ΑρχικήbusinessΟι μετοχές του δημιουργού των iPhone σημειώνουν άνοδο

Οι μετοχές του δημιουργού των iPhone σημειώνουν άνοδο

Οι μετοχές του κατασκευαστή των iPhone, Hon Hai, σημειώνουν άνοδο, καθώς η ζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη υπερέβη τις ανησυχίες για μια ανεπαρκή ανάκαμψη στην αγορά των smartphones.

μετοχές iPhone hon hai

Η τιμή των μετοχών της Hon Hai Precision Industry Co. αυξήθηκε κατά 5,1% φτάνοντας τα 156 NT$ την Πέμπτη. Τον τελευταίο μήνα, οι μετοχές της εταιρείας έχουν δείξει ανοδική πορεία, καθώς τα εντυπωσιακά τριμηνιαία κέρδη δημιουργούν αισιοδοξία για τη ζήτηση των διακομιστών τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Οι μετοχές της CrowdStrike αυξήθηκαν, λόγω αυξημένης ζήτησης για κυβερνοασφάλεια

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει φέρει σημαντικά κέρδη σε εταιρείες όπως η Nvidia Corp., καθώς οι επενδυτές αντιλαμβάνονται τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα αυτό. Σύμφωνα με αναφορές, τα έσοδα από τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης της Hon Hai αναμένεται να φτάσουν το 18% των συνολικών εσόδων της έως το 2025, λόγω των αυξανόμενων αποστολών της Nvidia. Αυτά ανακοίνωσαν οι αναλυτές της JPMorgan Chase & Co. σε ανακοίνωσή τους την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένου του Gokul Hariharan.

Πιθανότατα η συνολική έκθεση εσόδων της Hon Hai στην τεχνητή νοημοσύνη θα διατηρηθεί στο 10% έως 12% για το τρέχον έτος, σε σύγκριση με το σχεδόν 20% που κατέχουν οι ανταγωνιστές της όπως η Wiwynn Corp., η Quanta Computer Inc. και η Wistron Corp., σύμφωνα με αναφορά της JPMorgan.

Το ράλι μπορεί να έχει υπερβεί τα όρια του, καθώς η Hon Hai είναι πλέον μία από τις πιο υπεραγορασμένες μετοχές στον δείκτη αναφοράς της Ταϊβάν όσον αφορά τη σχετική ισχύ 14 ημερών, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg. Οι μετοχές έχουν σημειώσει αύξηση 49% μέχρι στιγμής φέτος, παρά τη μείωση των πωλήσεων της Apple στην Κίνα.

Αν και, οι αναλυτές παρατηρούν ότι η θετική αξιολόγηση για την Hon Hai συνεχίζεται, καθώς η Goldman Sachs Group Inc., η Morgan Stanley και η Citigroup Inc. αύξησαν τους στόχους τιμών για τη μετοχή αυτή την εβδομάδα. Οι αναλυτές της JPMorgan αύξησαν τον στόχο κατά 21% φτάνοντας τα 170 NT$ αυτή την εβδομάδα.

metoxes iPhone hon hai

Δείτε επίσης: SoftBank: Ιστορική άνοδος στις μετοχές της

Η ανάπτυξη στους τομείς των servers τεχνητής νοημοσύνης και ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να αποτελέσουν κύριους παράγοντες ανάπτυξης για το Hon Hai μέχρι το 2024, σύμφωνα με αναλυτές της Goldman, συμπεριλαμβανομένου του Allen Chang.

Πηγή: bnnbloomberg.ca

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS