ΑρχικήsecurityΧρήστες Android: Απεγκαταστήστε αμέσως αυτές τις 12 εφαρμογές

Χρήστες Android: Απεγκαταστήστε αμέσως αυτές τις 12 εφαρμογές

Σε απάντηση στις προειδοποιήσεις των ειδικών σε θέματα κυβερνοασφάλειας, η GOOGLE αφαίρεσε πλήθος εφαρμογών από το Play Store λόγω των παραπλανητικών τακτικών που χρησιμοποιούσαν σε βάρος ανυποψίαστων χρηστών.

Δείτε επίσης: Πώς να διαγράψετε το Google Search History στο Android

Android

Αυτές οι εφαρμογές χαρακτηρίστηκαν ως “ad junkies“, πράγμα που σημαίνει ότι ο κύριος στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν έσοδα για τους προγραμματιστές μέσω μιας ευρείας γκάμας διαφημίσεων, με αποτέλεσμα να έχουν ελάχιστα οφέλη για τους χρήστες.

Οι εφαρμογές παρακολούθησης δραστηριοτήτων και παιχνιδιών κατέβηκαν εκατομμύρια φορές, αποδεικνύοντας την τεράστια δημοτικότητα που απολάμβαναν. Δυστυχώς, εξαπατούν τους χρήστες ώστε να παρακολουθήσουν αμέτρητες διαφημίσεις ή προσπαθούν να κλέψουν εμπιστευτικές πληροφορίες μέσω συστημάτων phishing.

Ορισμένες εφαρμογές υπόσχονταν μετρητά για την απλή παρακολούθηση διαφημίσεων. Ωστόσο, οι καταναλωτές σύντομα θα ανακάλυπταν ότι εξαπατούνταν και παρακολουθούσαν μια αδιάκοπη ακολουθία διαφημίσεων χωρίς απτές ανταμοιβές.

Τρεις εφαρμογές που χρησιμοποιούν την ίδια στρατηγική είναι οι Lucky Step – Walking Tracker, WalkingJoy και Lucky Habit: health tracker. Οι τρεις εφαρμογές έχουν συγκεντρώσει αθροιστικά 20 εκατομμύρια λήψεις!

Σύμφωνα με τους ειδικούς της εταιρείας λογισμικού Dr.Web, και τα τρία κακόβουλα προγράμματα συνδέονται με έναν διακομιστή εντολών και ελέγχου. Συνήθως, οι κακόβουλοι φορείς χρησιμοποιούν αυτούς τους διακομιστές για να δίνουν οδηγίες σε υπολογιστές που έχουν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό.

Δείτε ακόμα: Το Android κινητό σας θα μπορούσε να γίνει USB κάμερα

εφαρμογές

Τον περασμένο μήνα, οι ειδικοί του Dr.Web σήμαναν συναγερμό όταν παρατήρησαν ότι στους χρήστες προσφερόταν μια μεγάλη ποικιλία από επιπλέον διαφημίσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία απόσυρσης.

Με το να μην πιστοποιούν καμία από τις πληροφορίες πληρωμής που παρέχουν οι χρήστες, αυτές οι εφαρμογές δημιουργούν μια εξαιρετικά μικρή πιθανότητα να λάβουν οποιαδήποτε αποζημίωση από αυτούς.

Οι εφαρμογές αυτές έχουν επίσης καταργηθεί.:

Golden Hunt

Reflector

Seven Golden Wolf blackjack

Unlimited Score

Big Decisions

Jewel Sea

Lux Fruits Game

Lucky Clover

King Blitz

Δείτε επίσης: Τα co-hosted livestreams του YouTube φτάνουν σε Android και iOS

Η Google αφαίρεσε 11 εφαρμογές από το Play Store και οι χρήστες Android πρέπει να τις διαγράψουν αμέσως από τις συσκευές τους για λόγους ασφαλείας. Οι αρμόδιες αρχές προειδοποίησαν ότι το Lucky Habit εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στο Play Store.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χρήσης του Google Play Store για την επιχείρησή σας είναι η εύκολη προσβασιμότητα και διανομή του. Όλες οι συσκευές Android έχουν προεγκατεστημένο το κατάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να προσεγγίσετε εκατομμύρια δυνητικούς χρήστες χωρίς καμία πρόσθετη προσπάθεια. Επιπλέον, επειδή οι εφαρμογές αποθηκεύονται στο cloud, είναι προσβάσιμες από οποιαδήποτε συσκευή με σύνδεση στο διαδίκτυο, επιτρέποντάς σας να προσεγγίσετε ακόμη περισσότερους χρήστες που μπορεί να μην έχουν άμεση πρόσβαση στο τηλέφωνο ή το tablet τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS