ΑρχικήHow ToΠώς να χρησιμοποιήσετε ένα USB flash drive σε Android συσκευή;

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα USB flash drive σε Android συσκευή;

Εάν έχετε μια συσκευή Android, τότε πρέπει να ξέρετε ότι οι θύρες USΒ είναι ικανές για πολλά περισσότερα από μια απλή φόρτιση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα USB flash drive με το Android smartphone σας για να μεταφέρετε αρχεία με λίγα μόνο απλά βήματα! Η σύνδεση των δύο συσκευών είναι πολύ εύκολη.

Συνήθως επιλέγουμε να μεταφέρουμε αρχεία στα τηλέφωνά μας με καλώδιο USB ή μέσω του διαδικτύου, ωστόσο υπάρχουν διάφορα πλεονεκτήματα από τη χρήση ενός USΒ flash drive. Είναι σαν να έχετε τον δικό σας μίνι εξωτερικό σκληρό δίσκο για το τηλέφωνό σας!

Πώς να συνδέσετε ένα USB Flash Drive στην Android συσκευή

Τα τηλέφωνα Android δεν διαθέτουν θύρες USB πλήρους μεγέθους (Type-A). Το “Dual drive” USΒ stick με υποδοχές Type-A και Type-C γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, αλλά μπορεί να έχετε ένα πιο παλιό Type-A USB drive.

Δείτε επίσης: Το Android κινητό σας θα μπορούσε να γίνει USB κάμερα

Ουσιαστικά κάθε τηλέφωνο και tablet Android στην αγορά διαθέτει θύρα USB-C. Το μόνο που χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε ένα Type-A USΒ drive με θύρα USΒ-C είναι ένας adapter. Στη συνέχεια, συνδέστε το USΒ drive στον adapter και τον adapter στη θύρα USΒ-C του τηλεφώνου Android.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε USB Drive στο Android;

Αφού έχετε συνδέσει το USB Drive στο τηλέφωνο ή το tablet σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα περιεχόμενα. Μετά τη σύνδεση, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση με το μήνυμα: “For Transferring Photos and Media“.

Η ειδοποίηση έχει δύο επιλογές: “Explore” και “Eject“. Πατώντας “Explore”, έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στα περιεχόμενα του drive. Θα μεταφερθείτε στον προεπιλεγμένο file explorer στη συσκευή σας Android. Εάν δεν ανοίγει απευθείας στη μονάδα USB, ίσως χρειαστεί να βρείτε πρώτα τον κατάλογο.

Τώρα μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλους τους φακέλους και τα αρχεία που βρίσκονται στη μονάδα USB!

Δείτε επίσης: Χρήστες Android: Απεγκαταστήστε αμέσως αυτές τις 12 εφαρμογές

USB flash drive Android

Πώς να μεταφέρετε αρχεία από το Android στο USB Flash Drive;

Η μεταφορά αρχείων από τη συσκευή Android στο USΒ Flash Drive μπορεί να σας μπερδέψει λίγο. Ορισμένες εφαρμογές διαχείρισης αρχείων δεν το υποστηρίζουν. Εδώ, θα δούμε μια εφαρμογή που ονομάζεται “Files“, η οποία είναι στην πραγματικότητα απλώς μια συντόμευση στον ενσωματωμένο διαχειριστή αρχείων του Android.

  • Με το USB drive συνδεδεμένο, βρείτε μια φωτογραφία, ένα βίντεο ή άλλο αρχείο για μεταφορά. Επιλέξτε το αρχείο (ή και πολλά αρχεία μαζί) πατώντας παρατεταμένα.
  • Πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις τελείες επάνω δεξιά και επιλέξτε “Move To”.
  • Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο του hamburger menu επάνω αριστερά και βρείτε το USB drive.
  • Ανοίξτε το φάκελο στο USB drive στον οποίο θέλετε να μετακινήσετε το αρχείο και, στη συνέχεια, πατήστε “Move“.

Λάβετε υπόψη ότι διαφορετικές εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετα βήματα πριν από την επιτυχή σύνδεση – αλλά συνολικά θα πρέπει να είναι σχετικά απλή διαδικασία για τους περισσότερους χρήστες.

Δείτε επίσης: Πώς να διαγράψετε το Google Search History στο Android

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο αντίστροφα για να μετακινήσετε αρχεία από τη μονάδα USB στη συσκευή Android.

Πολλές συσκευές Android δεν διαθέτουν πλέον υποδοχές κάρτας SD, αλλά ένας εύχρηστος adapter και ένα USB drive σας βοηθούν να μετακινείτε εύκολα αρχεία από το τηλέφωνό σας για περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Εάν το κάνετε συχνά, ίσως αξίζει να πάρετε ένα “dual drive” USB stick για να γίνει η διαδικασία ακόμα πιο εύκολη.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS