ΑρχικήSecurityΤα ρυθμιστικά μέτρα ενισχύουν τον κλάδο της κυβερνοασφάλειας

Τα ρυθμιστικά μέτρα ενισχύουν τον κλάδο της κυβερνοασφάλειας

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Κυβερνοασφάλειας των ΗΑΕ, το 2023, αποτράπηκαν πάνω από 50.000 κυβερνοεπιθέσεις καθημερινά από τα ΗΑΕ.

κυβερνοασφάλεια

Τα ευρήματα αυτά, που προέκυψαν από μια έκθεση της Frost & Sullivan (F&S), αποτελούν μαρτυρία της ανάπτυξης του τοπίου της κυβερνοασφάλειας στην περιοχή – και υπογραμμίζουν τις αυξανόμενες απειλές που τη συνοδεύουν.

Διαβάστε επίσης: Πώς να δώσετε προτεραιότητα στις δαπάνες για την κυβερνοασφάλεια;

Καθώς η βιομηχανία κυβερνοασφάλειας του GCC (Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου) συνεχίζει να αναπτύσσεται, η εκτίμηση της F&S είναι ότι μέχρι το 2030 θα τριπλασιαστεί σε αξία, φτάνοντας τα 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι χώρες στην περιοχή συνεχίζουν να μειώνουν την εξάρτησή τους από τις εξαγωγές πετρελαίου, αναζητώντας ψηφιακά εργαλεία και τεχνολογίες.

Η Μέση Ανατολή προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση των κυβερνοαπειλών

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Σαουδική Αραβία, η υιοθέτηση τεχνολογίας έχει αυξηθεί στους τομείς της χρηματοδότησης και της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό ενισχύει περαιτέρω την ανάγκη για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και ισχυρά ρυθμιστικά πλαίσια.

Θέματα που αφορούν την ευαισθητοποίηση, την έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών και την έλλειψη σαφήνειας μεταξύ των επιχειρήσεων σχετικά με την προληπτική καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων συμβάλλουν στις τρέχουσες προκλήσεις με την αυξημένη εξάρτηση από την τεχνολογία.

Ως απάντηση σε αυτές τις ελλείψεις σε όλη τη βιομηχανία και με την τεχνολογική αναμόρφωση να εξελίσσεται παγκοσμίως, οι χώρες της Μέσης Ανατολής καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για να ενισχύσουν την παρουσία τους στον κυβερνοχώρο. Μέσα από τη δημιουργία τμημάτων και κέντρων καινοτομίας ειδικά για τον κυβερνοχώρο, την προώθηση της ευαισθητοποίησης μέσω εκπαιδευτικών εκστρατειών και προγραμμάτων κατάρτισης, καθώς και την προώθηση της επιχειρηματικότητας μέσω συνεδρίων για την κυβερνοασφάλεια, η περιοχή εξοπλίζει τη νεότερη γενιά και γεφυρώνει το υφιστάμενο χάσμα δεξιοτήτων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Κυβερνοασφάλειας της ITU 2020, η Σαουδική Αραβία κατέλαβε τη δεύτερη θέση και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την πέμπτη σε μια λίστα 194 χωρών. Αυτό υποδεικνύει ότι και οι δύο χώρες έχουν λάβει εκτεταμένα ρυθμιστικά μέτρα. Ως αποτέλεσμα, έχουν γίνει προορισμοί επιλογής για ακαδημαϊκούς, επιχειρήσεις, έρευνα και καινοτομία. Η κυβέρνηση των ΗΑΕ ιδρύει το πρώτο εθνικό Κέντρο Καινοτομίας Cyber Pulse στο Πολυτεχνείο του Άμπου Ντάμπι για την αναβάθμιση των επαγγελματιών στον τομέα.

Δείτε ακόμα: ΗΠΑ: Προειδοποιούν για κυβερνοεπιθέσεις σε παρόχους νερού

Ανάπτυξη μιας ανθεκτικής στάσης έναντι της κυβερνοεπίθεσης

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν έχουν ιδρύσει την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, την Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Ασφάλειας και το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας. Αυτές οι αρχές δραστηριοποιούνται για την επίβλεψη των συνεχιζόμενων προσπαθειών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

«Η συμμόρφωση και η ρύθμιση παραμένουν οι κύριοι παράγοντες για την ανάπτυξη της κυβερνοασφάλειας. Η εξάπλωση της τεχνολογίας έχει αυξήσει σημαντικά την ευπάθεια των οργανισμών σε πολύπλοκους κινδύνους στον κυβερνοχώρο. Επιπλέον, η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ψηφιακών τραπεζικών συναλλαγών σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή έχει δημιουργήσει αυξημένη ανάγκη για ασφάλεια. Ως κρίσιμο κέντρο για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και για πολλά μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και startups fintech, η περιοχή γίνεται γρήγορα κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας επόμενης γενιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό απαιτεί μια αυστηρή προσέγγιση στις λύσεις κυβερνοασφάλειας που προστατεύουν τόσο τις οικονομικές συναλλαγές όσο και τα προσωπικά δεδομένα», δήλωσε ο Parminder Kaur, Διευθυντής και Επικεφαλής Συμβουλευτικής Ασφάλειας, MEASA, Frost & Sullivan.

Καθώς η Μέση Ανατολή συνεχίζει να ενισχύει την υποδομή και την οικονομία της κυβερνοασφάλειας, παραμένει μια από τις πιο υποσχόμενες παγκόσμιες περιοχές για την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Η δέσμευσή της στη ρύθμιση, την εκπαίδευση στον κυβερνοχώρο και τη “supply chain” ασφάλεια την καθιστά πρωτοπόρο στον κλάδο, με φιλόδοξο όραμα να ενσωματώνει τεχνολογίες και να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών. Η επερχόμενη έκθεση GISEC Global 2024, οργανωμένη από την DWTC και φιλοξενούμενη από το Συμβούλιο Κυβερνοασφαλείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποτελεί απόδειξη της προτεραιότητας των ΗΑΕ στη συνεργασία, την καινοτομία και την ανάπτυξη ταλέντων.

κυβερνοασφάλεια

Διαβάστε σχετικά: Ο ρόλος του AI στις κυβερνοεπιθέσεις γίνεται όλο και μεγαλύτερος

«Η GISEC αναδεικνύεται ως το κορυφαίο γεγονός κυβερνοασφάλειας στην περιοχή», δήλωσε ο Bashar Bashaireh, Διευθύνων Σύμβουλος της Cloudflare, η οποία θα συμμετάσχει στην έκθεση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. «Το GISEC αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να συναντήσετε τρέχοντες και μελλοντικούς πελάτες και συνεργάτες, καθώς και να συμμετάσχετε σε ποιοτικές συζητήσεις σχετικά με την κυβερνοασφάλεια, με το σχετικό κοινό.

Πηγή: helpnetsecurity

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS