ΑρχικήinetRoblox: Θα λάβει $150 εκατομμύρια από την Αμερικανική κυβέρνηση

Roblox: Θα λάβει $150 εκατομμύρια από την Αμερικανική κυβέρνηση

Σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ χορήγησε στην Roblox 150 εκατομμύρια δολάρια μέσω ενός οικονομικού πακέτου διάσωσης. Στον απόηχο της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεσμεύτηκε να αποζημιώσει κάθε έναν από τους πελάτες της.

Δείτε επίσης: Backdoored επέκταση Chrome εγκαταστάθηκε από 200.000 παίκτες Roblox

Roblox

Με επενδύσεις ύψους περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (2,5 δισεκατομμυρίων λιρών), δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Roblox είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών στον κόσμο σήμερα. Το Ομοσπονδιακό Αποθεματικό, όπως αναφέρει το Kotaku, θα απονείμει στη Roblox τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί σε μια τράπεζα που δεν λειτουργεί πλέον.

Πρόσφατα, η κατάθεση στην SEC αποκάλυψε ότι η Roblox Corporation διέθετε το εντυπωσιακό ποσό των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και τίτλους στις 28 Φεβρουαρίου 2023, ενώ περίπου το 5% ήταν αποθηκευμένο στην Silicon Valley Bank.

Επομένως, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα και το πόσο γρήγορα θα εκδηλωθεί, η κατάσταση αυτή δεν θα εμποδίσει τις καθημερινές δραστηριότητες της εταιρείας. Κανονικά, οι κάτοχοι λογαριασμών θα περιοριστούν σε προστασία μέχρι 250 χιλιάδες δολάρια (200 χιλιάδες λίρες) σε περίπτωση που η τράπεζά τους χρεοκοπήσει.

Δείτε ακόμα: Ransomware πουλά τον decryptor του στο κατάστημα Roblox Game Pass

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει κηρύξει μια άνευ προηγουμένου “εξαίρεση συστηματικού κινδύνου” που θα καλύψει έως και 175 δισεκατομμύρια δολάρια από χαμένες τραπεζικές καταθέσεις.

Αμερικανική κυβέρνηση

Η πτώση της Silicon Valley Bank έχει καταγραφεί ως η δεύτερη πιο κολοσσιαία τραπεζική αποτυχία στην ιστορία. Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει τα μέλη της τεχνολογικής κοινότητας, ενός τομέα που εκτιμάται ιδιαίτερα και θεωρείται απαραίτητος για την οικονομική ανάπτυξη της Αμερικής.

Η κρίση αυτή διαφέρει από την καταστροφή της Northern Rock που συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2007. Σε μια προσπάθεια να σώσει την τράπεζα από την οικονομική καταστροφή της, η βρετανική κυβέρνηση παρενέβη και παρείχε βοήθεια. Είναι αξιοσημείωτο ότι κατάφεραν να τη διατηρήσουν σε λειτουργία μέχρι το 2012, όταν τελικά πωλήθηκε.

Δείτε επίσης: Roblox: Εκτός λειτουργίας όλο το Σαββατοκύριακο και όχι λόγω Chipotle

Σε αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκταμιεύει κεφάλαια σε επιχειρήσεις και άτομα που κατέχουν αυτούς τους λογαριασμούς. Παρά το γεγονός ότι οι ιδιώτες ανακτούν τις καταθέσεις τους, φαίνεται ότι η Silicon Valley Bank θα εξακολουθήσει να βιώνει μια πτώση.

Το Roblox είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα παιχνιδιών που επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν και να παίζουν παιχνίδια που έχουν δημιουργήσει άλλοι χρήστες. Μπορεί να παιχτεί σε πολλές συσκευές, όπως PC, Mac, iOS, Xbox One και συσκευές Amazon. Η πλατφόρμα έχει πάνω από 150 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες σε μηνιαία βάση από όλο τον κόσμο, γεγονός που την καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή διαδικτυακά παιχνίδια που είναι διαθέσιμα σήμερα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS