ΑρχικήsecurityGoogle Play Store και App Store έχουν γεμίσει με ψεύτικα ChatGPT app

Google Play Store και App Store έχουν γεμίσει με ψεύτικα ChatGPT app

Καθώς η δημοτικότητα του ChatGPT συνεχίζει να αυξάνεται, μια πληθώρα ψεύτικων υπηρεσιών έχουν ξεπηδήσει και ισχυρίζονται παραπλανητικά ότι προσφέρουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Αυτές οι παραπλανητικές εφαρμογές έχουν ως στόχο να εξαπατήσουν τους χρήστες και να τους κάνουν να πιστέψουν ότι προέρχονται από την OpenAI. Πρόσφατες αναφορές αποκαλύπτουν ότι η ύπαρξη αυτών των ψεύτικων εφαρμογών τόσο στο Google Play Store όσο και στο Apple App Store έχει αυξηθεί σημαντικά.

Δείτε επίσης: Twitter για διαρροή email χρηστών: “Δεν κλάπηκαν από τα συστήματά μας”

ChatGPT

Δυστυχώς, πολυάριθμοι προγραμματιστές Android και iOS αντιγράφουν το σύστημα OpenAI chat, ενώ ορισμένοι από αυτούς προσπαθούν ακόμη και να το υποδυθούν προκειμένου να εξαπατήσουν τους χρήστες και να τους οδηγήσουν στη λήψη των εφαρμογών τους. Ως αποτέλεσμα, έχουμε δει αμέτρητες ψεύτικες εφαρμογές που δηλώνουν ψευδώς ότι είναι “AI chatbots από το OpenAI”.

Με τόσες πολλές δόλιες εφαρμογές στο Google Play Store και στο App Store, ίσως αναρωτιέστε πώς να ξεχωρίσετε το ChatGPT από όλα αυτά.

Το καινοτόμο chatbot τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI προκάλεσε αίσθηση όταν εμφανίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, εκπλήσσοντας τους χρήστες με τις ολοκληρωμένες απαντήσεις του. Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα αγκάλιασαν αυτή τη διαδικτυακή πλατφόρμα τόσο για νόμιμους όσο και για κακόβουλους λόγους.

Δείτε επίσης: H Cisco προειδοποιεί για κρίσιμη ευπάθεια σε EoL routers

Το ChatGPT έχει λάβει μεγάλη προσοχή από τους προγραμματιστές και η αναζήτηση τόσο στο Google Play Store όσο και στο App Store για το “ChatGPT” φέρνει έναν τόνο αποτελεσμάτων. Αλλά έχει το OpenAI μια εφαρμογή για το chatbot AI του; Η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό όχι!

Από το λανσάρισμα του, το ChatGPT είναι το μόνο λογισμικό που είναι προσβάσιμο μέσω διαδικτυακών πλατφορμών. Δυστυχώς, η υπηρεσία βρίσκεται στο μέγιστο της χωρητικότητάς της και προς το παρόν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες. Ωστόσο, όσο ήταν διαθέσιμη ήταν δωρεάν – ένα χαρακτηριστικό που την ξεχωρίζει από παρόμοιες υπηρεσίες που προσπαθούν να τη μιμηθούν.

ChatGPT Google Play

Μέχρι στιγμής, οι περισσότερες εφαρμογές ChatGPT εκεί έξω απαιτούν από τους χρήστες να πληρώσουν ένα τέλος για να τις χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν ότι η OpenAI δημιουργεί επί του παρόντος μια συνδρομητική έκδοση επί πληρωμή για την premium υπηρεσία της, η οποία δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει στο κοινό.

Δείτε επίσης: Scattered Spider: Προσπαθεί να αποφύγει τον εντοπισμό με την τακτική Bring-Your-Own-Driver

Καμία από τις εφαρμογές ChatGPT στο Google Play Store και το App Store δεν προέρχεται από το OpenAI. Τόσο οι πλατφόρμες Android όσο και iOS θα πρέπει να εξετάσουν αυτές τις εφαρμογές για πιθανούς κινδύνους ασφαλείας, καθώς οι λήψεις τους αυξάνονται ραγδαία.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS