ΑρχικήUpdatesVolvo: Παρέχει δυνατότητα φόρτισης μηχανημάτων στο εργοτάξιο

Volvo: Παρέχει δυνατότητα φόρτισης μηχανημάτων στο εργοτάξιο

Η Volvo CE και η Penta παρουσίασαν λύση για φόρτιση κινητών συσκευών για κατασκευαστικούς στόλους στη Βόρεια Αμερική, στην Advanced Clean Transportation Expo στο Λας Βέγκας.

 volvo

Η Volvo CE παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, δύο κινητές μονάδες φόρτισης με το σήμα της Volvo. Αυτές οι μονάδες χαρακτηρίστηκαν ως το επόμενο βήμα προς την πλήρη ηλεκτροδότηση του εργοταξίου.

«Όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο: να φέρουμε επανάσταση στο τοπίο της βιώσιμης τεχνολογίας στον τομέα του βαρέως εξοπλισμού», δήλωσε ο Δρ. Ray Gallant, Αντιπρόεδρος Υπηρεσιών Βιωσιμότητας και Παραγωγικότητας στη Volvo CE. «Η συνεργασία σε αυτά τα προϊόντα, μας επιτρέπει να κάνουμε σημαντικά βήματα προόδου στην υιοθέτηση ηλεκτρικών μηχανών».

Δείτε ακόμη: Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volvo έχουν μεγάλους χρόνους αναμονής

Ο πρώτος φορτιστής, PU750, είναι μια φορητή λύση ταχείας φόρτισης DC σχεδιασμένη να παρέχει ιδανική φόρτιση μεγάλου εξοπλισμού επί τόπου, χωρίς την ανάγκη μετατροπέα. Η φορητή μονάδα ισχύος (PU) προσφέρει 750 χρησιμοποιήσιμες kWh σε μια ρυμουλκούμενη συσκευή, ικανή να φορτίσει πλήρως τις μπαταρίες ενός μηχανήματος, όπως ο εκσκαφέας Volvo EC230 Electric, από 0-100% τρεις φορές πριν χρειαστεί επαναφόρτιση.

volvo φόρτιση

Όταν το PU750 χρειάζεται φόρτιση, μπορείτε να το διαχειριστείτε μέσω του διαδραστικού συστήματος ισχύος UIG που συνδέεται με το δίκτυο. Αυτό επιτρέπει στο σύστημα μεταφοράς μπαταριών να μεγιστοποιεί τη διαθέσιμη ισχύ εναλλασσόμενου ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί πολλαπλά στοιχεία. Όλα αυτά διαχειρίζονται και οπτικοποιούνται εντός της πλατφόρμας GridSure, προσφέροντας στον διαχειριστή του στόλου μια ξεκάθαρη εικόνα για τη διαχείριση της ισχύος του οχήματος και της φόρτισης.

«Συνεργαστήκαμε με την UIG πέρυσι λόγω της εξειδίκευσής τους στην ενσωμάτωση πολλαπλών στοιχείων για τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων φόρτισης, τόσο εντός όσο και εκτός δικτύου», δήλωσε ο Darren Tasker, Αντιπρόεδρος Βιομηχανικής στη Volvo Penta Βόρειας Αμερικής. «Η συνεργασία με τους συναδέλφους μας στη Volvo CE ήταν πάντα μέρος του σχεδίου και είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας τόσο γρήγορα».

Το νέο Volvo PU130 είναι ένας φορητός φορτιστής επιπέδου 2, σχεδιασμένος για πιο συμπαγείς μηχανές, όπως το ECR25 Electric που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο.

Η Volvo, σε συνεργασία με την Portable Electric, ανέπτυξε το PU130 χρησιμοποιώντας την αποκλειστική τεχνολογία 48 volt. Το PU130 παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης εξοπλισμού σε λιγότερο από μία ώρα, με χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας 130 kWh και ρυθμό φόρτισης 20 kW. Παράλληλα, παρέχει έως και 40 kW ισχύος για τη λειτουργία φορητών γραφείων ή άλλων κτιρίων.

volvo φόρτιση

Διαβάστε επίσης: Νέες δυνατότητες φόρτισης EV έρχονται στο Google Maps

Η Volvo δηλώνει ότι οι φορτιστές κινητών αποδεικνύουν περαιτέρω τη δέσμευσή της να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τη μείωση του άνθρακα στον κατασκευαστικό τομέα. «Ο ηλεκτρικός εξοπλισμός με μπαταρία δεν είναι πάντα εφικτός για κάθε εργοτάξιο ή εφαρμογή, αλλά οι περιπτώσεις χρήσης του συνεχώς αυξάνονται», είπε ο Δρ. Gallant. «Όσο οι ιδιοκτήτες και οι φορείς εκμετάλλευσης προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπές με κάθε δυνατό τρόπο, αυτό σημαίνει πρόοδο προς το μέλλον».

Πηγή: electrek

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS