ΑρχικήinetΤα iPhone των σκιέρ καλούν καταλάθος το 911

Τα iPhone των σκιέρ καλούν καταλάθος το 911

Η λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης των iPhone ενεργοποιείται καταλάθος και καλεί το 911, όταν οι χρήστες κάνουν σκι.

Το σκι είναι μια συναρπαστική και συναρπαστική χειμερινή δραστηριότητα. Αλλά αν είστε χρήστης iPhone, μπορεί επίσης να είναι λίγο απρόβλεπτη. Πρόσφατες αναφορές που έκαναν την εμφάνισή τους δηλώνουν ότι τα iPhones καλούν κατά λάθος το 911 ενώ ο χρήστης κάνει σκι. 

Η νέα τεχνολογία σύγκρουσης που έχει εγκατασταθεί στα iPhone μπορεί να τα κάνει να καλούν αυτόματα το 911, ακόμη και αν ο χρήστης είναι σώος και δεν χρειάζεται βοήθεια.

Υπήρξε μια πρόσφατη αύξηση των κλήσεων έκτακτης ανάγκης από σκιέρ προς τα τηλεφωνικά κέντρα του Summit County. Η τεχνολογία που υποτίθεται ότι ανιχνεύει σοβαρά τροχαία δυστυχήματα ενεργοποιείται συχνά στα χιονοδρομικά κέντρα, αλλά είναι πιο πιθανό να πρόκειται για ατύχημα παρά για οτιδήποτε άλλο.

Εάν η συσκευή Apple αντιληφθεί μια συντριβή, ένα μήνυμα ειδοποίησης εμφανίζεται στην οθόνη με έναν ήχο συναγερμού. Ο χρήστης μπορεί να απορρίψει την ειδοποίηση εντός 20 δευτερολέπτων, αλλά αν δεν ανταποκριθεί, τότε αποστέλλεται ένα αυτοματοποιημένο φωνητικό μήνυμα στο πλησιέστερο τηλεφωνικό κέντρο 911.

Τα iPhone των σκιέρ καλούν καταλάθος το 911
Τα iPhone των σκιέρ καλούν καταλάθος το 911

Η Suzie Butterfield, προϊσταμένη στο τηλεφωνικό κέντρο του Summit County, δήλωσε: “Θα δεχτούμε κλήσεις που θα λένε συγκεκριμένα ότι ο ιδιοκτήτης αυτού του Apple Watch ή του iPhone είτε είχε ένα σοβαρό ατύχημα είτε ήταν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα”

Η τεχνολογία ανίχνευσης σύγκρουσης στέλνει στα τηλεφωνικά κέντρα 911 συντεταγμένες GPS της θέσης του χρήστη και τον αριθμό κλήσης του. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη στα iPhone 14, iPhone 14 Pro, Apple Watch Series 8, Apple Watch SE και Apple Watch Ultra.

Δείτε επίσης: iPhone 15 camera: Ίσως έρθει με τον νέο αισθητήρα της Sony

“Στην αρχή, δεν ανταποκρίνονται γιατί νομίζω ότι δεν ξέρουν καν ότι το έκαναν. Αλλά αν ξαναπάρεις τηλέφωνο… συνήθως, λένε κάτι σαν ‘Ω, συγγνώμη, έκανα σκι. Όλα είναι μια χαρά”, δήλωσε η Butterfield.

Με βάση τις αναφορές χρηστών, φαίνεται ότι το σκι μπορεί ενδεχομένως να ενεργοποιήσει τη λειτουργία Crash Detection. Για παράδειγμα, ένας χρήστης του Reddit ανέφερε ότι το Apple Watch του άρχισε να καλεί το 911 όταν κατέβαινε με σκι έναν λόφο με μέτρια ταχύτητα.

Αν έχετε ένα iPhone 14 και κάνετε συχνά σκι, συνιστάται να απενεργοποιήσετε την ανίχνευση σύγκρουσης. Βγήκα χθες για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν και είχα το τηλέφωνό μου στην τσέπη μου ενώ κατέβαινα το Tinkerbell με μέτριο ρυθμό, κάνοντας μερικές στροφές μικρής ακτίνας. Για να σας δώσω μια ιδέα για το πόσο μέτρια ήταν η υπερβολική μου ταχύτητα, μόλις είχα περάσει μια πινακίδα με τρεις περιπολίες ασφαλείας και κανένας από αυτούς δεν μου σήκωσε το φρύδι! Σταμάτησα για να περιμένω τη γυναίκα μου και το τηλέφωνό μου άρχισε αμέσως να ηχεί "Είχες ατύχημα Θα καλέσουμε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε 20 δευτερόλεπτα! Woop! Woop!" Το έκλεισα όσο πιο γρήγορα μπορούσα και στη συνέχεια απενεργοποίησα αμέσως όλες τις λειτουργίες ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης.

Εάν ο υπάλληλος που απαντάει την κλήση δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον χρήστη iPhone, θα ειδοποιήσει την περιπολία σκι. Η Butterfield δήλωσε ότι λαμβάνει τρεις έως πέντε κλήσεις έκτακτης ανάγκης την ημέρα από την τεχνολογία της Apple. Είπε ότι καμία από τις κλήσεις που έχει δεχτεί δεν έχει ενεργοποιηθεί σκόπιμα. “Συνήθως δεν έχουν ιδέα ότι μας έχουν καν καλέσει”, δήλωσε η Butterfield. Δεν την ενοχλούν οι κλήσεις που γίνονται καταλάθος ωστόσο.

Τα iPhone των σκιέρ καλούν καταλάθος το 911
Τα iPhone των σκιέρ καλούν καταλάθος το 911

“Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να τραυματιστούν οι σκιέρ”, είπε. “Αν η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αυτό είναι καλό”

Η Butterfield βλέπει την τεχνολογία ως εργαλείο, όχι ως ενόχληση

“Κάποιος μπορεί να κάνει σκι και να χτυπήσει ένα δέντρο και να χάσει τις αισθήσεις του και να μην είναι ορατός στους άλλους σκιέρ”, είπε. “Με αυτή την τεχνολογία, θα είμαστε σε θέση να τους βρούμε πιο εύκολα”

Δείτε επίσης: Βραζιλία: Η ρυθμιστική αρχή κατάσχεσε εκατοντάδες iPhone

Η ανίχνευση σύγκρουσης (Crash Detection) στα iPhone της Apple είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και οι υπάλληλοι στο τηλεφωνικό κέντρο του Summit County είπαν ότι θα πρέπει να παραμείνει έτσι. “Θα προτιμούσαμε να είστε ασφαλείς”, δήλωσε η Butterfield. “Αν όντως συμβεί κάτι, θέλουμε να είμαστε σε θέση να σας βρούμε”

Η νέα λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης της Apple στα μοντέλα iPhone και Apple Watch έχει ενεργοποιηθεί από το τρενάκι του λούνα παρκ και άλλες έντονες δραστηριότητες. Σήμερα, η Apple κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση iOS 16.1.2 που περιλαμβάνει “βελτιστοποιήσεις ανίχνευσης σύγκρουσης” ίσως για να μειώσει τις τυχαίες ενεργοποιήσεις σε περιπτώσεις που δεν έχει συμβεί κάποιο τροχαίο ατύχημα.

Πηγή: ksl.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS