ΑρχικήinetΗ Tesla ανακαλεί σχεδόν μισό εκατ. αυτοκίνητα για λόγους ασφαλείας

Η Tesla ανακαλεί σχεδόν μισό εκατ. αυτοκίνητα για λόγους ασφαλείας

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 475.000 αυτοκίνητα για λόγους ασφαλείας που σχετίζονται με το πορτμπαγκάζ και την κάμερα οπισθοπορείας.

Δείτε επίσης: Η Tesla το 2022 θα διπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα

Tesla

Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι τα ελαττώματα θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Στην περίπτωση του πορτμπαγκάζ το άνοιγμα και το κλείσιμό του θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στα καλώδια ομοαξονικού που συνδέουν τις πίσω κάμερες στην κεντρική οθόνη. Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να κόψει το feed.

Και τα δύο αυτοκίνητα Model S και Model 3 της Tesla επηρεάζονται και περιλαμβάνονται στην ανάκληση.

Δείτε επίσης: Έρευνα στην Tesla: Μπορούν οι οδηγοί να παίζουν video games ενώ οδηγούν;

«Με την πάροδο του χρόνου, το επαναλαμβανόμενο άνοιγμα και κλείσιμο του πορτμπαγκάζ μπορεί να προκαλέσει υπερβολική φθορά στο ομοαξονικό καλώδιο», αναφέρεται σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας της Αμερικής (NHTSA).

«Η μη διαθεσιμότητα της οθόνης κάμερας οπισθοπορείας μπορεί να επηρεάσει την εικόνα του οδηγού για την πίσω όψη και να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης.»

Tesla

Η Tesla λέει ότι δεν γνωρίζει τυχόν ατυχήματα, τραυματισμούς ή θανάτους που σχετίζονται με προβλήματα σε κανένα από τα ανακληθέντα οχήματα.

Η εταιρεία που διευθύνεται από τον Elon Musk εκτιμά ότι το 14% των ανακληθέντων αυτοκινήτων Model S και μόνο το 1% των ανακληθέντων αυτοκινήτων Model 3 αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Tesla: Το ετήσιο update φέρνει την λειτουργία ανίχνευσης τυφλού σημείου

Η ανάκληση δεν επηρεάζει κανέναν ιδιοκτήτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι Αμερικανοί οδηγοί Tesla μπορούν να πάνε τα αυτοκίνητά τους σε έναν αντιπρόσωπο για δωρεάν επισκευή.

Πηγή πληροφοριών: metro.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS