ΑρχικήinetTwitter: Ο Musk απέλυσε την Esther Crawford και άλλους υπαλλήλους

Twitter: Ο Musk απέλυσε την Esther Crawford και άλλους υπαλλήλους

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν αναφορές που υποστηρίζουν ότι ο Elon Musk απέλυσε την Esther Crawford, επικεφαλής της ανάπτυξης προϊόντων του Twitter.

Esther Crawford Twitter

Ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος του Twitter, προχώρησε σε μια κίνηση που προκάλεσε ξανά αντιδράσεις. Το Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από 50 υπάλληλοι απολύθηκαν από τους ρόλους τους στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης – συμπεριλαμβανομένης μιας από τις πιο αφοσιωμένες υπαλλήλους, της Esther Crawford, η οποία ήταν επικεφαλής της ανάπτυξης προϊόντων.

Δείτε επίσης: Twitter: Θα σας ειδοποιεί όταν ένα tweet που αλλεληπιδράσατε λαμβάνει σχολιασμό από το Community Note

Τον Νοέμβριο, η Crawford τράβηξε την προσοχή όλων όταν ανέβασε στο Twitter μια εικόνα της που την έδειχνε να κοιμάται στο γραφείο για να προλάβει τις προθεσμίες, μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk. Παρά τις επικρίσεις από ανθρώπους που δήλωσαν ότι ο Musk ανάγκαζε το προσωπικό του Twitter να εργάζεται ασταμάτητα για να αποδείξει την αξία του, η Crawford τον υπερασπίστηκε και απάντησε ψύχραιμα λέγοντας ότι “το να κάνεις δύσκολα πράγματα απαιτεί θυσίες”.

Δήλωσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν χρόνο και ενέργεια αν θέλουν να φέρουν εις πέρας δύσκολα καθήκοντα. “Είναι ζωτικής σημασίας για μένα να είμαι παρών για τους συναδέλφους μου και να διασφαλίζω ότι η παραγωγικότητά μας δεν παρεμποδίζεται, ιδίως επειδή βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου“.

Αφού ο Musk ανέλαβε τα ηνία του Twitter στα τέλη Οκτωβρίου, η Esther Crawford άρχισε να αναζητά μεγαλύτερες ευκαιρίες, ανέφερε το The Verge. Παρουσιάστηκε στον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο και του πρότεινε νέες ιδέες για το πώς να βελτιώσει την εταιρεία. Πολύ σύντομα, ο Musk της ανέθεσε να επαναλανσάρει την υπηρεσία Twitter Blue, το οποίο ωστόσο δεν ξεκίνησε καλά.

Δείτε επίσης: Tesla: Εργαζόμενοι λένε ότι το Τwitter έκανε shadow ban το account για το σωματείο τους

Το βράδυ του Σαββάτου, η Crawford επιβεβαίωσε ότι αποχωρεί από το Twitter μέσω μιας ανάρτησης.

Η Esther Crawford δεν ήταν η μόνη που απολύθηκε από το Twitter. Ο Martijn de Kuijper, ο δημιουργός του Revue (της πλατφόρμας ενημερωτικών δελτίων του Twitter που έχει πλέον καταργηθεί), έμαθε ότι φεύγει από την πλατφόρμα όταν δεν μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στο email του.

Διαπίστωσα ότι έχω κλειδωθεί έξω από το email μου. Φαίνεται ότι με έδιωξαν. Τώρα το ταξίδι μου στο Revue τελείωσε πραγματικά”, έγραψε ο De Kuijper στο Twitter, προσθέτοντας το emoji χαιρετισμού που είναι δημοφιλές μεταξύ των υπαλλήλων του Twitter που φεύγουν από την εταιρεία.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ορισμένοι υπάλληλοι φαίνεται πως απολύθηκαν μέσω email το Σάββατο.

Δείτε επίσης: Τwitter: Τέλος το 2FA μέσω SMS σε non-Blue χρήστες

Σήμερα είναι η τελευταία σας εργάσιμη ημέρα στην εταιρεία“, ανέφερε το email, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Από τότε που ανέλαβε το Twitter, ο Elon Musk έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις γύρους απολύσεων, αφήνοντας την εταιρεία με λιγότερους από 2.000 υπαλλήλους. Η εταιρεία είχε περισσότερους από 7.500 εργαζόμενους πριν ο Musk προχωρήσει σε εξαγορά του Twitter. Ωστόσο, η απόλυση της Esther Crawford, μιας από τις πιο πιστές υπαλλήλους, έκανε εντύπωση σε πολλούς. Προφανώς, ο Musk συνεχίζει τις ριζικές αλλαγές στην εταιρεία.

Πηγή: gizmodo.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS