ΑρχικήinetTim Cook για την Apple: Οι μαζικές απολύσεις θα είναι η «έσχατη...

Tim Cook για την Apple: Οι μαζικές απολύσεις θα είναι η «έσχατη λύση»

Ενώ η πλειονότητα των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών έχουν πραγματοποιήσει μαζικές απολύσεις φέτος, μια αξιοσημείωτη εξαίρεση σε αυτή την πρακτική κάνει η Apple. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Tim Cook, τέτοιου είδους μαζικές απολύσεις θα είναι μόνο η “έσχατη λύση” για την κατασκευάστρια εταιρεία iPhone.

Δείτε επίσης: Apple και Google συνεργάζονται για να κάνουν τα AirTags πιο ασφαλή

apple απολύσεις

Η Alphabet, η Amazon, η Meta, η Salesforce και η Microsoft είναι μερικές μόνο από τις πολλές εταιρείες που προχώρησαν σε μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας φέτος- αποτέλεσμα της ασταθούς οικονομίας, της χαμηλής ζήτησης και των υπερβολικών προσλήψεων κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας. Όμως ένα εμφανές όνομα που απουσιάζει από τον κατάλογο είναι η Apple.

Δείτε επίσης: Η Apple προσθέτει 20 νέα παιχνίδια στο Apple Arcade

Στην κλήση της εταιρείας για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου του 2023, ο Cook δήλωσε στο CNBC ότι δεν σχεδιάζει να ακολουθήσει τους ανταγωνιστές της στην περικοπή θέσεων εργασίας.

Ο Cook δήλωσε ότι οι απολύσεις δεν είναι κάτι που εξετάζει η Apple αυτή τη στιγμή. “Το θεωρώ αυτό ως έσχατη λύση και έτσι, οι μαζικές απολύσεις δεν είναι κάτι που συζητάμε αυτή τη στιγμή”, δήλωσε στον Steve Kovach του CNBC.

Ο Cook δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περικοπών θέσεων εργασίας, αλλά οι εργαζόμενοι στο Cupertino πιθανότατα θα νιώσουν ανακούφιση όταν ακούσουν ότι οι θέσεις εργασίας τους είναι ασφαλείς προς το παρόν.

Ωστόσο, ο Cook πρόσθεσε ότι η Apple δεν είναι απρόσβλητη από τις επιπτώσεις του σημερινού οικονομικού κλίματος. Η εταιρεία τηρεί πλέον μια “εξαιρετικά συνετή” στάση όσον αφορά τις προσλήψεις και έχει εφαρμόσει μέτρα περικοπής κόστους, όπως η καθυστέρηση των μπόνους ή η χορήγηση στους υπαλλήλους ενός μπόνους αντί των συνηθισμένων δύο.

Η Apple φέρεται να έχει απολύσει αρκετό προσωπικό φέτος- μερικοί από τους υπαλλήλους της εταιρικής λιανικής πώλησης απολύθηκαν, αν και οι αριθμοί λέγεται ότι είναι μικροί σε σύγκριση με τις χιλιάδες που έχουν αποδεσμευτεί από άλλες εταιρείες.

Δείτε επίσης: Apple: Αυξημένες πωλήσεις iPhone – Μειωμένες πωλήσεις Mac

Ο κύριος λόγος για τον οποίο η Apple έχει καταφέρει να αποφύγει τις μαζικές απολύσεις μέχρι στιγμής είναι ότι, σε αντίθεση με τους άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, δεν αύξησε ποτέ μαζικά τον αριθμό των προσλήψεών της κατά τη διάρκεια των περιόδων της πανδημίας του COVID-19.

Ακόμα και ο Cook κάνει το χρέος του για να προσπαθήσει να εξοικονομήσει χρήματα για την Apple. Το αφεντικό δέχτηκε οικειοθελώς μείωση μισθού κατά 40% για το 2023.

Η Apple σίγουρα πάντως δεν περνάει δύσκολα: ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τελευταίο τρίμηνο σε 95 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά έσοδα, ενώ η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα 2,62 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή πληροφοριών: techspot.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS