ΑρχικήUpdatesΠιθανή η συνεργασία Apple & Google για τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης στα...

Πιθανή η συνεργασία Apple & Google για τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης στα iPhone

Η συνεργασία μεταξύ της Apple και της Google σχετικά με την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης στα iPhone είναι πλέον πιθανή.

apple google συνεργασία

Ήμασταν ενήμεροι, μέσω φιλικής προσφοράς του Bloomberg, ότι η Apple και η Google εξετάζουν την ενσωμάτωση του μοντέλου AI Gemini της Google στα iPhone. Σύμφωνα με τον Mark Gurman, η Apple θα αδειοδοτούσε τη χρήση του μοντέλου Gemini από την Google και το Gemini θα λειτουργεί δυνητικά “on-device” αντί να απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο για να λειτουργήσει.

Δείτε επίσης: Google VLOGGER: Το AI που δημιουργεί βίντεο από στατικές εικόνες

Τώρα, το New York Times αναφέρει για τις συζητήσεις μεταξύ Apple και Google, επικαλούμενη ανθρώπους που υποστηρίζουν πως έχουν γνώση των συζητήσεων.

Τα άρθρα αναδεικνύουν την προσπάθεια της Apple να ενισχύσει την παρουσία της στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από τους ανταγωνιστές της. Η Microsoft έχει επενδύσει στο OpenAI και χρησιμοποιεί αυτή τη συνεργασία για την υπηρεσία Copilot. Το Gemini της Google άργησε περισσότερο σε σχέση με το ChatGPT της OpenAI και αντιμετώπισε προβλήματα, βρίσκεται όμως σε ανοδική πορεία για ένταξη σε όλα τα προϊόντα της Google. Η Samsung έχει δεσμευθεί πλήρως στην τεχνητή νοημοσύνη, ενσωματώνοντάς την στα νέα τηλέφωνα Galaxy S24 με τη διαδραστική λειτουργία Galaxy Ai.

Κατά την ετήσια συνέλευση των μετόχων της τον προηγούμενο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook αποκάλυψε πως η εταιρεία προετοιμάζεται να ανακοινώσει το όραμά της για την τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον, αν και δεν διευκρίνισε πότε ή πώς θα γίνει αυτό.

Υπάρχουν προσδοκίες ότι η επερχόμενη αναβάθμιση στο iOS 18 θα εκμεταλλευτεί σημαντικά την τεχνητή νοημοσύνη για να εισάγει νέες δυνατότητες στο iPhone. Αναμένεται να δούμε μια προεπισκόπηση του iOS 18 στο WWDC 2024 (ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών) της Apple, το οποίο πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Τον προηγούμενο μήνα, όταν υποτίθεται ότι η Apple εγκατέλειψε το εγχείρημα του Apple Car, τα στελέχη ενημέρωσαν τουλάχιστον μερικούς από τους εμπλεκόμενους ότι θα μεταφερθούν στο κρίσιμο πλέον έργο παραγωγής της τεχνητής νοημοσύνης της Apple, σύμφωνα με αναφορές εκείνης της εποχής. Αυτό ήταν ένα μήνυμα ότι η Apple, που επένδυσε δισεκατομμύρια στο Apple Car, αναγνώρισε μεγαλύτερη αξία στην τεχνητή νοημοσύνη για το μέλλον, αντί για κάτι με μειωμένο κόστος.

Αυτή τη στιγμή, όμως, πληροφορίες υπονοούν πως η Apple ίσως υστερεί περισσότερο από ό,τι είναι διατεθειμένη να παραδεχτεί και χρειάζεται την υποστήριξη άλλων πλατφορμών τεχνητής νοημοσύνης για να παραμείνει στο ύψος των περιστάσεων – ή να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να παραμένει πίσω για πάντα.

Υπάρχουν ακόμα προοπτικές για την Apple να επωφεληθεί από μια ενδεχόμενη συμφωνία με την Google. Με πάνω από 2 δισεκατομμύρια συσκευές σε χρήση παγκοσμίως, η Google θα βγει κερδισμένη από την πρόσβαση σε αυτούς τους χρήστες. Επιπλέον, με το μοντέλο Gemini της Google να κοστίζει 20 $ το μήνα, η συμφωνία θα μπορούσε να αποτελέσει οικονομικό όφελος για τον γίγαντα της αναζήτησης.

apple google

Διαβάστε περισσότερα: Η Apple Αποκαλύπτει τα Πάντα για το Νέο της Μοντέλο MM1 AI

Δεδομένου ότι η Apple παρέχει πρόσβαση στους χρήστες της, είναι πιθανόν να επιδιώκει να εξασφαλίσει κάποιο όφελος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ της Apple και της Google, με την Apple να λαμβάνει κάποιο ποσοστό από τα έσοδα που παράγει η Google.

Είναι ένα πρότυπο που τόσο η Apple όσο και η Google πρέπει να θεωρήσουν κατάλληλο – οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από την κυκλοφορία του iPhone το 2007. Κάθε φορά που οι χρήστες iOS κάνουν ερωτήσεις στην προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης Google του Safari για κινητά, η Apple περιορίζεται. Μια συμφωνία που αξιοποιεί γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο.Φυσικά, ούτε η Apple ούτε η Google σχολιάζουν τα μελλοντικά τους σχέδια, αλλά αν κάτι είναι σίγουρο, τώρα μοιάζει περισσότερο από ποτέ σαν να θέλουν να συνεργαστούν στο AI για iOS.

Πηγή: tomsguide

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS