ΑρχικήinetΗ Bytedance προωθεί το Lemon8 app στις ΗΠΑ, λόγω ανησυχιών για ban...

Η Bytedance προωθεί το Lemon8 app στις ΗΠΑ, λόγω ανησυχιών για ban του TikTok

Η κινεζική τεχνολογική εταιρεία ByteDance προωθεί τώρα άλλη μια εφαρμογή κοινωνικών μέσων στις ΗΠΑ, με το όνομα Lemon8. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο που η πιο δημοφιλής εφαρμογή της Bytedance, δηλαδή το TikTok, αντιμετωπίζει μια πιθανή απαγόρευση στη χώρα.

Lemon8 Bytedance ΗΠΑ

Σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στο CNBC, η προσθήκη ενός νέου προϊόντος για την αντικατάσταση του TikTok δεν είναι η καλύτερη λύση για τη ByteDance, αν και μπορεί να συνιστά μέρος της επιχειρηματικής της στρατηγικής.

Σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα η συγκυρία. Φαίνεται ότι η ByteDance προωθεί το Lemon8 ως πιθανή εναλλακτική λύση στο TikTok, δήλωσε η Lindsay Gorman του German Marshall Fund.

Τον Μάρτιο, η ByteDance προσκάλεσε δημιουργούς στην “νέα πλατφόρμα Lemon8″ πριν την επίσημη κυκλοφορία της στις ΗΠΑ, τονίζοντας την ήδη τεράστια επιτυχία της “sister company TikTok”.

Δείτε επίσης: 13χρονος πέθανε κατά τη διάρκεια του TikTok Benadryl challenge

Η εφαρμογή Lemon8, ένας συνδυασμός του Instagram και του Pinterest, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία στις αρχές του 2020. Πρόκειται για μια lifestyle εφαρμογή που επικεντρώνεται στην υγεία, την ευεξία και την ομορφιά. Σύμφωνα με την περιγραφή του καταστήματος εφαρμογών του, το Lemon8 είναι “ένα μέρος για νέους δημιουργούς για να μοιράζονται μια ποικιλία περιεχομένου από μόδα, μακιγιάζ, φαγητό και ταξίδια μέχρι οικιακά σκεύη, κατοικίδια και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε!“.

Έγινε γρήγορα δημοφιλές και έτσι επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, η Σιγκαπούρη και η Ινδονησία. Και μετά την κυκλοφορία της στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο του 2023, η εφαρμογή γίνεται μια από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις του App Store.

Συγκεκριμένα το Lemon8 app ανέβηκε πολύ γρήγορα στα charts στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με δεδομένα εταιρειών analytics, η εφαρμογή Lemon8 ανέβηκε 693 θέσεις και έγινε η δεύτερη πιο κατεβασμένη εφαρμογή στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην κατηγορία του lifestyle, τις τελευταίες 30 ημέρες. Παραμένει πίσω από το Pinterest, αλλά εκτόπισε την Zillow στην τρίτη θέση.

Δείτε επίσης: Τι να αποφεύγετε για να μην “φάτε” ban από το TikTok;

Σύμφωνα με την Apptopia, το Lemon8 έχει συγκεντρώσει 17 εκατομμύρια λήψεις παγκοσμίως από την έναρξή του.

Μερικοί από τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται στο Lemon8 είναι παρόμοιοι ή ακριβώς ίδιοι με τους αλγόριθμους συστάσεων στο TikTok, κάτι που φυσικά θα έκανε και τις δύο αυτές εφαρμογές εξαιρετικά δημοφιλείς επειδή σας τροφοδοτούν αυτό που θέλετε να δείτε και ούτω καθεξής“, δήλωσε ο Glenn Gerstell, ανώτερος σύμβουλος στο Center for Strategic and International Studies.

ByteDance: Η είσοδος του Lemon8 app στις ΗΠΑ είναι μια επιχειρηματική στρατηγική

Η αύξηση της δημοτικότητας της εφαρμογής Lemon8 έρχεται καθώς οι νομοθέτες των ΗΠΑ σκέφτονται εάν η κινεζική μητρική εταιρεία (του Lemon8 και) του TikTok, ByteDance, πρέπει να πουλήσει το μερίδιό της στη δημοφιλή εφαρμογή βίντεο, ώστε να συνεχίζει να χρησιμοποιείται από Αμερικανούς χρήστες.

Τον Μάρτιο, Αμερικανοί νομοθέτες ανέκριναν τον διευθύνοντα σύμβουλο της TikTok, Shou Zi Chew, στο Κογκρέσο για να λάβουν απαντήσεις σχετικά με την ικανότητα του TikTok να λειτουργεί ανεξάρτητα από την κινεζική κυβέρνηση. Η ανάκριση στο Κογκρέσο δεν φάνηκε να καθησυχάζει τις ανησυχίες των νομοθετών.

Αναλυτές όπως η Gorman λένε ότι η επιθετική προώθηση του Lemon8 app θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια “ανταγωνιστική κίνηση” από την εταιρεία καθώς προσπαθεί να “επεκταθεί σε διαφορετικές καταναλωτικές αγορές και τμήματα με περισσότερο γραπτό περιεχόμενο βασισμένο στην εικόνα και μεγαλύτερης μορφής βίντεο“.

Δείτε επίσης: TikTok: Πρόστιμο 12.7 εκατομμυρίων λιρών για διαρροή δεδομένων

TikTok

Είναι σίγουρα μια επιχειρηματική στρατηγική. [Δεν υπάρχει] τίποτα κακό με τα ανταγωνιστικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο“, είπε ο Gerstell.

Ωστόσο, οι σύνδεσμοι του Lemon8 app με την ByteDance και το TikTok δεν θα περάσουν απαρατήρητοι από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, ειδικά όσο αυξάνεται η δημοτικότητα της εφαρμογής.

Εάν το Lemon8 κλείσει στην αγορά των ΗΠΑ, εξακολουθούν να υπάρχουν εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο που θα μπορούσαν να είναι χρήστες αυτής της εφαρμογής“, επεσήμανε ο Gerstell, ο οποίος είπε ότι το Lemon8 app της Bytedance έχει ήδη σημειώσει επιτυχία στην Ιαπωνία.

Από την άποψη μιας επιχειρηματικής στρατηγικής, δεν βλέπω πολλά μειονεκτήματα“, είπε ο Gerstell.

Τόσο η Gorman όσο και ο Gerstell υποστηρίζουν ότι το Lemon8 θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση για τους δημιουργούς περιεχομένου, εάν το TikTok απαγορευτεί τελικά στις ΗΠΑ.

Η αντικατάσταση του TikTok με το Lemon8 στις ΗΠΑ δεν είναι λύση

Η δημιουργία μιας άλλης εφαρμογής για να αντικαταστήσει το TikTok δεν είναι μια γρήγορη λύση για την ByteDance, σύμφωνα με τους αναλυτές. Οι κινεζικές εφαρμογές θα συνεχίσουν να ελέγχονται από τις ΗΠΑ καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται αποκλειστικά στο TikTok.

Καθώς το Lemon8 συνεχίζει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα πρέπει ενδεχομένως να βρουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για να κατανοήσουν τους κινδύνους των κινεζικών διαδικτυακών εφαρμογών και να τους αντιμετωπίσουν πριν ξεφύγουν από τον έλεγχο, είπε η Gorman.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS