ΑρχικήinetiPhone: Εκατομμύρια κάτοχοι κρατούν τις συσκευές τους λάθος

iPhone: Εκατομμύρια κάτοχοι κρατούν τις συσκευές τους λάθος

Πάρα πολλοί από εμάς κάνουμε ένα συχνό λάθος: κρατάμε τα iPhone μας με λάθος τρόπο. Μπορεί να μην ακούγεται πολύ σοβαρό, ωστόσο οι επιπτώσεις του γίνονται καθημερινά αισθητές σε αμέτρητους ανθρώπους. Όλα οφείλονται στις τεράστιες διαστάσεις των σημερινών smartphones.

Δείτε επίσης: Οι θήκες της σειράς iPhone 14 δεν θα ταιριάζουν στο iPhone 15

iPhone

Αν προσπαθείτε να διαβάσετε ή να πληκτρολογήσετε στο τεράστιο iPhone σας, το πιθανότερο είναι ότι έχετε αναγκαστεί να κάνετε περίεργες κινήσεις για να τα καταφέρετε – ειδικά αν έχετε μόνο το ένα χέρι ελεύθερο.

Όλοι καταλαβαίνουμε την απογοήτευση της πληκτρολόγησης στην οθόνη αφής που δεν ανταποκρίνεται ή που πρέπει να στρέψουμε τα δάχτυλά μας σε παράξενες θέσεις για να κάνουμε την οθόνη να ανταποκριθεί.

Ευτυχώς, η Apple έχει σχεδιάσει δύο βολικές λειτουργίες, ώστε να μη χρειαστεί να κρατάτε το τηλέφωνό σας με άβολο τρόπο.

iPhone screen trick #1 – Reachability

Ξεκλειδώστε τη δύναμη του Reachability, ενός υποτιμημένου χαρακτηριστικού του iPhone που σας επιτρέπει να σύρετε γρήγορα προς τα κάτω το επάνω μέρος της οθόνης σας. Η πρόσβαση στην ανώτερη περιοχή της οθόνης σας δεν ήταν ποτέ πιο απλή.

Η Apple ενθαρρύνει τους χρήστες να εκμεταλλεύονται την δυνατότητα Reachability στο iPhone όταν το χρησιμοποιούν σε προσανατολισμό Portrait. Αυτό τους επιτρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση στο επάνω μισό της οθόνης με το ένα χέρι, κάνοντας την εμπειρία τους πιο άνετη και βολική.

Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη στα iPhones εδώ και χρόνια, οπότε η συσκευή σας είναι σίγουρα συμβατή με αυτήν. Αν θέλετε να επωφεληθείτε από αυτή τη λειτουργία, βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι μοντέλο 6 ή νεότερο από το 2014 και μετά.

συσκευές

Για να την ενεργοποιήσετε, απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και στη συνέχεια επιλέξτε Προσβασιμότητα.

Πατήστε “Touch” και ενεργοποιήστε τη λειτουργία Reachability για να ξεκινήσετε.

Αναρωτιέστε πώς να χρησιμοποιήσετε το Reachability στο iPhone σας; Η απάντηση εξαρτάται από το μοντέλο της συσκευής σας.

Ξεκλειδώστε το iPhone σας με το Face ID σαρώνοντας προς τα κάτω την κάτω άκρη της οθόνης.

Για iPhone με κουμπί Home, διπλοπατήστε το ελαφρά για ενεργοποίηση.

Δείτε ακόμα: WhatsApp: Πώς θα δείτε το ιστορικό προηγούμενων πληρωμών σε Android ή iPhone

Εάν επιθυμείτε να εισέλθετε σε λειτουργία πλήρους οθόνης, αρκεί να πατήσετε το επάνω μέρος της οθόνης σας.

iPhone screen trick #2 – One-handed keyboard

Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να διευκολύνετε τη χρήση του iPhone με το ένα χέρι.

Επιπλέον, υπάρχει ένας αποτελεσματικός τρόπος για να συρρικνώσετε το μέγεθος του πληκτρολογίου σας για πιο εύκολο πάτημα.

Για να ξεκινήσετε, μπείτε στην εφαρμογή στην οποία θέλετε να πληκτρολογήσετε και βεβαιωθείτε ότι το πληκτρολόγιό σας είναι ανοιχτό.

Εντοπίστε το πρόσωπο emoji ή το σύμβολο υδρογείου στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας και, στη συνέχεια, πατήστε το παρατεταμένα.

Όταν κρατάτε πατημένο το σύμβολο emoji ή την υδρόγειο, θα πρέπει να εμφανιστεί ένα μικρό πλαίσιο “Ρυθμίσεις πληκτρολογίου” και στην κάτω σειρά θα δείτε τρία διαφορετικά σύμβολα πληκτρολογίου.

Πατήστε το σύμβολο στα αριστερά για να αποκτήσετε ένα πληκτρολόγιο που είναι πιο εύκολο να πληκτρολογήσετε μόνο με το αριστερό σας χέρι.

Πατήστε το σύμβολο στα δεξιά για να αποκτήσετε ένα πληκτρολόγιο που είναι πιο εύκολο να πληκτρολογήσετε μόνο με το δεξί σας χέρι.

Δείτε επίσης: Τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus είναι τώρα διαθέσιμα για προπαραγγελία σε κίτρινο χρώμα

Όταν τελειώσετε με το πληκτρολόγιο για το ένα χέρι, κρατήστε πατημένο το emoji ή το παγκόσμιο σύμβολο στην κάτω γωνία και επιλέξτε την κεντρική επιλογή για να το επαναφέρετε στην προεπιλεγμένη του κατάσταση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS