ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαSony και Honda θα φτιάξουν ηλεκτρικά οχήματα μαζί

Sony και Honda θα φτιάξουν ηλεκτρικά οχήματα μαζί

Η Sony και η Honda σχεδιάζουν να συνεργαστούν δημιουργώντας μια νέα εταιρεία που θα σχεδιάζει και θα πουλά ηλεκτρικά οχήματα. Το εγχείρημα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης που δηλώνει την πρόθεσή τους. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το όνομα της νέας εταιρείας, αλλά αναμένεται να δημιουργηθεί μέσα σε αυτό το έτος, με τις πωλήσεις του πρώτου μοντέλου EV να προγραμματίζονται για το 2025.

Δείτε επίσης: Nissan: Επενδύσεις για την παραγωγή νέων ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο του Mississippi

Sony Honda ηλεκτρικά οχήματα
Sony και Honda θα φτιάξουν ηλεκτρικά οχήματα μαζί

Η Honda θα κατασκευάσει το πρώτο μοντέλο, με τη νέα εταιρεία να παραδίδει το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τις πωλήσεις του οχήματος. Η Sony θα αναπτύξει μια mobility service πλατφόρμα. Η συνεργασία έχει σκοπό να συνδυάσει την τεχνογνωσία της Honda στην κατασκευή και την πώληση αυτοκινήτων με τις δυνατότητες της Sony στους αισθητήρες εικόνας, τις τηλεπικοινωνίες και την ψυχαγωγία.

Ο σκοπός της Sony είναι να γεμίσει τον κόσμο με συναισθήματα μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας“, λέει ο CEO της εταιρείας, Kenichiro Yoshida σε μια δήλωση. “Μέσω αυτής της συμμαχίας με τη Honda, η οποία έχει συσσωρεύσει παγκόσμια εμπειρία και είναι υπεύθυνη για σημαντικά επιτεύγματα στην αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζει να κάνει επαναστατικές προόδους σε αυτόν τον τομέα, σκοπεύουμε να χτίσουμε το όραμά μας που είναι να κάνουμε τον χώρο του mobility πιο συναισθηματικό και να συμβάλουμε στην εξέλιξη αυτού του τομέα εστιάζοντας στην ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την προσαρμοστικότητα“.

Δείτε επίσης: Mercedes-Benz: Κυκλοφορεί έκδοση AMG υψηλών επιδόσεων για το ηλεκτρικό EQE

Η Νέα Εταιρεία θα έχει ως στόχο να σταθεί στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, της εξέλιξης και της επέκτασης του mobility σε όλο τον κόσμο, ακολουθώντας μια ευρεία και φιλόδοξη προσέγγιση για τη δημιουργία αξίας που υπερβαίνει τις προσδοκίες και τη φαντασία των πελατών“, λέει ο CEO της Honda, Toshihiro Mibe. “Θα το κάνουμε αυτό αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής και την τεχνογνωσία της Honda σε σχέση με το περιβάλλον και την ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα ευθυγραμμίσουμε τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα και των δύο εταιρειών. Αν και η Sony και η Honda είναι εταιρείες που μοιράζονται πολλές ιστορικές και πολιτιστικές ομοιότητες, οι τομείς της τεχνολογικής μας εξειδίκευσης είναι πολύ διαφορετικοί. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι αυτή η συμμαχία που συγκεντρώνει τα δυνατά σημεία των δύο εταιρειών, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον του mobility“.

Δείτε επίσης: Alice: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό αεροπλάνο είναι έτοιμο για πτήση

Η Sony έχει αναφέρει και στο παρελθόν τις προθέσεις της να εισέλθει στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τώρα, όμως, είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, μια συγκεκριμένη κίνηση στον εμπορικό κλάδο. Στο CES 2020, η Sony είχε παρουσιάζει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο με το όνομα Vision-S, ενώ στο CES 2022 παρουσίασε το Vision-S 02. Εκείνη την εποχή, η Sony είχε πει ότι σχεδιάζει να ιδρύσει μια νέα εταιρεία με την ονομασία Sony Mobility μέχρι την άνοιξη του 2022. Ωστόσο, φαίνεται πως αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Honda για αυτό το εγχείρημα.

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS