ΑρχικήbusinessΗ Microsoft σχεδιάζει νέες απολύσεις που θα επηρεάσουν 60 άτομα

Η Microsoft σχεδιάζει νέες απολύσεις που θα επηρεάσουν 60 άτομα

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει επιπλέον 60 υπαλλήλους από το ιρλανδικό τμήμα της, στο πλαίσιο των παγκόσμιων απολύσεων που ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο.

Microsoft απολύσεις

Με αυτές τις πρόσφατες περικοπές, ο συνολικός αριθμός των Ιρλανδών υπαλλήλων που επηρεάζονται, φτάνει τους 180. Τον περασμένο μήνα η Microsoft είχε ανακοινώσει τις περικοπές 120 θέσεων εργασίας ως μέρος του ίδιου γύρου απολύσεων.

Η Microsoft Ireland λειτουργεί ως κόμβος για τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς, όπως οι πωλήσεις, η ανάπτυξη προϊόντων και άλλα.

Δείτε επίσης: Η Microsoft δοκιμάζει έναν επανασχεδιασμένο Windows 11 audio mixer

Η Microsoft Ireland δεν έχει ακόμη εκδώσει δήλωση σχετικά με το θέμα αυτό, και δεν υπάρχουν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με πιθανές περαιτέρω περικοπές στο ιρλανδικό τμήμα. Οι περικοπές αυτές αναμένεται να πάρουν χρόνο προκειμένου να τηρηθούν οι κανονισμοί της τοπικής εργατικής νομοθεσίας.

Όλο το προσωπικό έχει ενημερωθεί για τα σχέδια και ο υπουργός Εμπορίου, Επιχειρήσεων και Απασχόλησης, Simon Coveney, είναι επίσης ενήμερος.

Όπως είπαμε και παραπάνω, αυτές οι πρόσφατες απολύσεις αποτελούν μέρος των περικοπών που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο από τη Microsoft. Τότε, η εταιρεία είχε πει ότι θα μειώσει το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της κατά 10.000 ή 5%.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να αυξήσει απότομα τις προσλήψεις τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας περισσότερες από 40.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως έως το τέλος Ιουνίου 2022 (υπερδιπλάσιες από το προηγούμενο έτος και νέο ρεκόρ για την εταιρεία, μετά την πανδημία Covid-19).

Δείτε επίσης: Microsoft: Μπορείτε να διαλέξετε χαρακτήρα για το Bing AI chatbot!

Ο διευθύνων σύμβουλος, Satya Nadella, είχε προβλέψει ότι οι πελάτες θα συνέχιζαν να επενδύουν σημαντικά χρηματικά ποσά στην τεχνολογία. Ωστόσο, τα πράγματα τώρα δεν είναι ακριβώς έτσι και οι εταιρείες προσπαθούν απεγνωσμένα να μειώσουν τα έξοδά τους.

Τον Ιανουάριο, ο κ. Nadella ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι οι απολύσεις της Microsoft θα είχαν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αν οι περικοπές γίνονταν ομοιόμορφα σε όλες τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία, θα έπρεπε να απολυθούν τουλάχιστον 175 άτομα στην Ιρλανδία.

Ωστόσο, οι περικοπές εφαρμόζονται ανάλογα με τις επιχειρηματικές ανάγκες της εταιρείας και όχι τη γεωγραφική θέση.

Η Microsoft θα απολύσει άλλους 60 υπαλλήλους

Τους τελευταίους μήνες, έχει παρατηρηθεί ένα κύμα περικοπών θέσεων εργασίας σε πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Meta, Amazon, Intel, Twitter, Google, Salesforce, eBay, Paypal κ.ά.

Δείτε επίσης: Η Microsoft φέρνει το AI chatbot στο Bing app σε iPhone και Android

Οι απολύσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση για τις εταιρείες. Ωστόσο, μερικές φορές αναγκάζονται να λάβουν τέτοιες αποφάσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε οικονομικές δυσκολίες και άλλα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Τα προηγούμενα δύο-τρία χρόνια και ειδικά από τότε που άρχισε η πανδημία, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν τα πάντα μέσω διαδικτύου. Αυτή η στροφή στο διαδικτυακές υπηρεσίες, online shopping κλπ, έκανε τις εταιρείες να αυξήσουν απότομα το προσωπικό τους για να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση. Τώρα, όμως, οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι εταιρείες έχουν αρχίσει να απολύουν μαζικά υπαλλήλους.

Πηγή: www.irishtimes.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS