ΑρχικήinetΚίνα - πωλήσεις smartphones: Η Apple στην τέταρτη θέση

Κίνα – πωλήσεις smartphones: Η Apple στην τέταρτη θέση

Η αγορά smartphone της Κίνας βλέπει μείωση και τοπικοί μεταπωλητές όπως η Huawei έχουν ξεπεράσει το iPhone της Apple.

Apple iPhone Κίνα

Το 2023, η Apple και τα iPhone αποτελούσαν την κορυφαία επιλογή στην Κίνα, αλλά τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024 η εταιρεία έπεσε στην τέταρτη θέση, σύμφωνα με την Counterpoint Research. Ωστόσο, την περίοδο μετά τις διακοπές σημειώνεται πάντα σημαντική πτώση στις πωλήσεις για όλες τις εταιρείες. Γενικά, αυτό το διάστημα, παρατηρήθηκε μείωση στις πωλήσεις smartphones στην Κίνα.

Η Counterpoint σημειώνει ότι την ίδια περίοδο το 2023 παρατηρήθηκαν ασυνήθιστα υψηλοί αριθμοί πωλήσεων επειδή είχαν αναβληθεί κάποιες πωλήσεις από τον Δεκέμβριο του 2022, λόγω προβλημάτων παραγωγής. Γι’ αυτό το λόγο, οι πωλήσεις του 2024 είναι πολύ πιο μειωμένες σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Δείτε επίσης: iOS 18: Θα είναι τελικά το πιο σημαντικό software update στην ιστορία του iPhone;

Επιπλέον, η Counterpoint δημοσιεύει συγκριτικά στοιχεία για την ανάπτυξη ή την πτώση μεμονωμένων εμπορικών σημάτων στην Κίνα, αν και αυτό δεν έχει πολύ νόημα. Σύμφωνα με αυτές τις συγκρίσεις, η Huawei αναπτύσσεται κατά 64%, ενώ η Apple σημείωσε τεράστια πτώση 24%. Ωστόσο, τα στοιχεία δεν είναι καθόλου συγκρίσιμα. Για παράδειγμα, η πτώση της Apple κατά 24% προέρχεται από μερίδιο αγοράς 19% την ίδια στιγμή το 2023 και τώρα βρίσκεται στο 15,7%. Η Huawei ήταν στο 9,4% σε αυτό το σημείο το 2023 και τώρα βρίσκεται στο 16,5%.

Η Apple αντιμετώπισε σκληρό ανταγωνισμό στα high end smartphones από μια ανανεωμένη Huawei, ενώ στα mid range πιέστηκε από τις επιθετικές τιμές εταιρειών όπως η OPPO, η Vivo και η Xiaomi“, δήλωσε ο Mengmeng Zhang, ανώτερος αναλυτής. “Αν και το iPhone 15 είναι μια εξαιρετική συσκευή, δεν έχει σημαντικές αναβαθμίσεις από την προηγούμενη έκδοση, επομένως οι καταναλωτές αισθάνονται καλά κρατώντας τα iPhone παλαιότερης γενιάς προς το παρόν“.

Δείτε επίσης: iPhone: Πώς να αφαιρέσετε το φόντο σε μια φωτογραφία;

Κίνα πωλήσεις smartphones
Κίνα – πωλήσεις smartphones: Η Apple στην τέταρτη θέση

Τα στοιχεία τοποθετούν την Huawei μπροστά από την Apple.

Ο κορυφαίος, σε πωλήσεις, κατασκευαστής smartphone στην Κίνα για τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024 ήταν η Vivo με μερίδιο αγοράς 18%. Η δεύτερη ήταν η Huawei και μετά ήρθε η Honor με 16%.

Η πτώση της Apple στην τέταρτη θέση στην αγορά κινητών τηλεφώνων της Κίνας μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά της εταιρείας. Η Κίνα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές smartphones στον κόσμο, επομένως οποιαδήποτε αλλαγή στη θέση της Apple εκεί, μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις στις παγκόσμιες πωλήσεις της. Η πτώση θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε μείωση των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

Δείτε επίσης: iOS 17.4: Νέα emoji έρχονται στο iPhone

Επιπλέον, η πτώση στην Κίνα μπορεί να επηρεάσει την εικόνα της Apple ως παγκόσμιου ηγέτη στην αγορά των smartphones. Τέλος, η Apple μπορεί να πιεστεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές στην αγορά και να αναπτύξει νέες στρατηγικές για να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στην επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας.

Πηγή: appleinsider.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS