ΑρχικήHow ToiPhone: Πώς να αφαιρέσετε το φόντο σε μια φωτογραφία;

iPhone: Πώς να αφαιρέσετε το φόντο σε μια φωτογραφία;

Πολλές φορές οι χρήστες smartphones επιλέγουν να αγοράσουν ένα iPhone, λόγω των καλών φωτογραφιών που μπορούν να τραβήξουν και της επεξεργασίας που μπορούν να κάνουν. Κατά την επεξεργασία φωτογραφιών, οι χρήστες μπορούν να κάνουν διάφορα πράγματα, όπως να διαχωρίσουν το βασικό αντικείμενο από το φόντο (background). Συνήθως, αυτή η εργασία απαιτεί κάποιο εξειδικευμένο λογισμικό όπως το Adobe Photoshop ή εργαλεία AI. Ωστόσο, τα iPhone που τρέχουν iOS 16 ή νεότερη έκδοση, επιτρέπουν στους χρήστες να αφαιρούν άμεσα το φόντο από τις φωτογραφίες τους, χωρίς τη χρήση άλλων εργαλείων.

Δείτε επίσης: 5 αξεσουάρ iPhone για να βγάζετε τις πιο σούπερ φωτογραφίες

φόντο φωτογραφία

Σε αυτόν τον οδηγό, θα δούμε πώς γίνεται αυτό. Αλλά πρώτα βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την έκδοση iOS 16 ή νεότερη έκδοση στο iPhone σας.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Photos και επιλέξτε την εικόνα που θέλετε.
  • Πατήστε παρατεταμένα το θέμα/ βασικό αντικείμενο της εικόνας, μέχρι να δείτε τις άκρες να φωτίζονται και το θέμα να είναι ελαφρώς ανασηκωμένο.
  • Αφήστε την οθόνη και θα δείτε τρεις επιλογές: Αντιγραφή, Κοινή χρήση και Προσθήκη αυτοκόλλητου.
  • Πατήστε στο “Κοινή χρήση” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Αποθήκευση εικόνας“.

Και κάπως έτσι, απομονώνετε το βασικό αντικείμενο της φωτογραφίας σας, το οποίο αποθηκεύεται ως νέα εικόνα, χωρίς το φόντο. Η νέα φωτογραφία θα βρίσκεται στη συλλογή φωτογραφιών σας.

Δείτε επίσης: iPhone: Πώς να θολώσετε το φόντο σε μια φωτογραφία;

αφαίρεση φόντο

Αυτή η δυνατότητα είναι επίσης διαθέσιμη σε macOS και iPadOS, και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.

Μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το απομονωμένο θέμα ως αρχείο PNG ή να το εισαγάγετε απευθείας σε άλλες εφαρμογές επεξεργασίας. Πολλοί χρήστες αξιοποιούν αυτή τη δυνατότητα για να δημιουργήσουν thumbnails απομονώνοντας εικόνες και συνδυάζοντάς τις σε μια ενιαία εικόνα.

Δείτε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε αυτοκόλλητα από φωτογραφίες στα iPhones

Η αφαίρεση του background είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως στην επεξεργασία εικόνων, ειδικά όταν επιθυμούμε να επικεντρωθούμε σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή πρόσωπο. Αυτό έχει εφαρμογές σε πολλούς τομείς, από τον σχεδιασμό γραφικών έως τη φωτογραφία προϊόντων. Με τη νέα δυνατότητα του iOS, οι χρήστες μπορούν να αφαιρέσουν το φόντο πολύ εύκολα, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια.

Πηγή: www.gadgetsnow.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS