ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Volvo δοκιμάζει νέο σύστημα ασύρματης φόρτισης EV στη Σουηδία

Η Volvo δοκιμάζει νέο σύστημα ασύρματης φόρτισης EV στη Σουηδία

Η Volvo θα θέσει σε λειτουργία ένα νέο σύστημα ασύρματης φόρτισης EV, μαζί με επιλεγμένους συνεργάτες, στα πλαίσια ενός προγράμματος για τη δοκιμή εναλλακτικών επιλογών φόρτισης. Το νέο σύστημα θα δοκιμαστεί από έναν μικρό στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo XC40 Recharge, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ως ταξί στο Gothenburg της Σουηδίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα τριών ετών.

Δείτε επίσης: Sony και Honda θα φτιάξουν ηλεκτρικά οχήματα μαζί

Volvo ασύρματης φόρτισης EV
Η Volvo δοκιμάζει νέο σύστημα ασύρματης φόρτισης EV στη Σουηδία

Οι δοκιμές ασύρματης φόρτισης είναι ένα από τα πολλά project που εντάσσονται στη στρατηγική πρωτοβουλία Gothenburg Green City Zone. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, συγκεκριμένες περιοχές της πόλης χρησιμοποιούνται ως πραγματικά πεδία δοκιμών για την ανάπτυξη βιώσιμων τεχνολογιών.

Τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με σύστημα ασύρματης φόρτισης από τη Momentum Dynamics, κορυφαίο προμηθευτή ασύρματων συστημάτων ηλεκτρικής φόρτισης. Τα Charging pads που θα επιτρέπουν την ασύρματη φόρτιση θα είναι ενσωματωμένα στο έδαφος σε δύο πιάτσες ταξί. Η Volvo θα χρησιμοποιήσει κάμερες 360 μοιρών για να βοηθήσει τους οδηγούς να βάλουν τα αυτοκίνητα στη σωστή θέση. Όταν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βρίσκονται στο σωστό σημείο, οι μπαταρίες των ταξί θα γεμίζουν αυτόματα. Μια εικόνα που κοινοποιήθηκε από την Momentum Dynamics έδειξε ότι η ισχύς της ασύρματης φόρτισης είναι μεγαλύτερη από 40 kW.

Δείτε επίσης: Nissan: Επενδύσεις για την παραγωγή νέων ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο του Mississippi

Τα ηλεκτρικά οχήματα της Volvo θα βρίσκονται στο δρόμο για περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα και αναμένεται να διανύουν πάνω από 100.000 km (62.000 μίλια) ετησίως. Η Volvo λέει ότι αυτή είναι η πρώτη δοκιμή ανθεκτικότητας των ηλεκτρικών της οχημάτων σε εμπορικό περιβάλλον.

Πέρα από τη συνεργασία με τη Volvo, η Momentum Dynamics έχει πει ότι συνεργάζεται και με την Jaguar για να δοκιμάσει το σύστημα ασύρματης φόρτισης σε ηλεκτρικά ταξί στη Νορβηγία.

Δείτε επίσης: Η Tesla κατασκεύασε σταθμό Supercharger σε μόλις 8 ημέρες

Η ιδέα της οικοδόμησης τεχνολογίας φόρτισης στους δρόμους δεν είναι καθόλου νέα, αλλά δεν έχει ακόμη “απογειωθεί”. Ερευνητές και μηχανικοί εργάζονται για την εύρεση και άλλων τρόπων φόρτισης των EV, κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια οι οδηγοί μπορεί να μην χρειάζεται καν να επισκεφτούν έναν τυπικό σταθμό φόρτισης για να φορτίσουν το ηλεκτρικό τους όχημα.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS