ΑρχικήsecurityΤα έσοδα του Darknet μειώθηκαν μετά το κλείσιμο της Hydra

Τα έσοδα του Darknet μειώθηκαν μετά το κλείσιμο της Hydra

Το 2022, η darknet αγορά Hydra έκλεισε, οδηγώντας σε μια μαζική αλλαγή στον κόσμο των drugs και άλλων παράνομων αγαθών. Η εταιρεία ανάλυσης blockchain Chainalysis ανέφερε ότι με βάση τα δεδομένα blockchain, πολλοί darknet vendors που χρησιμοποιούσαν την Hydra μεταπήδησαν στην OMG!OMG!, μια εναλλακτική αγορά. Αυτή η κίνηση είναι ενδεικτική του πόσο γρήγορα μπορούν να προσαρμοστούν αυτές οι αγορές – προσφέροντας εικόνα για το πώς είναι πιθανό να είναι σε θέση να παραμείνουν μπροστά από τις προσπάθειες των διωκτικών αρχών ακόμη και σήμερα.

Hydra Darknet

Τα πορτοφόλια που αλληλεπιδρούσαν στο παρελθόν με την Hydra άρχισαν να συναλλάσσονται με τα OMG!OMG! wallets, και από τότε πάνω από τα μισά έσοδα της OMG!OMG! προέρχονται από πρώην πελάτες της Hydra, είπε η Chainalysis. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι οι χειριστές της Hydra έχουν εμπλακεί και στο OMG!OMG!.

Και οι δύο πλατφόρμες υιοθέτησαν μια παρόμοια μέθοδο για την παράδοση των drug: στους αγοραστές δόθηκαν γεωγραφικές συντεταγμένες καθορισμένων πάρκων και άλλων τοποθεσιών, όπου τα πακέτα που αγόραζαν είχαν κρυφτεί εκ των προτέρων.

Δείτε επίσης: Dota 2: Κακόβουλα game mods μόλυναν gamers με malware

Μετά την Hydra

Η Hydra ήταν κάποτε η κορυφαία πλατφόρμα για τη διακίνηση ναρκωτικών, πλαστών εγγράφων, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλων παράνομων αντικειμένων και υπηρεσιών παγκοσμίως- οι χρήστες της ήταν κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη. Εκτός από την παροχή διευκολύνσεων crypto cash-out στους πελάτες της, η Hydra διακήρυξε ένα initial coin offering (ICO)  του δικού της token το 2019 – αν και αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Τον Απρίλιο του 2022, η αμερικανική κυβέρνηση έλαβε μια πρωτοποριακή απόφαση να συμπεριλάβει τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων της Hydra στον κατάλογο κυρώσεων, οδηγώντας τις γερμανικές αρχές επιβολής του νόμου να αναλάβουν ταχεία δράση και να κλείσουν την πλατφόρμα, ενώ κατέσχεσαν το εκπληκτικό ποσό των 543 bitcoin αξίας περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων!

Μετά το κλείσιμο της Hydra: οι ανταγωνιστές OMG!OMG!, Blacksprut και Mega Darknet Market ανέλαβαν δράση.

Σύμφωνα με την TRM Labs, μια εταιρεία blockchain intelligence, από την κατάρρευση της Hydra πριν από οκτώ μήνες, άλλες darknet αγορές έχουν συγκεντρώσει crypto αξίας 820 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά την πτώση της Hydra, οι αντίπαλοί της διεκδικούν την κυριαρχία με ευφάνταστους τρόπους. Για παράδειγμα, το Vice σημείωσε ότι μια αγορά ναρκωτικών, η Kraken, στάθμευσε ένα λεωφορείο με το λογότυπό της στο κέντρο της Μόσχας και τοποθέτησε ακόμη και διαφήμιση σε ένα κτίριο εκεί! Το παράδειγμα ακολούθησε και η OMG!OMG!.

Δείτε επίσης: Ευπάθεια επιτρέπει την εξ αποστάσεως παραβίαση των καμερών Dahua

Μετά το κλείσιμο της Hydra τον Μάιο, η OMG!OMG! απέκτησε γρήγορα περισσότερο από το μισό του συνολικού μεριδίου της αγοράς. Δυστυχώς, σύντομα χτυπήθηκε από μια επίθεση DDoS και στη συνέχεια μετακινήθηκε στη δεύτερη θέση πίσω από το Mega Darknet Market και το Blacksprut. Ομοίως, και η Blacksprut έχει στοχοποιηθεί και στο παρελθόν. Σύμφωνα με αναφορές του περιοδικού Vice, ορισμένες πλατφόρμες darknet έχουν καταφύγει ακόμη και στην πρόσληψη χάκερ από την ομάδα KillNet για να επιτίθενται η μία στην άλλη στο διαδίκτυο.

Τα έσοδα πέφτουν

Σύμφωνα με την Chainalysis, το κλείσιμο της Hydra προκάλεσε δραματική μείωση των συνολικών εσόδων του darknet. Το 2021, τα καταστήματα darknet (κυρίως ιστοσελίδες διακίνησης ναρκωτικών) έβγαλαν 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια- μέχρι το 2022 αυτό είχε μειωθεί σε μόλις 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια! Τα μέσα ημερήσια έσοδα έπεσαν από το εντυπωσιακό ποσό των 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από την πτώση της Hydra, σε μόλις 447 χιλιάδες δολάρια μετά το κλείσιμο. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν πόσο σημαντικός και ανησυχητικός ήταν ο αντίκτυπος για αυτά τα παράνομα δίκτυα όταν η Hydra έκλεισε τις πόρτες της οριστικά!

Δείτε επίσης: Δωρεές στους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία: Προσοχή στα scams

Το κλείσιμο μιας άλλης drug αγοράς, του Bypass Shop, το οποίο φέρεται να έχει κλείσει από τις ρωσικές αρχές, συνέβαλε επίσης στη συνολική πτώση. Παρόλα αυτά, η Chainalysis ανέφερε ότι τα καταστήματα αυτά ανακάμπτουν σταδιακά από τα μέσα του 2022.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS