ΑρχικήinetLotus: Σε ευνοϊκή θέση για να καταχωρήσει τις μετοχές της

Lotus: Σε ευνοϊκή θέση για να καταχωρήσει τις μετοχές της

Μετά από μερικά χλιαρά νέα από τους κατασκευαστές των ηλεκτρικών οχημάτων Polestar και Ampere της Renault, η Lotus αισθάνεται αισιόδοξη και έτοιμη να προχωρήσει με την καταχώρηση των μετοχών της στο Nasdaq μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Το ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας εκτιμάται στα 5,4 δισ. δολάρια.

Δείτε επίσης: Tesla: Πρώτη στη λίστα της Mozilla με τις πιο «creepy» βιομηχανίες
Lotus

Το Automotive News Europe αναφέρει ότι η εταιρεία που ανήκει στην Geely συγχωνεύεται με την εταιρεία “blank check”, L. Catteron Asia Acquisition το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Mike Johnstone.

Παρόλο που η θυγατρική εταιρεία Lotus Tech είχε προγραμματιστεί να καταχωρηθεί στο τέλος του περασμένου έτους, αυτό το σχέδιο καθυστερήθηκε “χωρίς συγκεκριμένο λόγο”, σύμφωνα με τον Johnstone, ο οποίος μίλησε με το Automotive News Europe. Ωστόσο, είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται τώρα σε “καλή θέση” και ότι ο χρόνος για τη δημοσίευσή της είναι κατάλληλος.

Η ταξινόμηση συμβαίνει αμέσως μετά την διακοπή της χρηματοδότησης της ανερχόμενης πολυτελούς εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Polestar από την Volvo και την παράδοση της πλήρους ευθύνης για την εμπορική επωνυμία στην Geely, η οποία εδρεύει στην Κίνα. Μετά την καταχώριση της Polestar στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2022, αντιμετώπισε συνεχείς δυσκολίες με την απόδοση των μετοχών της και υποχρεώθηκε να εξαρτηθεί από τη χρηματοδότηση από τη Volvo και τη Geely για να παραμείνει στο παιχνίδι.

Επίσης, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault μόλις ακύρωσε το προγραμματισμένο IPO για την θυγατρική εταιρεία EV Ampere. Ενώ το IPO ήταν προγραμματισμένο για το πρώτο τρίμηνο του έτους με αναμενόμενη αξία έως και €10 δισεκατομμύρια ($10.47 δισεκατομμύρια), η Renault αναφέρει ότι οι αγοραστικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για να πραγματοποιηθεί η κίνηση.

Προς επιδείνωση του σκοτεινού κλίματος, η Volkswagen αναβάλλει την IPO στην μονάδα μπαταριών PowerCo και σχεδιάζει να αναζητήσει εξωτερικούς επενδυτές.

Δείτε ακόμα: Volkswagen: Αποφάσισε να αφαιρέσει την οθόνη αφής του αυτοκινήτου

Ωστόσο, η Lotus αναφέρει ότι τίποτα από αυτά δεν θα επηρεάσει την απόφασή τους. Ο Johnstone αναφέρει ότι η υψηλή θέση της εταιρείας τους τοποθετεί σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

μετοχές

Ο στόχος της Lotus είναι να φτάσει τις 76.000 πωλήσεις ετησίως μέχρι το 2025, βασιζόμενη στις πωλήσεις του οχήματος Eletre SUV, του sedan Emeya και του σπορ αυτοκινήτου Emira ICE. Τουλάχιστον, αυτό είναι που είχε δηλώσει η εταιρεία τον Οκτώβριο. Η Lotus στοχεύει να γίνει πλήρως ηλεκτρική έως το 2028, μόλις αντικαταστήσει το Emira με ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο το 2027.

Το 2026, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό SUV με τον μυστηριώδη κωδικό όνομα Type 134 για να ανταγωνιστεί το Porsche Macan. Η εταιρεία αναμένει να πουλήσει περίπου 80.000 μονάδες του Type 134 μέχρι το 2027, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Ουχάν, Κίνα, όπου η Lotus κατασκευάζει τα SUVs και τα σεντάν της, αναφέρει το Automotive News Europe.

Παρά την αρνητική αντιπαράθεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα μέσα ενημέρωσης γύρω από τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως ανέφερε ο Johnstone, αυτή δεν θα διαρκέσει. Ήδη η τάση έχει γυρίσει προς τα ηλεκτρικά οχήματα και δεν υπάρχει επιστροφή. “Θα δείτε αύξηση στην υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων που οδηγείται από τους καταναλωτές και τους ρυθμιστές.

Δείτε επίσης: Tesla Model Y: Το δημοφιλέστερο όχημα στην Ευρώπη για το 2023

Πώς έχει εξελιχθεί η τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια;

Η τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Αρχικά, η βελτίωση των μπαταριών έχει επιτρέψει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία, κάτι που ήταν προηγουμένως ένας από τους μεγαλύτερους περιορισμούς τους.

Επίσης, η υποδομή φόρτισης έχει βελτιωθεί σημαντικά, με την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης σε ολοένα και περισσότερες τοποθεσίες. Αυτό έχει καταστήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο βολικά για την καθημερινή χρήση. Επιπλέον, η τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει γίνει πιο προσιτή, κάτι που έχει ενθαρρύνει περισσότερους καταναλωτές να επιλέξουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τέλος, η εξέλιξη στην τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει επιτρέψει την ανάπτυξη αυτοκινήτων με πολύ υψηλές επιδόσεις, που συναγωνίζονται τα παραδοσιακά αυτοκίνητα με εσωτερική καύση σε ταχύτητα και επιτάχυνση.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS