ΑρχικήinetSamsung: Απαγορεύει τη χρήση εργαλείων δημιουργίας AI όπως το ChatGPT

Samsung: Απαγορεύει τη χρήση εργαλείων δημιουργίας AI όπως το ChatGPT

Ένα μήνα από τη διαρροή ευαίσθητων δεδομένων της Samsung στο ChatGPT, η εταιρεία προσπαθεί να καταπολεμήσει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία ηλεκτρονικών θα επιβάλει ένα προσωρινό μπλοκ στη χρήση εργαλείων παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης σε εσωτερικά δίκτυα. Αυτό θα ισχύει για υπολογιστές, tablet, τηλέφωνα, και άλλες συσκευές που ανήκουν στην εταιρεία, αλλά και για συσκευές που ανήκουν σε άλλες εταιρείες και λειτουργούν σε εσωτερικά της δίκτυα. Η απαγόρευση θα επηρεάσει όχι μόνο το ChatGPT, αλλά και άλλες υπηρεσίες που χρησιμοποιούν τεχνολογία, όπως το Bing της Microsoft και ο Bard από τη Google, όσον αφορά στις παραγωγικές υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης τους.

Δείτε επίσης: Πώς να τραβήξετε RAW φωτογραφίες στο Samsung Galaxy S23;

Samsung

Η αρχική αναφορά για την επικείμενη απαγόρευση προήλθε από το Bloomberg. Ο κανόνας ισχύει μόνο για τους εργαζομένους της Samsung για ζητήματα που αφορούν συσκευές της Samsung. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές και άλλοι που χρησιμοποιούν τηλέφωνα Samsung, φορητούς υπολογιστές και άλλες συνδεδεμένες συσκευές δεν θα επηρεαστούν. Δεν είναι σαφές εάν έχει ήδη εφαρμοστεί ή πότε ακριβώς θα τεθεί σε ισχύ.

Σύμφωνα με ένα σημείωμα που ανακάλυψε το Bloomberg, ο περιορισμός θα είναι προσωρινός και θα διαρκέσει έως ότου η εταιρεία οικοδομήσει «μέτρα ασφαλείας για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την χρήση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των εργαζομένων». Η εταιρεία τεχνολογίας με έδρα τη Νότια Κορέα λέγεται ότι αναπτύσσει τα δικά της εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για «ανάπτυξη λογισμικού και μετάφραση», σύμφωνα με την έκθεση.

Δείτε ακόμα: Twitter: Έβαλε Disclaimer στις Samsung φωτογραφίες φεγγαριού
ChatGPT

Η Samsung ανέφερε ότι είναι δύσκολο να ανακτηθούν και να διαγραφούν τα δεδομένα που αποθηκεύονται σε εξωτερικούς διακομιστές και μπορεί να υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθούν σε άλλους χρήστες τα δεδομένα που μεταδίδονται σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Με βάση την εσωτερική έρευνα που διεξήγαγε η Samsung τον Απρίλιο, περίπου το 65% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι η χρήση εργαλείων δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια.

Το OpenAI προσπαθεί να επιλύσει μερικά από τα πιο συζητημένα θέματα, ώστε να ακυρώσει ορισμένες από τις απαγορεύσεις. Πρόσφατα, οι υπηρεσίες ChatGPT εκτιμήθηκαν εκ νέου στην Ιταλία μετά την ανακοίνωση του OpenAI για το σχέδιο εισαγωγής νέων ελέγχων απορρήτου. Ορισμένες μεγάλες τράπεζες, όπως η Bank of America, η Citi, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η Wells Fargo και η JP Morgan, περιόρισαν πρόσφατα τη χρήση του ChatGPT από τους υπαλλήλους τους, μαζί με άλλες επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S21 FE: Λαμβάνει το update Απριλίου 2023

Η χρήση του ChatGPT είναι απλή. Αρκεί να πληκτρολογήσετε μια ερώτηση ή μια πρόταση και το ChatGPT θα απαντήσει αμέσως. Το chatbot είναι εξοπλισμένο με μια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες, ώστε να μπορεί να παρέχει απαντήσεις σε πολλούς τομείς, όπως η ψυχολογία, η ιατρική, η διασκέδαση και άλλοι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS