ΑρχικήBusinessSchneider Electric: Βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Bentley Systems

Schneider Electric: Βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Bentley Systems

Η Schneider Electric SE βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού Bentley Systems Inc., σηματοδοτώντας μια από τις σημαντικότερες προσπάθειες εξαγοράς αμερικανικού οργανισμού από γαλλική εταιρεία.

bentley systems

Οι διαπραγματεύσεις αποτελούν κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής της Schneider Electric για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της στον τομέα της βιομηχανικής τεχνολογίας, οι οποίες ακόμα βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Οι πληροφορίες αποκαλύφθηκαν μετά από έκθεση του Reuters αυτή την εβδομάδα, η οποία ανέφερε ότι η Bentley εξετάζει την πώληση της εταιρείας. Στους ενδιαφερόμενους αγοραστές περιλαμβάνεται η Schneider Electric, αναφέροντας πηγές που είναι ενήμερες για το θέμα, δεν έχουν όμως κατονομαστεί.

Διαβάστε περισσότερα: Οι μετοχές του δημιουργού των iPhone σημειώνουν άνοδο

Με έδρα την Πενσυλβάνια, η Bentley Systems προσφέρει εξειδικευμένο λογισμικό για μηχανολογικά και κατασκευαστικά προγράμματα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα έργων από γέφυρες και αεροδρόμια μέχρι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και ορυχεία. Ένας εκπρόσωπος της Bentley δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει αμέσως μετά από αίτημα εκτός του κανονικού ωραρίου.

Schneider Electric Bentley Systems

Την Πέμπτη, οι μετοχές της Bentley Systems κατέγραψαν αύξηση 3,9%, κλείνοντας στα 52,06 δολάρια, αποδίδοντας στην εταιρεία μια χρηματιστηριακή αξία περίπου 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων (16 δισ.€). Αντίθετα, η Schneider Electric είδε την αξία της να υποχωρεί έως και 4,2% κατά την έναρξη των συναλλαγών στο Παρίσι, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να φτάνει περίπου στα 121 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: bnnbloomberg

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS