτουργεί καλά, από αυτό είναι που θα περιμένατε τυπικά σε ένα Soulslike παιχνίδι.

Another Crab's Treasure

Δείτε ακόμα: Stardew Valley 1.6.4 Update: Ποια είναι τα Patch Notes;

Γι’ αυτό είναι κρίμα που η βάση του αγώνα είναι τόσο ανασφαλής. Είναι “αέρινη”, πιθανότατα επίτηδες, λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιπέτεια του Κριλ λαμβάνει χώρα κυρίως κάτω από το νερό, αλλά το αντάλλαγμα για αυτή την αίσθηση είναι η έλλειψη ακρίβειας που δεν λειτουργεί με τέτοιο προκλητικό gameplay. Η κάμερα είναι επιλεκτική επίσης, αφήνοντάς σας να παλεύετε με διάφορους εχθρούς ταυτόχρονα εγκλωβίζοντας την οπτική σας κόντρα σε έναν τοίχο, δίνοντάς σας καμία πραγματική άποψη για το τι συμβαίνει. Κρίσιμο είναι ότι, όταν πεθαίνετε στη μάχη, συνήθως θα νιώσετε λιγότερο ότι θα μπορούσατε να βελτιώσετε κάτι προσωπικά – ένα σημαντικό πτυχίο του είδους – και περισσότερο σαν να είχατε αδικηθεί απο το ίδιο το παιχνίδι.

Όλα αυτά επιδεινώνονται από μια ιστορία που ξεκινάει δυνατά πριν αποκλίνει σε ένα βιαστικό τέλος. Επιπρόσθετα δεν βοηθάει και η ποικιλία των προβλημάτων που εμφανίζονται στο παιχνίδι στις τελευταίες ώρες, που θα καθυστερήσουν την πρόοδό σας.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη “Kingdom Come: Deliverance II” με Επικό Νέο Τρέιλερ

Παρόλο που οι μάχες, κυμαίνονται μεταξύ του αποδεκτού και του ενοχλητικού και ίσως απειλήσουν τη διασκέδασή σας, θα βρείτε ευχαρίστηση στα ρεύματα του “Another Crab’s Treasure”. Η αρνητικότητα του Κριλ να γίνει ήρωας και η επόμενη του περιπέτεια, τα μηνύματα για τους κινδύνους που θέτουν οι εταιρείες στους ωκεανούς μας, και οι έξυπνες ανατροπές στον τύπο του Soulslike προσφέρουν μια ικανοποιητική, αν και ανισόρροπη και ελαττωματική, βουτιά σε ανεξερεύνητα νερά.

Η Aggro Crab ενθαρύνει το κόσμο να δοκιμάσει το παιχνίδι στο Steam Deck, και δεν θα αργήσετε να καταλάβεται το γιατί. Θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο καλά τρέχει το “Another Crab’s Treasure ” στη φορητή αυτή συσκευή της Valve. Τα γραφικά εντυπωσιάζουν στη μικρότερη οθόνη, και η απόδοση σπάνια θα πέσει κάτω από τα 30 fps, συχνά ανεβαίνοντας ακόμα και στα 60 fps σε ορισμένα σημεία. Το κλείδωμα των καρέ του Steam Deck στα 40 ίσως δουλέψει ιδανικά και εξομαλύνει την εμπειρία στην περίπτωση αυτή Η άρτια λειτουργία και η αποθήκευση στο cloud του Steam θα σας αφήσουν πλήρως ευχαριστημένους, καθιστώντας το “Another Crab’s Treasure” της Aggro Crab ένα εύκολο και ανάλαφρο παιχνίδι για να παίξετε σε ένα γραφείο ή στον καναπέ, hands-on με το Steam Deck .

Πηγή: gameinformer

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS