ΑρχικήinetΤο Emergency SOS μέσω δορυφόρου του iPhone 14 έσωσε φοιτητές που παγιδεύτηκαν...

Το Emergency SOS μέσω δορυφόρου του iPhone 14 έσωσε φοιτητές που παγιδεύτηκαν σε φαράγγι

Η προηγμένη δυνατότητα Emergency SOS μέσω δορυφόρου του iPhone 14 έσωσε την περασμένη εβδομάδα τρεις φοιτητές που πήγαν για πεζοπορία σε ένα φαράγγι στη Γιούτα και παγιδεύτηκαν σε μια περιοχή χωρίς κάλυψη κινητής τηλεφωνίας.

Emergency SOS έσωσε

Με την κυκλοφορία του iOS 16.1, η Apple συμπεριέλαβε τη χρήσιμη λειτουργία ασφαλείας που ονομάζεται Emergency SOS μέσω δορυφόρου. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους κατόχους iPhone 14 να χρησιμοποιούν τη δορυφορική συνδεσιμότητα για να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν δεν υπάρχει σήμα για κλήση (κινητή τηλεφωνία) ή διαθέσιμο WiFi. 

Δείτε επίσης: Το Emergency SOS της Apple οδηγεί σε άλλη μια διάσωση

Οι φοιτητές που σώθηκαν χάρη στη λειτουργία του iPhone, μίλησαν στο KUTV της Γιούτα και περιέγραψαν την επικίνδυνη εμπειρία τους. Ένας από τους φοιτητές, ο Bridger Woods, δήλωσε ότι οι τρεις φίλοι αποφάσισαν να ελέγξουν ένα “πολύ ωραίο φαράγγι” για το οποίο είχαν ακούσει, καθώς συνήθιζαν να κάνουν πεζοπορία για περίπου έναν χρόνο.

Ωστόσο, μέσα στο φαράγγι, συνάντησαν μια περιοχή που είχε απροσδόκητα βαθιά νερά. Ο Woods και ένας άλλος φοιτητής, ο Jeremy Mumford, ήταν κολλημένοι στο νερό για πάνω από μία ώρα, αλλά τελικά κατάφεραν να βγουν και να συνεχίσουν πιο βαθιά. Παρακάτω, τα πράγματα έγιναν χειρότερα και οι δύο πεζοπόροι παγιδεύτηκαν στα νερά.

Δείτε επίσης: Apple SOS: Η λειτουργία επεκτείνεται σε περισσότερες χώρες

Δύο από τους φοιτητές παρουσίασαν συμπτώματα υποθερμίας και λόγω της θέσης του φαραγγιού, δεν υπήρχε σήμα κινητής τηλεφωνίας. Ευτυχώς, ο τρίτος φοιτητής, ο Stephen Watts, είχε ένα iPhone 14‌ με δυνατότητα Emergency SOS μέσω δορυφόρου. Σύμφωνα με τον Mumford, κάθε 20 λεπτά, ένας δορυφόρος εμφανιζόταν και κρατώντας το τηλέφωνο ψηλά, μπορούσαν να λάβουν αρκετό δορυφορικό σήμα για να στείλουν μήνυμα στον αριθμό 911.

Ενώ περίμεναν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι τρεις φοιτητές κατάφεραν να βγουν από το νερό με σκοινιά και άλλο εξοπλισμό που είχαν μαζί τους. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο Woods είχε υποστεί υποθερμικό σοκ, δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν πολύ από το σημείο που βρίσκονταν. Εντόπισαν κάποια παρασυρόμενα ξύλα και προσπάθησαν να ανάψουν μια φωτιά για να ζεσταθεί, ενώ τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης έφτασαν για να τους σώσουν.

Emergency SOS μέσω δορυφόρου του iPhone 14

Ένα ελικόπτερο με πλήρωμα από το Salt Lake City και γιατροί από την Αριζόνα πήγαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τους τρεις φοιτητές, οι οποίοι ευτυχώς διέφυγαν από αυτή την περιπέτεια χωρίς τραυματισμούς. Η παρέα είπε στο KUTV ότι συνιστούν ανεπιφύλακτα ένα τηλέφωνο με δυνατότητα δορυφορικής επικοινωνίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε επίσης: SOS Messages: Πώς να στείλετε SOS μήνυμα από Samsung Galaxy smartphone;

Η δυνατότητα Emergency SOS μέσω δορυφόρου του iPhone 14 έχει σώσει και άλλους ανθρώπους. Για παράδειγμα, έχει σώσει έναν άνδρα από την Αλάσκα που είχε εγκλωβιστεί σε μια αγροτική περιοχή, ενώ είχε φανεί σωτήριο και σε ένα άλλο περιστατικό στο Angeles National Forest στην Καλιφόρνια.

Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του iPhone 14 σε επιλεγμένες χώρες και μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν παρουσιαστεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση WiFi ή κινητής τηλεφωνίας. Η δυνατότητα παρέχεται προς το παρόν δωρεάν. Είτε πηγαίνετε για μια ημερήσια πεζοπορία ή μια εκδρομή στην εξοχή είτε περνάτε χρόνο σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες, είναι απαραίτητο να εξετάσετε το ενδεχόμενο επικοινωνίας μέσω δορυφόρου. Μην το θεωρείτε περιττό. Σκεφτείτε το ως μια αναγκαιότητα. Τα παραπάνω περιστατικά μας δείχνουν ότι αυτό θα μπορούσε να μας σώσει τη ζωή.

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS