ΑρχικήSecurityΗ κυβερνοασφάλεια πρέπει να βελτιωθεί, λένε οι ειδικοί

Η κυβερνοασφάλεια πρέπει να βελτιωθεί, λένε οι ειδικοί

Η πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής ασφάλειας πληροφοριών του Wisconsin, Troy Stairwalt, και οι απόψεις των ειδικών που εκφράστηκαν στο Billington State and Local Cybersecurity Summit στην Ουάσιγκτον αναδεικνύουν τη σημασία της εξέλιξης των πρακτικών “υγιεινής” στην κυβερνοασφάλεια.

κυβερνοασφάλεια

Η αύξηση της πολυπλοκότητας των κυβερνοεπιθέσεων απαιτεί σημαντική ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας. Ο Colin Ahern από τη Νέα Υόρκη υπογράμμισε τη στενή αλληλεπίδραση μεταξύ ασφάλειας και αξιοπιστίας των συστημάτων, ενώ ειδικοί προειδοποιούν ότι εθνικά κράτη και εγκληματίες εκμεταλλεύονται πια πιο καταστροφικούς στόχους.

Δείτε επίσης: UK 2023: Οι περισσότερες επιχειρήσεις βίωσαν τουλάχιστον ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας

Η κακή υγιεινή στον κυβερνοχώρο, όπως η χρήση αδύναμων κωδικών πρόσβασης, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές επιπτώσεις, όπως συνέβη με την κυβερνοεπίθεση σε σταθμό ύδρευσης στην Πενσυλβάνια. Η ανάγκη για βελτιωμένη κυβερνοασφάλεια περιλαμβάνει ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και τακτικές ενημερώσεις λογισμικού.

Επιπλέον, η συνεργασία και ο συντονισμός του κράτους αποτελεί βασικό στοιχείο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων. Η κατανόηση της κυβερνοασφάλειας από όλους τους εμπλεκόμενους αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για την αποτροπή και αντιμετώπιση των επιθέσεων.

Η καλύτερη κατανόηση της κυβερνοασφάλειας αποτελεί σημαντικό λόγο για τον οποίο πολλοί αξιωματούχοι τεχνολογίας το υποστηρίζουν. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες ενώνουν τους πόρους τους για να ενισχύσουν την κυβερνοασφάλεια ενάντια σε απειλές όπως το ransomware, οι DoS επιθέσεις και άλλες κυβερνοαπειλές.

κυβερνοασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα: Τα ρυθμιστικά μέτρα ενισχύουν τον κλάδο της κυβερνοασφάλειας

Συνολικά, υπογραμμίζεται η σημασία της συνεχούς προσαρμογής και βελτίωσης των πρακτικών “υγιεινής” στον κυβερνοχώρο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες κυβερνοαπειλές και να εξασφαλιστεί η προστασία των κρίσιμων υποδομών και δεδομένων.

Πηγή: statescoop

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS