ΑρχικήinetApple: Αυξημένες πωλήσεις iPhone - Μειωμένες πωλήσεις Mac

Apple: Αυξημένες πωλήσεις iPhone – Μειωμένες πωλήσεις Mac

Η Apple παρουσίασε τα τριμηνιαία της αποτελέσματα, ανακοινώνοντας μειωμένα έσοδα σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων (π.χ. Mac) και αυξημένα σε άλλες (π.χ. iPhone). Όπως και να έχει, η εταιρεία εξακολουθεί να έχει τεράστια κέρδη.

Apple iPhone πωλήσεις

Τα κέρδη της εταιρείας προέρχονται κυρίως από την πώληση iPhone και τις Υπηρεσίες που προσφέρει. Πρόκειται για τις δύο πιο κερδοφόρες κατηγορίες τα τελευταία χρόνια, οι οποίες σημείωσαν αύξηση και τώρα. Ωστόσο, αυτές οι αυξήσεις δεν ήταν αρκετές για να αντισταθμίσουν τις μειώσεις σε άλλα τμήματα: τα τμήματα Mac, iPad και Wearables / Home / Accessories συρρικνώθηκαν σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Ως εκ τούτου, τα συνολικά έσοδα της Apple μειώθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά έσοδα 24,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων υποχώρησαν λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα. Προφανώς, δεν ήταν ένα κακό τρίμηνο για την Apple, αλλά δεδομένου ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη της εταιρείας είναι σχεδόν πάντα αυξημένα, αξίζει να σημειωθεί αυτή η διαφοροποίηση σε αυτό το τρίμηνο.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Θα επιτρέπει τη μεταφορά συνομιλιών σε άλλο iPhone χωρίς χρήση του iCloud

Οι πωλήσεις iPhone αυξήθηκαν κατά 2% φτάνοντας τα 51,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση δεδομένου ότι τα iPhone 14 και 14 Pro, τα πιο νέα τηλέφωνα της Apple, κυκλοφόρησαν μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ωστόσο, οι πελάτες έδειξαν την προτίμησή τους. Μια πρόσφατη έρευνα σχετικά με τα πιο δημοφιλή iPhone στις ΗΠΑ, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, έδειξε ότι τα iPhone 14 Pro και Pro Max ήταν τα μοντέλα που αγοράστηκαν περισσότερο, με μερίδιο 22 και 24%, αντίστοιχα. Το iPhone 14 ήταν το τρίτο πιο δημοφιλές με ποσοστό αγορών 19%. Όσον αφορά στην επιχείρηση υπηρεσιών της Apple, συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι το δεύτερο πιο κερδοφόρο τμήμα της εταιρείας, μετά τα iPhone. Σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ με έσοδα 20,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αύξηση 5% από έτος σε έτος).

Δείτε επίσης: Πολλοί χρήστες παγκοσμίως προτιμούν να αγοράζουν μεταχειρισμένα iPhone

Mac πωλήσεις

Οι πωλήσεις των Mac μειώθηκαν κατά 31% οδηγώντας σε έσοδα 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι τα έσοδα έφτασαν τα 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η IDC είχε προβλέψει μείωση της τάξεως του 40%. Παρόλο που η μείωση δεν ήταν τόσο μεγάλη, φαίνεται ότι το ενδιαφέρον των χρηστών έχει μειωθεί. Επίσης, οι πωλήσεις του iPad μειώθηκαν κατά 13%, στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά τις σημαντικές ενημερώσεις των προϊόντων πέρυσι το φθινόπωρο. Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τους επενδυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ανέφερε ότι τα τμήματα iPads και Macs φαίνεται να πηγαίνουν χειρότερα σε σχέση με πέρυσι, επειδή πέρυσι την ίδια περίοδο υπήρχαν ισχυρές πωλήσεις χάρη στα νέα προϊόντα που είχαν κυκλοφορήσει, ειδικά το M1 iPad Air και το M2-powered MacBook Air.

Δείτε επίσης: Το Emergency SOS μέσω δορυφόρου του iPhone 14 έσωσε φοιτητές που παγιδεύτηκαν σε φαράγγι

Τέλος, η κατηγορία wearables / home, η οποία περιλαμβάνει προϊόντα όπως τα AirPods, το Apple Watch και τη σειρά HomePod, έπεσε λιγότερο από 1%. Επομένως, δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS