ΑρχικήinetΟ Firefox θα υποστηρίζει τα Windows 7/8 τουλάχιστον έως το 2024

Ο Firefox θα υποστηρίζει τα Windows 7/8 τουλάχιστον έως το 2024

Ο Firefox δεσμεύεται να παρέχει υποστήριξη στους χρήστες των Windows 7/8 τουλάχιστον μέχρι το 2024.

Η εκτεταμένη υποστήριξη της Microsoft για τα Windows 7, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος Extended Security Updates επί πληρωμή, έληξε τον Ιανουάριο και άλλες εταιρείες λογισμικού ανακοίνωσαν ότι θα ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα. Παρ’ όλα αυτά, η Mozilla ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση: αποφάσισε να καθυστερήσει αυτή την ημερομηνία λήξης σημαντικά περισσότερο από τους ανταγωνιστές της.

Δείτε επίσης: Mozilla Firefox: Προσφέρει στους χρήστες Android ένα πρωτοφανές επίπεδο ασφάλειας

Firefox Windows 7

Ο Mike Kaply, προγραμματιστής της Mozilla, επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η έκδοση εκτεταμένης υποστήριξης (Extended Support Release, ESR) του Firefox θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη για τα Windows 7 και 8.1 τουλάχιστον μέχρι την έκδοση του Firefox 115 ESR το 3ο τρίμηνο του 2024. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να βασίζονται με σιγουριά σε αυτή την έκδοση του Firefox για να διατηρήσουν τα γηρασμένα λειτουργικά τους συστήματα σε λειτουργία και στο μέλλον!

Δείτε επίσης: Mozilla: Κυκλοφόρησε ο Firefox 111 για Android

Ο Mike Kaply αναφέρθηκε στο πότε η Mozilla μπορεί να ολοκληρώσει την υποστήριξη για τα Windows 7/8. Ο Firefox ESR είναι μια αξιόπιστη έκδοση του προγράμματος περιήγησης ανοιχτού κώδικα που έχει παρατεταμένη περίοδο λειτουργίας σε σύγκριση με τις “γρήγορες” εκδόσεις που κυκλοφορούν κάθε μήνα. Κατά τη διάρκεια του ετήσιου κύκλου του, ο Firefox ESR λαμβάνει μόνο μέτριες ενημερώσεις που περιέχουν διορθώσεις ασφαλείας, αλλά όχι νέα χαρακτηριστικά ή αναβαθμίσεις επιδόσεων.

Σύμφωνα με την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του Firefox, μπορούμε να περιμένουμε την κυκλοφορία του Firefox 115 ESR στις 4 Ιουλίου 2023. Τα πρόσφατα στοιχεία από την Public Data Report δείχνουν ότι τα Windows 7 εξακολουθούν να έχουν ένα σημαντικό ποσοστό στη βάση χρηστών τους με 13,44%, ενώ το 71% χρησιμοποιεί τα Windows 10 και το 2,3% χρησιμοποιεί τα Windows 8.1 -παρά την αρνητική φήμη τους-.

Οι λάτρεις των Windows 7 θα χαρούν να ακούσουν ότι η Mozilla θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη για το αγαπημένο τους λειτουργικό σύστημα. Αυτή η απόφαση δίνει σε αυτούς τους αφοσιωμένους χρήστες λίγο περισσότερο χρόνο πριν μεταβούν σε ένα ανανεωμένο μηχάνημα και σύστημα, επιτρέποντάς τους έτσι την ευκαιρία να επεκτείνουν την εμπειρία τους με τον Firefox σε ένα τόσο διαχρονικό λογισμικό.

Δείτε επίσης: Firefox Relay: Η Mozilla Firefox ενσωματώνει την τεχνολογία αιχμής

Τον Ιανουάριο του 2023, η Microsoft τερμάτισε επίσημα την υποστήριξή της για τα Windows 7 και 8. Ομοίως, από το Chrome 110 το Google Chrome (και άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium) δεν θα είναι πλέον συμβατά με το λειτουργικό σύστημα. Λίγο μετά την ημερομηνία αυτή, την 1η Ιανουαρίου 2024, η πλατφόρμα Steam της Valve θα πάψει επίσης να λειτουργεί σε συστήματα Windows 7.

Στις 22 Ιουλίου 2009, η Microsoft κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τα Windows 7 στους κατασκευαστές και γρήγορα έγινε η πιο αγαπημένη έκδοση των Windows που έχει γίνει ποτέ με 630 εκατομμύρια αδειοδοτημένους υπολογιστές σε όλο τον κόσμο (μέχρι τον Ιούλιο του 2012). Τον Ιανουάριο του 2018, τα Windows 10 αντικατέστησαν τελικά αυτό το λειτουργικό σύστημα που έσπασε το ρεκόρ ως το αγαπημένο λειτουργικό σύστημα PC στον κόσμο.

Πηγή πληροφοριών: techspot.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS