ΑρχικήUpdatesWhatsApp: Επιτρέπει τον αποκλεισμό spam μηνυμάτων από την οθόνη κλειδώματος

WhatsApp: Επιτρέπει τον αποκλεισμό spam μηνυμάτων από την οθόνη κλειδώματος

Το WhatsApp φέρνει μια νέα χρήσιμη δυνατότητα που επιτρέπει τον αποκλεισμό spam και phishing μηνυμάτων απευθείας από την οθόνη κλειδώματος της συσκευής.

WhatsApp spam μηνύματα

Ένας από τους πιο συχνούς τύπους κυβερνοεπιθέσεων είναι το phishing. Οι απατεώνες συχνά επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων, emails ή κλήσεων με τα πιθανά θύματα και προσπαθούν να τα ξεγελάσουν ώστε να κλέψουν credentials, προσωπικά δεδομένα ή ακόμα και χρήματα. Οι απατεώνες εμφανίζονται ως νόμιμες εταιρείες και υπηρεσίες για να εξαπατήσουν τους χρήστες. Και ενώ οι υπηρεσίες email έχουν λάβει κάποια μέτρα για να εντοπίζουν και να αποκλείουν αυτόματα τις απόπειρες phishing, πολλές από τις εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων δεν είναι τόσο εξελιγμένες. Ωστόσο, το WhatsApp αποκτά μια νέα δυνατότητα ασφαλείας που επιτρέπει στους χρήστες να μπλοκάρουν ανεπιθύμητα και phishing μηνύματα, απευθείας από την οθόνη κλειδώματος.

Δείτε επίσης: Το WhatsApp σχεδιάζει διαλειτουργικότητα με άλλα messaging apps

Το WhatsApp είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Δεδομένου ότι οι λογαριασμοί συνδέονται με αριθμούς τηλεφώνου, οποιοσδήποτε έχει τον αριθμό σας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Αυτό σημαίνει ότι και οποιοσδήποτε hacker θα μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί σας. Όμως, το WhatsApp έχει ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό: εμφανίζει προειδοποιήσεις κάτω από τα στοιχεία επικοινωνίας του αποστολέα κατά τη λήψη μηνυμάτων από άγνωστους αριθμούς. Εμφανίζεται, επίσης, ένα κουμπί Block δίπλα στο κουμπί Add στις επαφές για τέτοιες συνομιλίες. Ωστόσο, είναι απαραίτητο το άνοιγμα της συνομιλίας και του μηνύματος ή να αποκλειστεί ο αποστολέας από τη λίστα συνομιλιών σας.

Όμως, πρόσφατα, το WhatsApp ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία που επιτρέπει τον αποκλεισμό μηνυμάτων από μια άγνωστη επαφή απευθείας από την οθόνη κλειδώματος. Σε ένα γρήγορο βίντεο, η εταιρεία εξήγησε ότι εάν ένα μήνυμα έχει όλα τα χαρακτηριστικά απόπειρας phishing, Ponzi schemes ή άλλων απατών, μπορείτε να πατήσετε την επιλογή Block, ακριβώς δίπλα στο κουμπί Reply.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Προωθήστε τις channel αναρτήσεις στο status σας!

Μετά, το WhatsApp μπορεί να εμφανίσει και ένα δεύτερο μήνυμα για την αναφορά της εν λόγω επαφής. Αν θέλετε να κάνετε αναφορά, πατήστε την επιλογή Report contact και, στη συνέχεια, πατήστε Block για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας. Κάνοντας αυτή τη διαδικασία, τα τελευταία πέντε μηνύματα του αποστολέα θα κοινοποιηθούν στο WhatsApp το οποίο μπορεί να δράσει αναλόγως για να προστατεύσει τους χρήστες του.

οθόνη κλειδώματος

Η νέα λειτουργία του WhatsApp βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη με διάφορους τρόπους.

Πρώτον, αυξάνει την αποδοτικότητα και την ταχύτητα. Ο χρήστης δεν χρειάζεται πλέον να ανοίγει την εφαρμογή και να περνάει από μενού σε μενού για να αποκλείσει τα ανεπιθύμητα μηνύματα.

Δείτε επίσης: Τα WhatsApp Channels επιτρέπουν πλέον στους owners να στέλνουν φωνητικά μηνύματα

Δεύτερον, βελτιώνει την προστασία της ιδιωτικότητας. Ο χρήστης μπορεί να αποφύγει την προβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων, προσφέροντας έτσι μια πιο ασφαλή εμπειρία.

Τέλος, η νέα λειτουργία επιτρέπει στον χρήστη να έχει μεγαλύτερο έλεγχο στην εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει την εμπειρία του στο WhatsApp ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Η λειτουργία κυκλοφορεί ευρέως και θα πρέπει να είναι ήδη διαθέσιμη στις περισσότερες συσκευές.

Πηγή: www.androidpolice.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS