ΑρχικήUpdatesΤο AI chip της Nvidia θα διατεθεί σε παρόμοια τιμή με αυτό...

Το AI chip της Nvidia θα διατεθεί σε παρόμοια τιμή με αυτό της Huawei

Η NVIDIA ξεκίνησε να δέχεται προπαραγγελίες για ένα νέο AI chip, ειδικά σχεδιασμένο για την αγορά της Κίνας, από διανομείς που το τιμολογούν σε επίπεδο ανταγωνιστικού προϊόντος της Huawei.

AI chip

Η Nvidia αναπτύσσει την κάρτα γραφικών H20 ειδικά για την κινέζικη αγορά, γεγονός που έρχεται να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς εξαγωγών από τις ΗΠΑ. Αν και προσφέρει λιγότερη ισχύ σε σύγκριση με τα H100 AI και H800, το H20 προσφέρεται με τιμολόγηση 12.000-15.000 δολάρια (~ 11.000-14.000 €) ανά κάρτα, καθιστώντας το ανταγωνιστικά πιο προσιτό.

Δείτε περισσότερα: TSMC: Αντισταθμίζει τη μείωση ζήτησης για iPhone με AI chips

Οι διανομείς προσφέρουν συστήματα με H20 στην τιμή των 1,4 εκατομμυρίων γιουάν, ανταγωνιζόμενα με τους διακομιστές που χρησιμοποιούν H800. Αυτή η επιλογή αντανακλά τις εξελίξεις στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης και τους γεωπολιτικούς περιορισμούς που υπάρχουν.

Πριν ένα χρόνο, η Nvidia ανακοίνωσε το AI chip H20, με πλάνο για παράδοση σε παρτίδες από το πρώτο τρίμηνο του 2024. Η κυριαρχία της Nvidia στην κινέζικη αγορά έχει μειωθεί λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού, ειδικά από την Huawei και το chip 910B της. Παρά το γεγονός ότι το H20 υστερεί σε απόδοση σε σχέση με το 910B στο FP32, έχει πλεονέκτημα στην ταχύτητα διασύνδεσης. Η Nvidia προγραμματίζει τη μαζική παραγωγή του H20 το δεύτερο τρίμηνο του 2024, καθώς η αρχική κυκλοφορία καθυστέρησε λόγω προβλημάτων με τους κατασκευαστές διακομιστών.

AI chip nvidia huawei

Διαβάστε ακόμα: Nvidia: Οι μετοχές της πέφτουν καθώς καθυστερεί το κινεζικό AI chip

Εκτός από το H20, η Nvidia σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα chips L20 και L2 στην Κίνα. Η επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου Jensen Huang στα γραφεία της εταιρείας στην Κίνα υπογραμμίζει τη σημασία της αγοράς της Κίνας για τη Nvidia.

Πηγή: businesstimes.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS