ΑρχικήinetΗ Tesla παρέδωσε περίπου 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα το 2021

Η Tesla παρέδωσε περίπου 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα το 2021

Tesla ηλεκτρικά οχήματα

Το 2021 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την Tesla, όσον αφορά στις πωλήσεις και παραδόσεις οχημάτων, αφού αποκάλυψε ότι παρέδωσε στους πελάτες της 936.172 ηλεκτρικά οχήματα. Περίπου 308.600 από αυτά, τα παρέδωσε κατά το τέταρτο τρίμηνο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ της, που ήταν 305.000 οχήματα σε ένα τρίμηνο. Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων κατάφερε να παραδώσει στους πελάτες της σχεδόν τα διπλάσια οχήματα σε σχέση με το 2020 (499.550 οχήματα).

Δείτε επίσης: Έρευνα στην Tesla: Μπορούν οι οδηγοί να παίζουν video games ενώ οδηγούν;

Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν εκπληκτική για τα Model S και Model X. Οι παραδόσεις αυτών των high-end οχημάτων μειώθηκαν σημαντικά το 2021 (από 57.039 αυτοκίνητα σε 24.964). Αυτό, ωστόσο, δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη καθώς πολλοί πελάτες έπρεπε να περιμένουν τα ανανεωμένα Tesla S και X που δεν ήταν προγραμματισμένο να αποσταλούν μέχρι την άνοιξη, (συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών του Plaid).

Tesla 2021

Από την άλλη μεριά, η Tesla κατάφερε να παραδώσει περίπου ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα παρά τη σημαντική έλλειψη chip που έχει ταλαιπωρήσει την αυτοκινητοβιομηχανία. Το πρόβλημα αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παράδοση ορισμένων οχημάτων Tesla χωρίς θύρες USB. Η εταιρεία αναμένει να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα το επόμενο διάστημα, χάρη και στα νέα εργοστάσιά της στο Austin και το Βερολίνο. Η εταιρεία έχει, επίσης, προγραμματίσει την κυκλοφορία του Cybertruck για το 2022.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η Tesla θα επενδύσει $10 δισεκατομμύρια στο Gigafactory Texas

Ωστόσο, παρά τις καλές πωλήσεις, η Tesla αντιμετώπισε διάφορα θέματα κατά τη διάρκεια του 2021. Μερικά από αυτά, ήταν οι καθυστερήσεις προϊόντων (συμπεριλαμβανομένων των Cybertruck και Semi), οι σταδιακές αυξήσεις τιμών και μια σειρά από ανακλήσεις προβληματικών οχημάτων. Πριν μερικές ημέρες, η Tesla κλήθηκε να ανακαλέσει περίπου μισό εκατομμύριο οχήματα με ελαττώματα στην κάμερα και το πορτμπαγκάζ.

Με βάση τους παραπάνω αριθμούς, η εταιρεία τα πηγαίνει πολύ καλά, αλλά υπάρχουν αρκετοί ανταγωνιστές, οπότε τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS