ΑρχικήBusinessΗ Amazon κλείνει 8 καταστήματα Amazon Go στις ΗΠΑ

Η Amazon κλείνει 8 καταστήματα Amazon Go στις ΗΠΑ

Την 1η Απριλίου, οκτώ από τα καταστήματα Amazon Go χωρίς ταμείο της Amazοn θα κλείσουν οριστικά τις πόρτες τους. Τέσσερα βρίσκονται στο Σαν Φρανσίσκο, δύο στη Νέα Υόρκη και τα υπόλοιπα δύο βρίσκονται στο Σιάτλ. Αυτό το ατυχές αλλά αναπόφευκτο γεγονός αποτελεί μέρος του σχεδίου του τεχνολογικού γίγαντα να μειώσει το κόστος σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς.

Amazon Go

Όταν το πρώτο κατάστημα Amazon Go άνοιξε στο Σιάτλ το 2018, η τεχνολογία Just Walk Out, που επιτρέπει στους πελάτες να παίρνουν αντικείμενα από τα ράφια και να φεύγουν, θεωρήθηκε από πολλούς το μέλλον των αγορών: καμιά αναμονή σε ουρές ταμείων και αυτόματη χρέωση στο Amazon account του πελάτη, κατά την αναχώρησή του από το κατάστημα. Τα καταστήματα Amazon Go έφεραν επανάσταση στον τρόπο αγορών παρέχοντας μια ταχύτερη και πιο ασφαλή διαδικασία πληρωμής σε σύγκριση με τα παραδοσιακά καταστήματα λιανικής πώλησης. Είναι σαφές ότι αυτού του είδους η τεχνολογία ήρθε για να μείνει και θα συνεχίσει να διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε τα επόμενα χρόνια!

Δείτε επίσης: Η Amazοn λανσάρει το live audio app Amp – οι χρήστες γίνονται DJs

Από τότε, πάνω από 40 καταστήματα έχουν εμφανιστεί σε πέντε διαφορετικές πολιτείες και έφτασαν ακόμη και στο Λονδίνο (Amazon Fresh).

Δείτε τον κομήτη 13P/Olbers στον νυχτερινό ουρανό

SecNewsTV12 hours ago

Σούπερ μάρκετ εισάγει AI για να ελέγχει χαμόγελα υπαλλήλων

SecNewsTV16 hours ago

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Amazon δεν είδε την επιτυχία που ήθελε σε όλα τα καταστήματα. Σε μια δήλωση σχετικά με τα οκτώ καταστήματα Amazon Go που κλείνουν, η Amazοn είπε: “Όπως κάθε φυσικός λιανοπωλητής, αξιολογούμε περιοδικά το portfolio των καταστημάτων μας και λαμβάνουμε αποφάσεις βελτιστοποίησης στην πορεία“.

Η εταιρεία τόνισε, ωστόσο, ότι παραμένει προσηλωμένη στο Amazon Go format και ελέγχει ποιες τοποθεσίες και χαρακτηριστικά έχουν απήχηση στους περισσότερους πελάτες για να εξελίξει τα καταστήματά της. Θα συνεχίσει επίσης να ανοίγει νέα καταστήματα.

Δείτε επίσης: Amazοn – Επιστροφή στο γραφείο: Οι υπάλληλοι δεν θέλουν να επιστρέψουν

Περίπου ένα χρόνο πριν, η Amazon αποκάλυψε το σχέδιό της να κλείσει όλα τα φυσικά καταστήματα Amazon Books στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τα Amazοn 4-star και τα εναπομείναντα Amazon Pop-Up stores. Συνολικά, έκλεισαν περίπου 70 καταστήματα, ώστε να μπορέσει να στρέψει την προσοχή της σε νεότερα εγχειρήματα, όπως τα καταστήματα Amazon Fresh, Go, Whole Foods και στην καινοτόμο τεχνολογία χωρίς ταμείο.

Η Amazon είναι μια από τις πολλές τεχνολογικές εταιρείες που μειώνουν το προσωπικό και σταματούν διάφορα projects λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. Πριν λίγο καιρό, ανακοίνωσε το σχέδιό της για την απόλυση 18.000 υπαλλήλων και το κλείσιμο δεκάδων αποθηκών στις ΗΠΑ. Επίσης, διακόπτει για λίγο την κατασκευή του δεύτερου κεντρικού γραφείου της στη Βιρτζίνια, όπου στοχεύει να προσλάβει 25.000 εργαζομένους μέχρι το 2030.

Δείτε επίσης: Amazοn: Διαθέσιμα εκατοντάδες βιβλία που έχουν γραφτεί μέσω ChatGPT

Η Amazon είπε ότι συνεργάζεται με υπαλλήλους που επηρεάζονται από το κλείσιμο για να εντοπίσει νέους ρόλους εντός της εταιρείας.

Πηγή: www.techspot.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS