ΑρχικήsecurityRochester: Τα σχολεία επιβεβαιώνουν ότι δέχτηκαν επίθεση ransomware

Rochester: Τα σχολεία επιβεβαιώνουν ότι δέχτηκαν επίθεση ransomware

Τα Rochester Public Schools, επιβεβαίωσαν ότι μια επίθεση ransomware ήταν η αιτία της παραβίασης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Δείτε επίσης: Στο Google Play εντοπίστηκε το νέο Fleckpe Android malware

Rochester

Η σχολική περιφέρεια της χώρας δέχθηκε επίθεση ransomware τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα να παραβιαστούν ορισμένες πληροφορίες εργαζομένων και μαθητών, όπως επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Τα Rochester Public Schools επλήγησαν από επίθεση στον κυβερνοχώρο στις αρχές Απριλίου, αναγκάζοντας την περιοχή να κλείσει το δίκτυό της. Οι αξιωματούχοι της περιοχής δήλωσαν ότι αρνήθηκαν να πληρώσουν λύτρα και ειδοποίησαν το FBI.

Δείτε επίσης: Cisco: Ευπάθεια σε τηλεφωνικούς αντάπτορες

Ο επιθεωρητής Kent Pekel αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη έρευνα σχετικά με την επίθεση ransomware. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Pekel δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η περιφέρεια έχει επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης σε χιλιάδες υπολογιστές και tablet και επαναφέρει σιγά-σιγά τμήματα του δικτύου της σε λειτουργία.

Κατά την επίθεση εκλάπησαν ορισμένα δεδομένα εργαζομένων από τα Rochester Public Schools, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών πληροφοριών ορισμένων εργαζομένων μαθητών. Οι αξιωματούχοι της περιφέρειας δήλωσαν ότι δεν ελήφθησαν άλλα δεδομένα μαθητών και δεν φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής κάποια από τα παραβιασμένα δεδομένα για κλοπή ταυτότητας ή οικονομική απάτη.

Δείτε επίσης: Νέο KEKW malware μολύνει αρχεία Python Wheel ανοιχτού κώδικα

Η επίθεση ransomware επηρέασε πολυάριθμες λειτουργίες της περιφέρειας, καθώς οι εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να μην χρησιμοποιήσουν τεχνολογικά εργαλεία στις αίθουσες διδασκαλίας τον τελευταίο μήνα. Επιπλέον, η περιφέρεια αποφάσισε ότι δεν θα μπορούσε να χορηγήσει στους μαθητές της Minnesota Comprehensive Assessment tests φέτος.

Η περιφέρεια εξέτασε το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι τυποποιημένες εξετάσεις αργότερα από τις αρχές Μαΐου που όρισε φέτος η πολιτεία- ωστόσο, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας της Μινεσότα δεν ήταν σε θέση να παρατείνουν το παράθυρο των εξετάσεων λόγω της τεχνολογίας και των κανονισμών της πολιτείας. Επιπλέον, η περιφέρεια δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει εγκαίρως αρκετά έντυπα αντίγραφα του MCA.

Πηγή πληροφοριών: startribune.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS