ΑρχικήinetΈρευνα στην Tesla: Μπορούν οι οδηγοί να παίζουν video games ενώ οδηγούν;

Έρευνα στην Tesla: Μπορούν οι οδηγοί να παίζουν video games ενώ οδηγούν;

Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ασφάλειας ερευνούν την Tesla για ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους οδηγούς να παίζουν βιντεοπαιχνίδια (video games) ενώ το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει.

Tesla video games
Έρευνα στην Tesla: Μπορούν οι οδηγοί να παίζουν video games ενώ οδηγούν;

Δείτε επίσης: Tesla: Το ετήσιο update φέρνει την λειτουργία ανίχνευσης τυφλού σημείου

Η τεκμηρίωση για την έρευνα, που αποκαλύφθηκε την Τετάρτη από την Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, αναφέρει ότι η λειτουργία, γνωστή ως “Passenger Play”, είναι διαθέσιμη στους οδηγούς από τον Δεκέμβριο του 2020. Τα video games εμφανίζονται στην οθόνη αφής του ταμπλό και προορίζονται για επιβάτες. Ωστόσο, τίποτα δεν εμποδίζει τους οδηγούς από το να παίζουν ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση, σύμφωνα με την τεκμηρίωση που σχετίζεται με την έρευνα.

Πριν από τον Δεκέμβριο του 2020, το παιχνίδι ενεργοποιούνταν μόνο όταν το όχημα ήταν σταθμευμένο, ανέφερε το έγγραφο έρευνας του NHTSA. Ακόμα κι αν το παιχνίδι παίζεται από επιβάτη και όχι από τον οδηγό, «μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης», σύμφωνα με το NHTSA.

Δείτε επίσης: Γυναίκα γέννησε το μωρό της μέσα σε Tesla αυτοκίνητο, με ενεργοποιημένο το Autopilot

Η Tesla όπως είναι γνωστό ότι προσπαθεί να παρέχει λειτουργίες υποστήριξης του οδηγού που επιτρέπουν στα αυτοκίνητά της να επιβραδύνουν, να επιταχύνουν, ακόμη και να αλλάζουν λωρίδα χωρίς ενεργή συμμετοχή από τον οδηγό.

Η εταιρεία προειδοποιεί ότι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τέτοιες λειτουργίες, γνωστές ως “Autopilot” και “FSD”, για πλήρη αυτοοδήγηση, πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση και να κρατούν τα χέρια τους στο τιμόνι. Ωστόσο, η Tesla είναι αρκετές φορές που έχει επικριθεί επειδή διευκολύνει τους οδηγούς στο να μην δίνουν την απαραίτητη προσοχή την ώρα της οδήγησης.

Tesla video games
Έρευνα στην Tesla: Μπορούν οι οδηγοί να παίζουν video games ενώ οδηγούν;

Το NHTSA διερευνά επί του παρόντος την Tesla για τουλάχιστον 11 ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν τον αυτόματο πιλότο ή άλλα χαρακτηριστικά αυτοοδήγησης. Αυτά τα 11 ατυχήματα ευθύνονται για 17 τραυματισμούς και έναν θάνατο, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η Tesla θα επενδύσει $10 δισεκατομμύρια στο Gigafactory Texas

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ επισημαίνουν την αποσπασμένη οδήγηση ως σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια στους αμερικανικούς δρόμους. Το NHTSA εκτιμά ότι το 2019 σκοτώθηκαν 3.142 άνθρωποι σε ατυχήματα που αφορούσαν οδηγούς με αποσπασμένη προσοχή το 2019.

Η έρευνα για το Passenger Play ξεκίνησε μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε τον Νοέμβριο από έναν άγνωστο ιδιοκτήτη της Tesla. Η καταγγελία ανέφερε ότι η λειτουργία επιτρέπει την αναπαραγωγή video games και την περιήγηση στο web ενώ το αυτοκίνητο κινείται.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS